Autonomni električni Volvo u Singapuru

Autonomni električni Volvo u Singapuru

Prestaće potreba za vozačima autobusa? Volvo i Singapur testiraju autobuse za čiju vožnju vozači nisu potrebni.

Volvo Buses i univerzitet NTU u Singapuru su potpisali sporazum o saradnji na programu istraživanja i razvoja autonomnih električnih autobusa. Program je deo namere Singapura da stvori nova rešenja za održivi javi prevoz u budućnosti. Objavljeno je da će autobusi sa autonomnim upravljanjem biti raspoređeni u nekoliko područja u državi do 2022. godine.

Volvo 7900 Electric

Za Volvo će ovo biti prva primena autonomne vožnje u javnom prevozu. Volvo je već demonstrirao tehnologiju autonomnog upravljanja u operacijama sakupljanja ruda, kamena i otpada.

Osnova programa se sastoji od dva potpuno električna autobusa Volvo 7900 Electric dužine 12 metara, na čijoj osnovi će Volvo i NTU napraviti autonomno vozilo.

Jedan od autonomnih električnih autobusa u programu će se koristiti u novom modernom test centru u Singapuru za autonomna vozila pod nazivom CETRAN*, koji je pušten u rad u novembru 2017. godine. Ovde će istraživači NTU-a biti u mogućnosti da testiraju i proučavaju kako autobus reaguje sa drugim učesnicima u saobraćaju u različitim okolnostima.

Autonomous Volvo 7900 Electric

Drugi autobus biće korišćen za testiranje u autobuskoj garaži u partnerstvu sa prevoznikom SMRT. Cilj je da budući autonomni autobusi treba da budu u mogućnosti da napune svoje baterije, voze kroz garažu do mesta za pranje vozila i da se parkiraju – potpuno samostalno.

Program saradnje između firmi Volvo Buses i NTU je u toku i na početku će trajati dve godine. Zajednički proizvedeni autonomni električni autobusi će stići u Singapur početkom 2019. godine.

Stanice za brzo punjenje zasnovane na zajedničkom OppCharge interfejsu će obezbediti od ABB. OppCharge interfejs je veoma pogodan za rešenja autonomnog punjenja u autobuskim garažama, kao i u saobraćaju.

Volvo Buses je jedan od svetskih vodećih proizvođača električnih autobusa i do sada je prodao više od 3800 hibridnih, električnih hibridnih i potpuno električnih autobusa.

Descargar musica