Busworld 2017: Autobusi.NET na poslednjem Kortrajku

Busworld 2017: Autobusi.NET na poslednjem Kortrajku

Ove nedelje se otvara sajam autobusa Busworld 2017, odakle će Autobusi.NET ekskluzivno izveštavati kao zvanični medijski partner.

U četvrtak 20. oktobra se poslednji put otvaraju kapije sajma autobusa Busworld 2017 u belgijskom gradu Kortrajku. Naime, to nije poslednji sajam Busworld, već će se od 2019. godine ova bijenalna manifestacija preseliti u Brisel. Na ovogodišnjem 24. izdanju će učestvovati 376 izlagača iz ukupno 36 zemalja. Tražnja za izložbenim prostorom je ove godine toliko bila velika, da su organizatori morali da odbiju više od 70 izlagača zbog pomanjkanja istog.

Kortrijk_Xpo

Kortrajk je poslednji put domaćin manifestacije Busworld.© Saša Conić

Prijatelji portala Autobusi.NET koji su pomogli naš put na Busworld 2017:

feniksbus_logo sdt_logo_mali

A izložbeni prostor je ove godine veći od 50 hiljada kvadratnih metara, tako da su privremene hale izgrađene i iznad fontane koja je nekada bila ispred hale. Posetioci će tako bukvalno hodati po vodi dok budu ulazili na sajam.

Ove godine će biti izloženo mnogo svetskih premijera. Proizvođači autobusa i karoserija lansiraju u Kortrajku nove autobuse svih veličina. Uz njih će i dobavljači delova i opreme takođe predstaviti svoje novitete. Sve zajedno, biće predstavljeno 311 autobusa, od kojih će 231 biti izložen u halama, a 80 na otvorenom prostoru.

Šta je to najinteresantnije što će biti predstavljeno u Kortrajku? Svi najveći proizvođači autobusa još od letos najavljuju svoje premijere za oktobar na Busworldu i o njima smo dosta pisali. Daimler tako u Belgiju dolazi sa nizom premijera, kao što su Mercedes-Benz Tourismo i Citaro Hybrid, dok Setra predstavlja dugo očekivani dabl-deker S 531 DT. MAN Truck & Bus predstavlja potpuno novog turističkog lava Lion’s Coach. Poljski Solaris će predstaviti zglobnu verziju Autobusa godine 2017, a to je električni autobus Urbino 18 electric. Zglobni električni autobus će prvi put predstaviti i španski Irizar, a potpuno inoviranu seriju električnih autobusa najavio je kineski BYD. Naravno, ovo su samo neke od najavljenih premijera, u Belgiji nas čeka još mnogo toga.

Setra S 531 DT

Dugo očekivana premijera: Setra S 531 DT © Daimler Media

Solaris Urbino 18 electric

Zglobna verzija Autobusa godine 2017: Solaris Urbino 18 electric © Solaris Bus & Coach

Pored izloženih noviteta, na sajmu će se održati nekoliko značajnih događaja, a najznačajniji od njih su prestižna nagrada “Coach of the Year 2018” (Turistički autobus godine 2018.), novoustanovljena nagrada “Sustainable Bus Awards 2018” (Održivi autobus godine 2018.), kao i nagrada sajma “Busworld Awards” (Nagrada Busworld), ranije poznata kao ECW nagrada.

Naš portal Autobusi.NET će i ove godine biti pristutan u Kortrajku, ne samo sa svojim akreditovanim novinarima, već i kao zvanični medijski partner sajma Busworld 2017. Mi se zahvaljujemo našim prijateljima kompanijama Feniksbus DOO, Novatronic DOO i SDT Group DOO, koji su pomogli da naša ekipa otputuje u Belgiju i donese ekskluzivne fotografije, video snimke i pisane reportaže sa jednog od najvećih svetskih sajmova autobusa.

Saša Conić
Glavni odgovorni urednik

Descargar musica