Ostale novosti

Prvi gradski EURO 4 autobus u Srbiji

03.05.2007. - NOVI NISKOPODNI AUTOBUS NEOBUS NB 503 G DANAS IZLAZI NA SVETLOST DANA

Prvi primerak nove generacije gradskih niskopodnih autobusa na šasiji Volvo B9L danas izlazi iz pogona novosadske fabrike autobusa

Image descriptionIako je većina nas proslavila prvomajske praznike kod kuće i na izletištima uz obilje hrane i pića, u Neobusu su praznici obeleženi - radno! Razlog za to je užurbano pripremanje isporuke prvih primeraka novog niskopodnog autobusa NB 503 G za JGSP "Novi Sad". Na liniji završne montaže je desetak autobusa u koje se ugrađuju vrata, sedišta, rukohvati, displeji i svetlosna signalizacija, a prvi autobus je potpuno završen. Juče su postavljeni poslednji elementi enterijera, kao i krovna kapa za hladnjak motora. Da podsetimo, ovaj 12 metara dug niskopodni autobus ima motor od 310 KS postavljen pozadi sa leve strane, a hlađenje motora mu je rešeno na krovu. Kokpit je nove generacije sa komandama na tzv. satelitima i on-board displejem. Vozačko mesto je ergonomski opremljeno u okviru Neobusove kabine. Ima 29 udobnih tapaciranih sedišta, od kojih su dva široka za majke sa decom i nalaze se iza prednjih vrata i iza vozača, dva sedišta su uklopljena u toranj motora, a tri sedišta čine zadnju klupu iza trećih vrata. Jedno sedište ispred srednjih vrata je okrenuto ka sredini vozila i nalazi se iznad rezervoara za AdBlue, s obzirom da se radi o EURO 4 vozilu. Rukohvati su jarko žute boje sa dodatnim gumenim držačima, a tri krovna otvora su pokrivena novim zaklopcima od sigurnosnog matiranog stakla. Troje vrata na autobusu širine 1300 mm su uvozna i pokrivena su staklom sa 3/4 svoje površine, imaju dva rukohvata po krilu, a ono što je novina je da je prvo krilo prvih vrata opremljeno grejačima po celoj svojoj površini, što uz nove savremene retrovizore doprinosi boljoj vidljivosti u otežanim vremenskim uslovima. Osvetljenje enterijera autobusa je neonsko, a put će osvetljavati okrugli Hella farovi. Zadnja svetlosna grupa se sastoji od takođe okruglih svetala, a sa strane vozila je postavljeno po pet ovalnih narandžastih svetala iste marke. Neobus NB 503 G je opremljen sa tri displeja već proverene marke Buse. Novi autobus će nakon tehničkog pregleda u Volvo servisu biti predat u JGSP.

Pogledajte fotografije prvog autobusa NB 503 G u galeriji

| Postavio Cone |

18.04.2007. - ATRAKTIVNO ARAPSKO TRŽIŠTE

 

Veliki poslovi Mercedesa, Neoplana i Solarisa za Dubai
Neobus počinje proizvodnju autobusa za hadžiluk za Saudijsku Arabiju


Bliski Istok se sve češće spominje u autobuskoj branši. Pored Izraela, koji je već tradicionalno veliko tržište za zapadnoevropske proizvođače autobusa kao što su MAN, Mercedes i Scania, u poslednje vreme su aktuelne vesti o velikim nabavkama autobusa za Ujedinjene Arapske Emirate, a ponovo postaje aktuelna i Saudijska Arabija.

U jednom od sedam Emirata, Dubaiju, živi 2,6 miliona stanovnika. Dubai predstavlja važan kulturni, finansijski i politički centar u Zalivu i poslednjih godina je postao jedan od najmodernijih svetskih metropola. Postao je poznat po svojim luksuznim hotelima, golf terenima i činjenici da uprkos toploj klimi imate mogućnost da se skijate u zatvorenoj dvorani. Sad je došao red i na modernizovanje saobraćajnog sistema. Za gradskog prevoznika RTA (Dubai Roads & Transport Authority) izdvojena su značajna sredstva za uspostavljanje autobuske gradske mreže, slobodno možemo da kažemo, luksuznog nivoa. Do sada se gradski prevoz u Dubaiju prvenstveno bazirao na taksi prevozu i neznatnom broju autobusa, a šinski transport ne postoji, bar za sada. Do dolaska metroa, Dubai će ulagati u izgradnju infrastrukutre, pre svega izgradnju više autobuskih depoa i u nove autobuse. Plan je da se flota autobusa duplira na 1200 vozila u 2008. godini, a da brojka dostigne 1900 u 2009. godini.

U maju prošle godine RTA je sa Mercedesom ugovorio nabavku od 80 autobusa čija je isporuka zakazana za ovaj mesec. Nabavka se sastoji od 68 niskopodnih autobusa Citaro, od kojih su 49 zglobnih od 18 metara, a 19 solo od 13 metara. Ostatak od 13 autobusa su aerodromski „šatlovi“ opremljeni po VIP standardima. Autobusi su posebno opremljeni za oštre klimatske uslove uobičajene u tom podneblju od 50 stepeni celzijusovih i vlagu vazduha preko 90%! Osim zatamnjenih prozora i moćnih klima uređaja, na svim vratima će se nalaziti i tzv. „vazdušne zavese“, slično kao na ulazima u šoping centre. Pored ovoga, biće instaliran i savremen informacioni sistem sa 17-inčnim TFT monitorima koji će na engleskom i arapskom jeziku informisati putnike o destinacijama i vremenu. Predviđena je ugradnja luksuznih turističkih sedišta.

Solaris Bus & Coach iz Poljske i nemački Neoplan su početkom aprila 2007. godine dobili posao u najnovijoj nabavci za RTA gde će Solaris isporučiti 225, a Neoplan 395 autobusa. Solaris će isporučiti 150 zglobnih niskopodnih autobusa Urbino 18 i 75 solo niskopodnih autobusa Urbino 12. Ove autobuse će pokretati DAF motori snage 228 kW za solo i 265 kW za zglobne. Neoplan je ugovorio isporuku od 170 dvospratnih autobusa Centroliner DD najnovije generacije koji će biti izrađeni na istoj osnovi i u istoj fabrici iz koje je izašao berlinski Lion’s City DD. Pored novih „dabl-dekera“, biće isporučeno i 150 zglobnih autobusa Centroliner GL koji je sa svojih 18,75 metara trenutno najduži zglobni autobus u serijskoj ponudi i 75 solo autobusa Centroliner od 12 metara. Oba proizvođača su se obavezala da prilagode vozila već navedenim tropskim uslovima, što uključuje i dodatne zaštititne filtere za motore i klima uređaje za uslove peščanih oluja, kao i povećane hladnjake za motore. Unutrašnja oprema, kao i kod Mercedesa, uključuje tamna stakla, moderan informacioni sistem, jak klima uređaj i vazdušne zavese. Ono što je novina je poseban odeljak za žene i decu koji će zauzimati prva tri reda sedišta i biti staklenim zidom odvojen od ostatka autobusa koji će, uz to, biti i drugačije dizajniran. Isporuka svih ovih autobusa je planirana uglavnom za 2008. godinu.

U susednoj Saudijskoj Arabiji su u planu malo drugačiji autobusi. Nakon vlasničke transformacije i tehnološkog prilagođavanja evropskim standardima, došlo je vreme da novosadski Neobus počne proizvodnju za sopstvene potrebe, tj. za svog vlasnika g. Maghrabija, biznismena iz Saudijske Arabije koji u svojoj floti ima oko 2.000 autobusa specijalno opremljenih za prevoz hodočasnika u Meku. Početkom aprila je iz Arabije u Neobus stigao prvi od 26 autobusa Sanos S415 na rekarosiranje. Ovi autobusi, i posle 20 godina „pustinjske“ eksploatacije izgledaju novo, a motori im rade kao sat. Nakon što od njih ostane samo šasija sa motorom, svoj život će nastaviti sa novom Neobusovom karoserijom koja će izgledati kao varijanta NB 407 VT, a dodatna oprema će biti u skladu sa posebnim eksploatacionim uslovima. Znači, snažni i izdržljivi klima uređaji, rezervoari za pijaću vodu i povećan kapacitet rezervoara za gorivo, segmentni krov i drugo. I to nije sve. Osim rekarosiranja starih, iz pogona Neobusa će put Arabije ove godine krenuti i desetine novih autobusa i midibusa na za čiju je proizvodnju priprema u toku.

| Postavio: Cone |

02.04.2007. - Narudžbina od 113 gradskih autobusa za Holandiju

 

„Volvo Buses“ je od međunarodne grupacije "Veolia" primio narudžbinu za 113 gradskih autobusa sa niskom emisijom izduvnih gasova


Narudžbina od 113 autobusa je najveća pojedinačna narudžbina do sada za Volvo Bus u Holandiji. Celokupna narudžbina se sastoji od modela gradskih autobusa Volvo 7700. Od toga su 75 autobusa modeli od 12 metara, a ostatak od 38 autobusa su zglobni od 18 metara. Autobusi su opremljeni novim diyel motorom od 9 litara sa SCR tehnologijom, što autobusima obezbeđuje nižu emisiju štetnih gasova i manju potrošnju goriva nego ranije.

Veolia je ponovo izabrala Volvo na osnovu dobrih iskustava, povoljnih troškova održavanja i fleksibilnih mogućnosti isporuke. Naručeni autobusi će se koristiti u provinciji Brabant u južnoj Holandiji. Ovi autobusi će biti proizvedeni u Volvo fabrici u Poljskoj, a isporuka je predviđena za četvrti kvartal 2007. godine.

| Postavio: Cone | Preuzeto od: Volvo |

 

02.04.2007. - NEOPLAN osvaja “crvenu tačku: najbolji od najboljih“ nagradu za dizajn po prvi put za novi Cityliner

 

Međunarodni žiri dodelio nagradu za najbolji kvalitet dizajna i izvanredan enterijer
Cityliner osvaja nagrade po Istočnoj Evropi

NEOPLAN Cityliner lansiran na IAA sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru 2006. godine je osvojio jednu od najprestižnijih i najvažnijih svetskih nagrada za dizajn “crvena tačka: najbolji od najboljih” po prvi put za NEOMAN Bus Grupu. Od preko 2.500 proizvoda koji su bili u konkurenciji, samo 42 su dobila ovaj pečat kvaliteta za izvanredan dizajn. U 2005. godini NEOPLAN Starliner i NEOPLAN Trendliner su već osvojili “crvenu tačku”. Poslednja nagrada je tako već deveto priznanje za dizajn od 2001. za autobuse MAN i NEOPLAN.

Međunarodni žiri sastavljen od renomiranih eksperata je glasao za NEOPLAN Cityliner sa 2548 prijava iz 43 zemlje i dodelio oznaku kvaliteta za sofisticirani i inovativni dizajn. Žiri iz dizajn centra u Severnoj Rajni Vestfaliji u Nemačkoj je oceno proizvode po kriterijumima kao što su inovacija, funkcionalnost, kvalitet forme, ergonomija, simbolički i emotivni sadržaj i aspekt samoprepoznatljivosti proizvoda. Cityliner je uspeo da pobedi konkurenciju po svim ovim atributima. Ceremonija dodele nagrade će biti 25. juna 2007. u Esenu u zgradi opere.

NEOPLAN Cityliner kombinuje progresivan inženjering i veliki benefit za kupca sa atraktivnim naprednim dizajnom. Sa svojom elegantnom linijom baziranom na oštrim linijama Starlinera i tipičnom “avionskom” pojavom prednjeg dela, najmlađa generacija Citylinera postavlja standarde u premijum klasi: dizajn autobusa sa skromno izraženom elegancijom u kojem su oblik, ekspanzivno samostalno staklo i ofarbane površine odlike koje se ističu u sveopštem utisku. Cityliner može biti opremljen brojnim sigurnosnim sistemima. Pored standardnog ESP-a, tu su takođe sistemi za pomoć vozaču, ACC (Adaptive Cruise Control) i LGS (Lane Guard System) sa alarmom ugrađenim u sedište vozača. Po prvi put u autobusu, osim standardnih svetala za krivine, preglednost je povećana sa Bi-ksenon svetlima koja su integrisana u optiku elegantnih farova.

U Istočnoj Evropi, tradicionalno jakom tržištu Neoplana, NEOPLAN Cityliner je takođe osvojio nagrade. U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, autobus je već osvojio titulu “Autobus godine 2007” u februaru. Žiri sastavljen od stručnjaka iz autobuske industrije u Bosni i Hercegovini su posebno pohvalili optičke i tehničke prednosti Citylinera koji je lako nadmašio konkurenciju.

Vozilo je već osvojilo sličnu nagradu krajem 2006. godine po istraživanjima čitalaca u Sloveniji. Glasanje su organizovali časopisi “Transport” i ”Mehanik in voznik“ (“Mehaničari i vozači“) i web stranica “Tovornjak.net”. NEOPLAN Cityliner je i ovde držao primat sa velikom prednošću nad konkurencijom.

| Postavio: Cone | Preuzeto od: Neoplan |

25.03.2007. - KARAVAN AUTOBUSA KRENUO ZA ZAGREB

Na ovogodišnjem Zagreb Transport Show koji se održava od 27.03. do 01.04.2007. godine Neobus izlaže četiri nova autobusa

Image descriptionU nedelju kasno popodne u Neobusu je bilo kao u košnici. Poslednje pripreme i glancanje autobusa pred put, a potom smotra sva četiri autobusa i fotografisanje za Autobusi.net. Autobusi su uz pozdravljanje moćnim sirenama krenuli put Zagreba oko 18 sati. Na zagrebačkom velesajmu će biti predstavljen visokoturistički autobus 407VT na šasiji Volvo B12B sa svom opremom koja je danas standard u aktuelnim autobusima ove vrste kod najpoznatijih evropskih proizvođača. To uključuje udobna uvozna sedišta, klima uređaj, frižider, audio i video oprema sa TFT monitorima, kamera za vožnju unazad i drugo. Inače, kupac ovog autobusa je "Suboticatrans". Pravi novitet u proizvodnom programu Neobusa je 407T Low Coach koji je projektovan i izrađen modularno po najstrožijim evropskim zahtevima za bezbednost, a razlika je vidljiva u razmeštaju prozorskih stubova koji su sa obe strane identični. Osim ovoga, ovaj autobus na šasiji Volvo B7R ima i povećan prtljažni prostor. Ovakva dva autobusa koja nose natpis "JAT Airways" ćete uskoro moći da vidite kako prevoze putnike od aerodroma "Nikola Tesla" do Slavije. Pored turističkih autobusa, u Zagreb su otišli i prigradski 406P u bojama "Laste", takođe izrađen na šasiji Volvo B7R i zeleni gradski Low Entry autobus 501G sa dvoja vrata i podvozjem Volvo B7R LE.

Pogledajte fotografije sa ispraćaja autobusa u galeriji

 

| Postavio Cone |

 

21.03.2007. - PREKO "VOLVA" NA TRŽIŠTE EU

„Euro standard 4” prvo u GSP

 

Za Gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“(GSP), „Neobus“ treba da uradi 25 niskopodna autobusa na šasijama „volva“ prema „ euro 4” standardu. Prema rečima direktora Kostića, to će biti prvi autobusi s tim standardom na području jugoistočne Evrope.

Image descriptionNa Međunarodnom komercijalnom sajmu vozila od 27. marta do 1. aprila u Zagrebu Novosadska fabrika autobusa“Neobus“ predstaviće četiri autobusa usklađena sa standradima EU, izjavio direktor „Neobusa“ Radenko Kostić, pošto je ovu fabriku juče posetio i pokrajinski sekretar za privredu AP Vojvodine Siniša Lazić.

Novosadskoj fabrici autobusa to je prva prilika da na tržištu EU predstavi autobuse najviše klase namenjene za visoki turizam, u sklopu strateškog partnerstva sa švedskom komanijom „Volvo“, kazao je direktor Kostić.

Nastup na Zagrebačkom velesajmu s milion dinara pomogao je i Pokrajinski sekretarijat za privredu preko Fonda za podršku promociji izvoza. Fond deluje u okviru 14 programa privrednog razvoja Pokrajine do 2009. godine, kazao je sekretar za privredu Siniša Lazić , napominjući da će i nadalje pomagati „Neobus“, kao i druge uspešne fabrike.

- „Neobus“ je u EU, za razliku od naše države. Prepoznali smo kakav značaj ova fabrika može da ima na našem, ali i tržištima bivših jugoslovenskih republika, pa i šire - rekao je Lazić.

„Neobus“ je prošle godine proizveo 38 autobusa, a za nepuna tri meseca ove godine uspeo je da ugovori poslove za 70 vozila.U planu je, kazao je dirktor Kostić, da se u 2007. godini urade stotinu autobusa.

| Preuzeto od Dnevnik |

 

14.02.2007. - KASNI REKAROSIRANJE AUTOBUSA ZA POTREBE GRADSKOG PREVOZNIKA

„Neobus“ plaća penale zbog poljskih sedišta

Image descriptionParalelno s rekarosiranjem autobusa, „Neobus“ za potrebe GSP-a radi 25 novih niskopodnih autobusa. U njih će biti ugrađeni „Volvovi“ evro 4 motori, prvi takvi u jugoistočnoj Evropi.
Novosadski proizvođač autobusa „Neobus“ privodi kraju posao rekarosiranja 24 autobusa za potrebe JGSP-a „Novi Sad“. Dosad je, prema rečima direktora „Neobusa“ Radenka Kostića, gradskom prevozniku isporučen 21 autobus, a preostala tri biće završena do kraja meseca. Rekarosiranje autobusa je, međutim, trebalo da bude završeno pre mesec dana, zbog čega je „Neobus“ morao da plati novčanu kaznu gradskom prevozniku u skladu sa potpisanim ugovorom. - Kašnjenje nije nastalo našom greškom. Isporuka sedišta kasnila je iz Poljske oko mesec dana i to je sve poremetilo. Ovih dana platili smo penale, šteta po firmu je velika, ali šta da se radi – rekao je Kostić za GL. On nije precizirao o kom kaznenom iznosu je reč, napominjući da je to „poslovna stvar“. Paralelno s rekarosiranjem autobusa, „Neobus“ za potrebe GSP-a radi 25 novih niskopodnih autobusa. U njih će, tvrdi naš sagovornik, biti ugrađeni „Volvovi“ evro 4 motori, prvi takvi u jugoistočnoj Evropi. - Šasije pristižu sukcesivno i sve ide po planu, tako da ovaj put ne očekujemo kašnjenja s rokovima. Dosad je stiglo 14 šasija i prve autobuse planiramo da isporučimo između 19. i 23. marta, dok će kompletan posao biti završen u aprilu – kaže Kostić. On kaže da firma radi punim kapacitetom.
Uposlenost je, ističe naš sagovornik, veća za 400 posto nego prošle godine, a samo do kraja maja za razne kupce ugovoren je završetak 52 autobusa. Iz tog razloga posao je u preduzeću dobilo 28 novih radnika.

| Preuzeto od Građanski list |

25.01.2007. - LITAS PRODAT VEOLIA-TRANSPORTU

Jedna od najvecih svetskih kompanija u transportu VEOLIA-TRANSPORT IZ PARIZA, KUPILA JE DO SADA DRUSTVENO PREDUZECE "LITAS" IZ POZAREVCA, ZA 1.4 MILIONA EVRA-70 % KAPITALA.
Ova poznata kompanija se i obavezala da u Litasu investira po kupoprodajnom ugovoru 10 miliona evra.Ovo je prvo autobusko preduzece u Srbiji koje je prodato partneru odnosno kompaniji koja dolazi iz inostranstva. Inace VEOLIA-TRANSPORT posluje u 27 drzava, ima oko 250.000 radnika, 35000 autobusa, 1500 vozova i 50 brodova feribota.

| Postavio Bora |

 

17.01.2007. - I BEOGRAD SE MODERNIZUJE

 

Image descriptionBeograd -Kako Autobusi.net nezvanicno saznaje od dopisnika iz GSP Beograd, ta firma isto planira modernizaciju voznog parka, ali ne u autobusima. "Nalazimo se pred velikom isporukom od 40 solo niskopodnih trolejbusa predvidjenih za ovu godinu sto ce doprineti da stari dobri ,,ZIU,, trolejbusi odu u zasluzenu penziju.
Po svemu sudeci grad Beograd se odlucio za Poljske trolejbuse "Solaris Trolino 12" jer su predstavnici grada i firme pokazali simpatije prema njemu kada je bio gost u nasem trolejbuskom pogonu tokom sastanka trolejbuske radne grupe. Znam samo da su skuplji od ovih koje smo do sada kupovali ali da su kvalitetni sa modernom opremom,u svakom slucaju tokom godine videcemo kada se tender i zvanicno zavrsi i kada krene isporuka a tada ce biti preciznijih podataka."

| Postavio Sale |

 

16.01.2007. - NOVI SAD PUSTIO JOS JEDAN AUTOBUS NA PRIRODNI GAS

 

Novi Sad - Autobus na prirodni gas ruske marke " LIAZ - 525657 ", angažovan je, posle jednomesečnih ispitivanja njegovih tehničkih i drugih karakteristika u krugu preduzeća, u redovnom gradskom saobraćaju. Reč je o vozilu proizvođača "Ruskie avtobusi", koje u potpunosti ispunjava stroge ekološke standarde EURO- 3.
Na ovaj način JGSP Novi Sad još jednom simbolički ukazuje korisnicima usluga na značaj ekološke funkcije javnog prevoza u Novom Sadu.
JGSP Novi Sad ovaj projekat realizuje zahvaljujući uspešnoj poslovnoj saradnji sa preduzećem D.F.C. eximp d.o.o. iz Beograda , koja je ovlašćeni diler navedene ruske kompanije za Srbiju.

| Postavio Cone |

 

15.01.2007. - UGOVOR IPAK POTPISAN

 

Novi Sad - JGSP Novi Sad zaključilo je , na osnovu prethodno sprovedene tenderske procedure , ugovore o kupovini 25 solo i 11 zglobnih autobusa.
Ugovor o kupovini 25 niskopodnih solo autobusa , sa ugrađenim dizel motorom marke NEOBUS - VOLVO tip NB 503 , zaključen je sa ponuđačem " FFB KOMERC " AD. iz Beograda. Cena jednog vozila sa uračunatim porezom na dodatu vrednost iznosi 12.911.127,95 dinara , što za 25 vozila ukupno iznosi 322.778.191,30 dinara.
Ugovor o kupovini 11 zglobnih niskopodnih autobusa , sa ugrađenim dizel motorom marke IKARBUS - tip IK 218 , zaključen je sa ponuđačem "AUTOGLOBAL " - d.o.o. iz Priboja. Cena jednog zglobnog vozila sa uračunatim porezom na dodatu vrednost iznosi 18.530.720,00 dinara , što za ukupno 11 vozila iznosi 203.837.920,00 dinara.
Na osnovu ovlašćenja dobijenih od Upravnog odbora , sa predstavnicima navedenih kompanija , u ime JGSP Novi Sad ugovore je potpisao direktor Rajko Pejić.

| Preuzeto od: GSP "Novi Sad" |

 

13.01.2007. - NOVI SAD ODUSTAO

 

Kako javlja Radio 021 grad Novi Sad je odustao od kupovine novih autobusa za javno gradsko saobracajno preduzece. Kako se navodi, razlog ovakve odluke je nedostatak finansija.

| Postavio: Cone | Preuzeto od: Radio 021 |

 

 

27.12.2006. - TENDER U NS ZAVRSEN!

 

Novi Sad - Nakon vesti koje sam prosledio i Radiu 021 o narudzbi 25 Volvo B9L autobusa, digla se citava prasina. Radio 021 je istrazio vest i u predstavnistvu Volvo-a u Beogradu im je potrvrdjena informacija, dok su je u JGSP demantovali (!?) obrazlazuci da tender jos nije okoncan, ali su napomenuli da "ne kazu da Volvo nece biti jedan od isporucilaca". Tada je bilo jasno da ce se posao podeliti izmedju Neobusa koji ce nadogradjivati 25 solo Volvo sasija i Ikarbusa koji ce uraditi 11 zglobnih niskopodnih autobusa.
Danas je i zvanicno iz JGSP Novi Sad potvrdjeno da predstoji potpisivanje ugovora sa firmama koje zastupaju Neobus i Ikarbus. O ceni i rokovima jos nema nikakvih saopstenja...

| Postavio: Cone |

27.12.2006. - RUSI VRATILI IKARBUSE

 

Beograd - Prema nezvanicnim informacijama, Rusi su sa probe vratili oba niskopodna Ikarbusa IK-112N i IK-218N sa predjenih nepunih 5.000 km. Privatno prevozno preduzece "Banbus" iz Beograda ih je kupilo za 240.000 evra (za te pare oba) i oni su sada u pripremi da izadju na beogradske ulice. Komentari su da su im Rusi sigurno nasli neku "falinku", jer se naveliko pricalo kako ce ih Rusi kupovati, ugovarale se prve porudzbine, kad eto ih nazad...

| Postavio: Cone |

 

 

15.12.2006. - EURO 4 PRVI PUT U SRBIJI

Volvo Buses je primio narudžbinu za 25 Volvo B9L autobusa za lokalno gradsko saobraćajno preduzeće JGSP Novi Sad, Srbija. Ovo su prvi niskopodni autobusi i prvi autobusi sa Euro 4 motorima u Srbiji.

Volvo autobusi imaju dugu istoriju u Novom Sadu. Oko 85% gradskih autobusa u saobraćaju nose Volvo marku, što klasičnih visokopodnih, što "low entry" (sa niskim ulazom).
Sada grad ide korak dalje prvi put naručujući niskopodne autobuse u koje će putnici moći brzo i lako da ulaze i izlaze na svim vratima. Narudžbina je za 25 Volvo B9L modela, sa jakim ali isto tako čistim i ekonomičnim Volvo motorima Euro 4 od 9 litara i 310 KS.
"Osnovna prednost modela Volvo B9L je to što je hladnjak postavljen na krovu i, samim tim, nalazi se iznad prašine i prljavštine sa ulice", kaže Mats Blomberg, market menadžer Volvo Busa za Srbiju.
"Ubeđen sam da će ovo rešenje, zajedno sa konceptom niskog poda i našim ekonomičnim Euro 4 motorima, doprineti još većem broju narudžbina iz Srbije."
Šasije se prave u Volvo fabrici u Borasu, Švedska, dok će karoserije praviti kompanija Neobus iz Novog Sada. Isporuka će biti izvršena na proleće, počevši od marta.

| Postavio: Cone |

 

Vesti [ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14]