Ostale novosti

 

25.03.2008. - VOLVO PREDSTAVLJA BRT U KINI


Volvo Buses u Kini premijerno predstavlja svoj BRT Volvo 7800 autobus. U Kini trenutno vlada veliko interesovanje za zaštitu životne sredine, a neposredno pre Olimpijskih igara u Pekingu i Svetske izložbe u Šangaju. Pored toga, Volvova kompanija Sunwin je upravo dobila narudžbinu za 395 gradskih autobusa za olimpijski grad Kvingdao.

Volvo Buses je premijerno predstavio zglobni Volvo 7800 autobus na nedavno završenom Autobuskom sajmu u Šangaju. 18 metarski niskopodni autobus pokreće motor od 9 litara, postavljen bočno u prednjem delu vozila. Šasija B9SLA, sa drugačijom karoserijom se već duže vreme koristi u BRT sistemu Transantiaga u Čileu, koji je vlasnik preko 1.500 tih autobusa.

Bus Rapid Transit je odgovor na sve veće probleme u saobraćaju koje imaju svetski gradovi. Čini ga posebno modelirani sistem prevoza zasnovan na autobusima velikog kapaciteta koji staju na posebna stajališta prilagođena brzom ulasku i izlasku putnika, i koji imaju apsolutno pravo prvenstva u saobraćaju.

Sve više BRT sistema se implementira u Kini, i novi Volvo autobus je u potpunosti prilagođen zahtevima ovog specifičnog tržišta. Može da preveze 160 putnika, dok četvoro širokih vrata i ravan, nizak pod celom dužinom autobusa doprinose brzom kretanju putnika.

Veći deo šasije se doprema u kitovima iz Volvove centralne fabrike u Boråsu, Švedska. Lokalno proizvedene komponente se zatim montiraju na šasiju u Sunwin-ovoj fabrici u Šangaju, gde se takođe izgrađuje i cela karoserija. Karoserija je u osnovi identična sa karoserijom Volvovog 12-metraša, mada su prednja i zadnja stena potpuno novi, a enterijer prilagođen zglobnom autobusu.

Kompanija za proizvodnju gradskih autobusa Sunwin Bus je u zajedničkom vlasništvu Volva i kineske SAIC korporacije. Sunwin proizvodi autobuse na Volvo šasijama koje se dalje prodaju pod okriljem brenda Volvo, kao i autobuse na kineskim šasijama koji se prodaju pod znakom Sunwin.

Kompanija je primila narudžbinu za 395 gradskih autobusa za olimpijski grad Kvingdao. 10,5 i 12m dugi autobusi će biti sklopljeni u Sunwin-ovim fabrikama u Kvingdaou i Šangaju sa rokom isporuke na proleće.

| Postavio Miroslav | Izvor: Volvo |

21.03.2008. - NEOBUSI ZA KAVIM U VRANJU

Najveća izraelska prevoznička kompanija Kavim Public koja je na teritoriji Republike Srbije do sada kupila tri domaće prevozničke firme "Autoprevoz" iz Čačka, "Sandžaktrans" iz Novog Pazara i "Jedinstvo" iz Vranja je uveliko započela sa obnovom voznih parkova ovih preduzeća. U taj posao je aktivno uključila i Neobus koji je već za preduzeće u Čačku isporučio šest gradsko-prigradskih autobusa, o čemu je već Autobusi.net detaljno izveštavao. Kompanija Kavim Public je tada za Čačak već uvezao i deset turističkih autobusa iz sopstene proizvodnje tipa Merkavim Appolo, čime je ispunio uslov o dokapitalizaciji.

Sa Neobusom je uspešna saradnja nastavljena, pa i proširena na kupovinu međugradsko-turističkih autobusa, pa je tako za Kavimovo preduzeće u Vranju Neobus uradio i isporučio četiri autobusa na šasijama Volvo. Radi se o dva gradska autobusa tipa Citta SLF i Citta LF (standardni i niskopodni) i dva turistička tipa Terra. Oba turistička i gradski Citta SLF su urađeni na Volvo B7R šasiji, dok je Citta LF urađena na Volvo B9L šasiji. Sva vozila su opremljena klima uređajima marke Carrier Sütrak. Enterijeri turističkih autobusa su opremljeni udobnim sedištima marke Vögel i Esteban, dok su gradski autobusi opremljeni sedištima marke Ster.

Vozila su isporučena u petak 14.03.2008, a dalja saradnja se nastavlja i već je naručeno još 20 autobusa za potrebe gradskog i međugradskog prevoza u Vranju.

U Galeriji slika pogledajte fotografije sa isporuke autobusa.

| Postavio Cone |

16.03.2008. - NOVI MAGAZIN KRENUO U PRODAJU

 

Prigodnom prezentacijom održanoj u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva obeležen je dolazak na tržište novog magazina namenjenog komercijalnim i putničkim vozilima, te problematici putnog transporta. Transport magazin, prvo automobilsko izdanje firme Transport media d.o.o. iz Zagreba izlaziće dvomesečno na 92 stranice u boji dok prvi broj sadrži ravno 100 stranica.

Transport magazin će sadržati uobičajene teme o predstavljanjima novih putničkih i komercijalnih vozila, testove, tehničke teme, ekologiju, finansiranje, kontakt s korisnicima vozila, predstavljanje firmi i flota, istoriju i druge aktuelne i zanimljive teme. Posebni deo revije, nazvan Mali točkovi, biće namenjen putničkim vozilima, tj. tematici i problematici firmi i flotnih vozila, tehnologiji, opremi, uslugama koje se nude velikim korisnicima, s naglaskom na analizu kvaliteta i troškova nabavke, posedovanja i održavanja.

Pored toga, svaki broj Transporta sadržaće i posebni prilog Vozač, koji nastavlja tradiciju službenog glasnika Hrvatskog udruženja vozača i autoservisera započetu davne 1948. godine. U prvom broju Transport magazin donosi testove našem tržištu zanimljivih vozila; Mitsubishi Fuso Cantera, Volkswagena Caddy Maxi, impozantnog spratnog autobusa VDL Bova Synergy, te predstavljanje četiri nova mala karavana na tržištu – Peugeota 207 SW, renault Clija Grand Tour, te škode Fabije Combi. Za management biti će zanimljiv test Hyundaija Santa Fe. Uz sva testirana vozila navedeni su i troškovi koje vlasnik ima za vreme njihova radnog veka, servisni intervali, garancije, te proračun lizinga. Osim toga, u Transport magazinu se možete informisati o novim zakonskim propisima koji stupaju na snagu u ovoj godini, a prvi u Hrvatskoj osim već spomenute problematike flotnih vozila pisaće i o automodelarstvu. Temu o istoriji (ovog puta na „tapetu“ je Unimog) potpisuju naši najrenomiraniji stručnjaci, Krunoslav Plečko i dipl.ing. Marijo Zrna, ovlašćeni sudski veštak za oldtimere i voditelj odseka prometa u Tehničkom muzeju u Zagrebu. 

U ovoj godini Transport media planira izdati šest brojeva Transport magazina, a od drugog broja je u planu i distribucija na prostorima SRB i BiH.

| Postavio Luka | Izvor: Net.hr |

14.03.2008. - AUTOBUSI IKARBUSA PREMA HALAL STANDARDU

 

Proizvođač autobusa Ikarbus planira da napravi autobus usklađen sa halal standardima koje poštuju muslimanski vernici i tako poveća plasman autobusa na tržišta islamskih zemalja. Kako je Ikarbus saopštio, direktor Ikarbusa Srećko Nijemčević i predsednik Agencije za sertifikaciju halal standarda Mustafa Jusufspahić potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji. Memorandum predviđa da će Agencija, čiji vlasnik je Islamska zajednica Srbije, da promoviše Ikarbusove proizvode u islamskim zemljama. Članovi svetske mreže agencija za izdavanje halal sertifikata dostaviće Ikarbusu zahteve za izradu specijalnih autobusa. U Ikarbusu kažu da bi ta kompanija mogla da dobije porudžbinu za izradu autobusa za hadžiluk, a među posebnim zahtevima moglo bi se naći razdvajanje prostora u autobusima za muškarce i žene.

| Postavio Cone | Izvor: Beta |

11.03.2008. - PARIZ I BERLIN IZABRALI "MAN"


Novih 200 dabl-dekera za Berlin, 6 za Lozanu. Pariški RATP naručio 186 zglonih autobusa. Isporuka 400 gradskih autobusa za Dubai otpočela.

Autobusko odeljenje MAN Nutzfahrzeuge AG je primilo dve velike narudžbine sa kombinovanom vrednošću od preko 140 miliona evra. Berlinska uprava za prevoz je posle preuzetih 200 vozila u 2007. godini, naručila dodatnih 200 MAN Lion's City DD dabl-dekera. Autobusi su predviđeni za isporuku do 2010. godine i vrede oko 80 miliona evra. MAN Lion's City DD je potpuno novi niskopodni autobus na sprat koji saobraća ulicama Berlina od 2004. godine. Lion's City DD je nosilac prestižnog iF priznanja za svoj inovativni dizajn. Isporuka novih vozila će početi tokom 2008. godine.

Lozana je 2007. prvi put kupila 6 dabl-dekera. Iste godine su gradu isporučena i 22 NEOPLAN Centroliner GL zglobna autobusa sa kontrolisanim CRTec® filterom čestica. Francuska prestonica je takođe odabrala inovativne MAN gradske autobuse. MAN Camion & Bus France je primio najveću narudžbinu do sada na francuskom tržištu vrednu oko 60 miliona evra. Pariska uprava za prevoz (RATP) je potpisala ugovor za 186 savremenih niskopodnih MAN Lion's City zglobnih autobusa. Ova vozila će saobraćati na prestižnoj liniji od pariskog aerodroma Šarl de Gol do pariske opreme. 15 autobusa Lion's City G je već isporučeno 2007. godine, i opremljeni su providnom harmonikom koju je isporučio ContiTech. Sve MAN gradske autobuse pogone savremeni common-rail dizel agregati koji ne koristi aditive na bazi uree, a u skladu sa MAN PURE DIESEL® principom.

Kada je u proleće 2007. potpisan ugovor između NEOPLAN-a i Emirata Dubai za 400 gradskih autobusa, mnogi su bili iznenađeni. Prvih 20 solo autobusa su isporučeni kupcu u februaru. Specijalno razvijeni za saobraćaj u Dubaiju, novi NEOPLAN Centroliner DD je preko 4,5m visok, i opremljen klima uređajem od 50 kW. 170 jedinica je naručeno. Dabl-dekeri će biti isporučeni sa prvim zglobnim autobusima, početkom maja.

| Postavio Miroslav | Izvor: MAN |

05.03.2008. - KAVIM, KEOLIS I ARIVA ŽELE LASTU


BEOGRAD - "Zadovoljan sam veličinom i snagom tih firmi i mislim da bi oni mogli da budu strateški partneri za saobraćaj Srbije", kazao je direktor beogradske kompanije Velibor Sovrović

Za kupovinu paketa od 64,4 odsto akcija Laste zainteresovani su izraelski Kavim, francuski Keolis i londonska firma Ariva. Generalni direktor tog autosaobraćajnog preduzeća Velibor Sovrović kaže da su "to tri firme koje su posetile sobu za sastanke Laste i sobu sa podacima u Agenciji za privatizaciju".

On je rekao da zna da su pomenute firme otkupile tendersku dokumentaciju, ali je i naglasio da nije upoznat da li će do 4. aprila, kada ističe krajnji rok, dostaviti obavezujuću ponudu.

"Zadovoljan sam veličinom i snagom tih firmi i mislim da bi oni mogli da budu strateški partneri za saobraćaj Srbije", kazao je Sovrović naglašavajući da su sve tri firme ugledne multinacionalne kompanije.

Dva najveća potencijalna igrača u predstojećoj privatizaciji Ariva i Keolis prevoz putnika obavljaju sa više od 20 hiljada autobusa, a veličinu ovih kompanija, koje posluju u najmanje desetak zemalja, ilustruje i podatak o preko 30 hiljada zaposlenih. Kavim je već vlasnik nekoliko autoprevoznika u Srbiji kao što su Sandžaktrans, a većinski je vlasnik i Autoprevoza iz Čačka i Jedinstva iz Vranja.

Ta firma je i najveći privatni prevoznik u Izraelu i ima učešće u najvećoj fabrici autobusa u Izrelu - Merkavim. Ona je ranije najavila da će pokušati da učestvuje na tenderu za Ikarbus, a ako ne budu uspešni u toj kupovini otvoriće sopstvenu fabriku za proizvodnju autobusa u regiji.

Kompanija Veolia je putem tenderske privatizacije u svoj sistem uvela požarevački Litas. Prisustvo te kompanije na tržištu Srbije predstavlja "pravu riznicu" s obzirom da poseduje 350 svojih firmi širom sveta i preko 35 hiljada autobusa, drži metro u Stockholmu, tramvajski saobraćaj u Barceloni i ima oko 50 brodova.

Lasta ima 785 autobusa i najveći je prevoznik u jugoistočnoj Evropi. Akcijama Laste na Beogradskoj berzi trguje se od kraja avgusta 2007. godine, a poslednja dostignuta cena akcije iznosila je 2.650 dinara. Imovina preduzeća se procenjuje na oko 100 miliona evra.

| Postavio Cone | Izvor: SEEbiz |

03.03.2008. - JUBILARNI 20.000. CITARO


20.000 autobusa za samo 10 godina. 20.000-ti autobus će koristiti Pflieger Reise- und Verkehrs GmbH iz Böblingen-a. Savremeni koncept vozila okrenut budućnosti

Mercedes-Benz Citaro je dostigao novi rekord proizvodnjom 20.000-tog modela. Michael Göpfarth, generalni direktor Mercedes-Benz Bus and Coach radne jedinice EvoBus GmbH, je svečano uručio ključeve rekordera Hermann Pflieger-u, vlasniku Pflieger Reise- und Verkehrs GmbH iz Böblingen-a. Ova firma vrši prevoz putnika na 24 linije Stadtverkehr Böblingen-Sindelfingen (SBS) [Böblingen-Sindelfingen javni prevoz] mreži, koja je i sama deo Verkehrs- und Tarifverbund Stuttgart (VVS) [Štutgartsko trarnsportno-tarifsko udruženje], sa više od 120 zaposlenih. Ova 82 godine stara kompanija sa flotom od 90 autobusa vrši redovan prevoz putnika i aktivna je u turističkom i izletničkom sektoru.

Za korisnika, fleksibilnost u izboru

Nijedan drugi model nije uspeo da postigne 20.000 proizvedenih jedinica za samo deset godina. 3.200 jedinica prodatih u samo jednoj (2007.) godini je takođe rekord vredan pažnje. Od početna dva modela 1997/1998. godine danas je kupcima na raspolaganju čak 12 modela. Stalnim unapređivanjem i novim dizajnom Citaro i dan danas, kao i kada je prvi put predstavljen javnosti, predstavlja vrhunac bezbednosti, udobnosti i ekološke prihvatljivosti. Od vozačkog mesta do motora, novi Citaro postavlja smernice po kojima će se razvijati autobuska industrija. Motori sa BlueTec dizel tehnologijom zasnovani na SCR (Selektivna Katalitička Redukcija) principu su u skladu sa važećim Euro4 i budućim Euro5 propisima emisije štetnih gasova, kao i sa EEV zahtevima za autobuse. Zahvaljujući izuzetno niskom nivou emisije štetnih gasova i buke CNG i dizel Citaro su poneli prestižnu eko-titulu "Blue Angel" 2003, odnosno 2007. godine.

Uspeh Mercedes-Benz Citaro game autobusa predstavlja uzor kome teže konkurentni proizvođači. Za to je umnogome zaslužan pristup okrenut ka krajnjim korisnicima, kao i konstantno unapređivanje ponude. Modularna struktura Citara pruža veliku fleksibilnost proizvodnog procesa. Ona takođe omogućava korišćenje velikog broja pogonskih agregata i predstavlja osnovu za veliki broj specijlanih i prilagođenih verzija. Capa-City autobus velikog kapaciteta je primer inovativnog rešenja koje je razvijeno da bi se udovoljilo potrebama prevoza putnika u sve zagušenijim urbanim centrima.

Mercedes-Benz Citaro je neprikosnoveni lider u fleksibilnosti ponude: dvo- i troosovinski niskopodni autobusi dužine od 10,5 do 15m, niskopodni zglobni autobusi, niskopodni prigradski autobusi, low-entry Citaro LE i Mercedes-Benz Capa-City pružaju pregršt rešenja za sve probleme gradskih i prigradskih prevoznika. Citaro se koristi uspešno u većim evropskim gradovima već dugi niz godina. Možete ga naći u 39 zemalja, čak i na tako dalekim mestima kao što su Australija, Japan, Kina i Meksiko.

Koncept prilagođen budućim tehnologijama pogona

Koncept dizajniranja Mercedes-Benz Citara je kompatibilan sa budućim pogonskim tehnologijama. Šta više, Citaro je korišćen u masovnim testovima pogona na gorivne ćelije. Od 2003. do 2006. godine 30 autobusa sa gorivnim ćelijama na osnovi Citara su korišćeni u veoma varijabilnim uslovima od strane javno-transportnih preduzeća iz cele Evrope. Pert i Peking su bili domaćini dodatna 3 test-vozila. Celokupna test-flota je prešla više od dva miliona kilometara sa ukupno 125.000 radnih sati.

Hibridna tehnologija predstavlja prelazni korak ka gorivnim ćelijama u serijskim autobusima. Prošle godine je javnosti predstavljen hibridni autobus, Citaro G BlueTec Hybrid, nosilac DEKRA ekološke nagrade za inovativan i stalni doprinos poboljšanju kvaliteta življenja u gradovima. Hibridni autobus je u fazi testiranja pred komercijalnu premijeru 2009. godine.

| Postavio Miroslav | Izvor: EvoBus |

03.03.2008. - PRESTIŽNA NAGRADA ZA HIBRIDNI SOLARIS


Solaris – hibridni autobus dobio nagradu Watt d’Or 2008. koja se godišnje dodeljuje za dostignuća iz oblasti energije

Tehnologija budućnosti hibridnog Solarisa Urbino 18, koji se vozi u švajcarskom preduzeću Eurobus, je ocenjena kao odličan na takmičenju Watt d'Or 2008 u kategoriji „energetski efikasno vozilo“. Savez švajcarskih kantona je počastvovan ovom nagradom za najbolji energetski učinak.

Za korišćenje Solaris Bus & Coach Urbino 18 Hybrid – prvog evropskog serijskog hibridnog autobusa, švajcarskom transportnom preduzeću Eurobus je u januaru 2008. dodeljena nagrada za energiju Watt d'Or. Treći put je dodeljena nagrada od strane Savezne službe za energiju Saveza švajcarskih kantona kojom se bira najbolji učinak tehnologije za budućnost iz oblasti energije.

Nagrada koja se dodeljuje jednom godišnje, Watt d'Or, ima za cilj da predstavi javnosti inicijative za buduće načine korišćenja energije. Od 19 kvalifikovanih prijava bira se 7 nosioca nagrada iz oblasti politike, nauke i privrede, koji na novogodišnjem prijemu Švajcarske državne službe za Energiju i trofeje dobijaju snežnu kuglu proizvedenu u „Schnekugelmanufaktur“ („Radionica snežnih kugli“) iz Beča. U kategoriji Efikasnost energije i mobilnost, nagradu je dobilo preduzeće Eurobus čija ćerka-firma Regionalbus Lenzburg od juna 2007. godine koristi jedan hibridni autobus proizveden u Solaris Bus&Coaches.

Solaris Urbino 18 Hibrid je prvi hibridni autobus u Evropi, koji koristi serijsku tehnologiju. On je na Međunarodnoj izložbi komercijalnih vozila 2006. u Hanoveru, Nemačka, po prvi put predstavljen javnosti. Vozilo koje koristi Eurobus je drugo takve vrste i istovremeno prvo hibridno vozilo u Švajcarskoj. U autobusu Solaris Urbino 18 Hibrid zajedno rade dizel motor i elektromotori, upravljanje energijom brine za optimalno rasterećenje svih agregata. Pri kočenju energija koja se oslobađa se ne pretvara u toplotu kao kod redovnih pogona, nego se vraća. Sačuvana u specijalnim baterijama, stoji na raspolaganju pri sledećem kretanju.

Andreas Meier, šef Eurobusa, objasnio je inicijatorima Watt d'Or nagrade: “Ova tehnologija je idealna za grad, prosečna brzina je dobra, distance nisu velike i tempo se često menja. Možete računati na uštedu energije od 20% u odnosu na uporedivo dizel vozilo.“

Izložbom je Watt d'Or pokazao, da su Solaris Bus & Coach i Eurobus na pravom putu sa ekološkim hibridnim autobusom. Solaris Urbino 18 je kao prvi hibridni autobus spreman za serijsku proizvodnju kao pionir vozilo koje će štedeti energiju. Uživaoci ove nagrade nisu samo građani koji su na dobitku zahvaljujući niskoj emisiji štetnih gasova. Stanovnici Lenzburga podržavaju projekat, kako Andreas Meier objašnjava: „Korišćenjem hibridnog autobusa smo dobili mnoge pozitivne reakcije. Ljudi su svesni svoje okoline i pozdravljaju naš trud.

| Postavio Dušan | Izvor: Solaris |

28.02.2008. - 50 TURISTIČKIH SCANIA ZA EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU


Scania će isporučiti 50 turističkih autobusa za VIP članove na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Švedska Scania će isporučiti ukupno 50 turističkih autobusa Veolia Transportu za upotrebu na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u junu 2008. godine. Ovi autobusi će biti iskorišćeni u prevozu VIP zvanica nacionalnih fudbalskih saveza.

Ugovorom je predviđena isporuka dvo- i troosovinskih autobusa različitih dužina i visina, sa velikim brojem upotrebnih i servisnih rešenja, uključujući i operativni lizing. Po završetku Eura 2008 ova vozila će nastaviti sa radom u flotama Veolia Transporta u Belgiji, Češkoj, Nemačkoj, Norveškoj i Švajcarskoj.

Po rečima Melker Jernberga, odgovornog lica Scania Buses and Coaches: "Ovaj ugovor je dokaz Skanijinog renomea kao isporučioca kompletnih vozila sa funkcionalnom međunarodnom logističkom podrškom". „Sa više od 15.000 prodatih vozila od 1991. godine, Scania Irizar Century predstavlja naš najuspešniji model ikada."

Veolia Transport, sa sedištem u Francuskoj, je vodeći evropski privatni operator u sektoru javnog prevoza. Veolia je dobro poznata u Evropi, Severnoj Americi i Australiji, i njena usluga se bazira uglavnom na javno-privatnom tipu organizacionog partnerstva. U prevozu učestvuju njihovi autobusi, laka šinska vozila, metro, taksi vozila, vozovi i trajekti. Prevoz tereta železnicom sa svom pratećom logistikom je dostupan Evropskim firmama. Ekološki problemi, uključujući i odabir načina pogona transporta, se rešavaju u saradnji sa mušterijama.

| Postavio Miroslav | Izvor: Scania |

28.02.2008. - NOVIH 200 DABL-DEKERA ZA BERLIN


Gradski prevoznik glavnog grada Nemačke se odlučio za dalju kupovinu MAN-ovih troosovinskih dabl-dekera MAN Lion's City DD

Berlinska uprava sa prevoz - Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) je naručila dodatnih 200 MAN Lion's City DD autobusa za gradski saobraćaj. Berlinom već vozi 200 MAN Lion City DD koji su isporučeni krajem 2007. godine. Ova 80 miliona eura vredna investicija treba da se realizuje do kraja 2010. godine i predstavlja nastavak stogodišnje saradnje između BVG-a i MAN Nutzfahrzeuge, nekadašnjeg Büssing-a, koji već 80 godina isporučuju troosovinske šasije gradu Berlinu.

MAN Lion's City DD pripadaju novoj generaciji punih niskopodnih autobusa na sprat koji se vrzmaju po Berlinu od 2004. Dužine su 13,70m, mogu da prevezu do 128 putnika (83 sedećih, 45 stojećih). Visina plafona na donjem spratu od 1.920 mm, na gornjem 1.700 mm i 700mm razmaka između sedišta pruža utisak prostranosti koji upotpunjuju široka stepeništa napred, a naročito pozadi. Dinamične linije, moderni stilistički elementi i ravne površine za lakše čišćenje spolja i unutra dočaravaju opuštenu i samouverenu atmosferu. Dinamičnost kojom vozilo odiše verno preslikava visok nivo završne obrade i uliva korisnicima osećaj sigurnosti i pouzdanosti. Lion's City DD je nosilac prestižne IF nagrade za 2006.

U vozilo se ulazi pomoću tri para preklopnih vrata. Svetla i prostrana unutrašnjost je maksimalno iskorišćena zahvaljujući ravnom podu celom dužinom vozila. Dve 905mm preklopne rampe omogućavaju protok putnika u invalidskim kolicama i roditelja sa dečjim kolicima, za koje je takođe rezervisana i površina od 7,5 m2 preko puta srednjih vrata. Naravno, podrazumeva se da vozilo ispunjava direktivu 2001/85/EC o autobusima, koja uređuje dostupnost prevoza hendikepiranim licima.

Ove autobuse pogoni horizontalni EURO4 šestocilindraš od 310KS (MAN D20 Common Rail) sa elektronski kontrolisanim CRTec® filterom čestica. Vozila isporučena posle 2009. će imati motore od 320KS koji ispunjavaju stroge EEV standarde. Zahvaljujući bezaditivnoj MAN PURE DIESEL tehnologiji MAN je zauzeo vodeće mesto na tržištu, kao jedini proizvođač sa sličnim sistemom u ponudi. Za prenos snage se postarao 4-brzinski Voith-ov automatski menjač koga odlikuje mala težina i poboljšana dijagnostika. Svi autobusi će biti sklopljeni u NEOPLAN-ovim fabrikama u Plauenu and Pilstingu (Nemačka). Isporuka vozila počinje tokom 2008. godine.

| Postavio Miroslav | Izvor: MAN |


28.02.2008. - DUBAI NARUČIO 55 LUKSUZNIH VOLVO TURISTIČKIH AUTOBUSA


Emirat Dubai je naručio 55 luksuznih Volvo turističkih autobusa. Karoseriju će izraditi španski karoserista Sunsundegui na šasijama Volvo B12B.

Dubai prolazi kroz period intenzivnog rasta, što se najlakše primeti na zagušenim gradskim ulicama. Uprava za puteve i saobraćaj konstantno uvodi mere sa ciljem poboljšanja kvaliteta javnog saobraćaja kako bi što manji broj ljudi koristio automobile. Duž reke koja teče kroz Dubai saobraćaju gradski putnički brodovi a prva linija gradskog metroa treba da bude svečano puštena u rad krajem 2009. godine.

Ugovor o nabavci su potpisali visoki predstavnici Uprave za puteve i saobraćaj (RTA), predstavnici Volvo Bus i Al-Futtaim Auto and Machinery Company (FAMCO), zastupnika Volvo Bus-a za Ujedinjene Arapske Emirate. Potpisivanje ugovora je privuklo veliku pažnju medija i predstavlja još jedan korak ka „Bezbednom i jednostavnom prevozu za sve" u Dubaiju.

Agencija za javni saobraćaj (PTA) koja posluje u sastavu RTA stalno investira u poboljšanje autobuskog saobraćaja u Emiratu, a sve sa ciljem povećanja flote sa sadašnjih 600 na oko 2.500 hiljade autobusa u godinama koje dolaze. Narudžbinom 55 autobusa od Volvo-a će se poboljšati saobraćaj između emirata, kao i šire, na celom Bliskom istoku.

Luksuzni autobusi će biti opremljeni VIP kipujućim, kožnim sedištima, višekanalnim multimedijalnim sistemom za svako sedište, WC i mini-barom, wi-fi internetom kao i najsavremenijim sigurnosnim sistemima u skladu sa evropskim propisima. Jedan broj autobusa će biti prilagođen i prevozu hendikepiranih putnika.

U skladu sa ekološkim obavezama svakog pojedinca, PTA je namerno odabrala Volvo B12B šasiju, koja je u skladu sa Euro IV propisima o emisiji štetnih gasova i supstanci, iako Ujedinjeni Arapski Emirati nisu u zakonskoj obavezi da poštuju emisione propise koji su na snazi u Evropi. Šasije će biti proizvedene u Volvo Borås fabrici, u Švedskoj.

Nadogradnju šasija će izvršiti španski karoserista Sunsundegui. Ova fabrika ima dugo iskustvo u radu na projektima ove vrste i veoma dobro poznaje zahteve ciljanog tržišta.

Isporuka 55 autobusa je predviđena za jesen 2008. godine.


| Postavio Miroslav | Izvor: Volvo | Foto: Cone |

 

Vesti [ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14]