99 Solarisa za Oslo

99 Solarisa za Oslo

Glavni grad Norveške će početkom naredne godine biti bogatiji za 75 zglobnih autobusa Urbino 18.75, kao i za 24 solo autobusa Urbino 12 najnovije generacije sa HVO pogonom.

Norveškom prevozniku Unibuss će se prvo isporučiti 75 zglobnih autobusa Urbino u varijanti dužine od 18,75 m. Ovi produženi zglobni autobusi treće generacije će biti opremljeni DAF Euro 6 motorima. Isti pogon će biti i u 24 solo autobusa Urbino 12 nove generacije koje je na tenderu ugovorio prevoznik Nobina.

Najinteresantnija karakteristika ovih autobusa će biti međugradska sedišta, iako će vozila služiti isključivo za gradski prevoz unutar Osla. Pogon za ova vozila je inovativan, tzv. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), tj. biogorivo najnovije generacije. Isporuka za obe narudžbine je predviđena u prvom kvartalu 2017. godine.

Trenutno se ulicama norveških gradova “kotrlja” 369 Solarisovih autobusa. Kad se isporuče ova vozila, biće ih ukupno 468, što će poljsku fabriku rangirati u Norveškoj kao prvog dobavljača niskopodnih autobusa.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica