BG: Ispravljaju se pravilnici o prevozu osoba sa invaliditetom

BG: Ispravljaju se pravilnici o prevozu osoba sa invaliditetom

Direktor GSP-a Željko Milković, za Blic, priznaje da nije logično da svako novo vozilo ima rampu za osobe s invaliditetom a da oni ne mogu da uđu u ta vozila. Te nelogičnosti će sigurno biti rešene u narednih nekoliko meseci – izjavio je on.Ovako započinje priču gospodim Milković, posle incidenta na liniji 17 kada vozač nije hteo da spusti rampu osobi s invaliditetom, a iz ovog preduzeća
su objašnjavali da pravilnici ne dozvoljavaju vozačima da izlaze iz vozila.

– Uputstva vozačima će biti pre svega jasnija, jer se očito dešavalo da oni nisu razumeli šta treba da učine u određenom trenutku. Verovatno će se ići u tom pravcu da će vozači morati da spuštaju rampe u svakom vozilu koje ima platformu. Mi smo u kontaktu s udruženjima osoba sa invaliditetom i usklađujemo
papirologiju koja nije bila logična – kazao je Milković, dodaje da će uprkos svemu,
na pojedinim stajalištima iz tehničkih razloga spuštanje rampe biti nemoguće.

Ipak, striktna pravila ne mogu biti doneta, kaže direktor Milković.

– Svaka situacija je situacija za sebe. Ali, nije tačno da je zabranjeno vozačima da napuštaju svoj vozački prostor. Vozač mora da proceni situaciju i savetuje mu se da pomogne osobi s invaliditetom, s tim što ima proceduru kako mora da obezbedi vozilo. To ne može da uradi na uzbrdici, na nizbrdici i ne sme da ugrožava saobraćaj. On mora da okrene točkove prema bankini, da povuče staničnu kočnicu i da izvadi ključ, odnosno ugasi motor. Tek tada može da izađe, a čak bi trebalo po pravilniku da stavi i klocnu ispod točka kako bi obezbedio autobus, i tek onda da pomogne invalidu. Nije ni to sporno da se uradi, ali u tom trenutku već putnici počnu da negoduju – objašnjava Milković.

Mnogo osoba s invaliditetom žali se na svoj položaj i upućuje GSP kako da se vozači ponašaju sa njima.

– Jako je nezgodno da vozač sam unosi kolica i tu se poprično rizikuje. Mi imamo službu koja se bavi baš prevozom osoba s invaliditetom sa onih 10 do 12 kombi vozila koji su nam specijalizovani za to. Oni znaju za svakog putnika i kakav stepen invalidnosti ima – objašnjava Milković.

Uz malo dobre volje i sami putnici mogu da pomognu osobi u kolicima, posebno
ako vozač proceni da nije sigurno da izlazi iz vozila u tom trenutku.

– Ako vozač ne može da spusti rampu, on na neki način mora da obavesti zašto to ne može da uradi, da se izvini putniku i da zamoli nekog drugog da preklopi platformu, što je veoma jednostavno uraditi, kao i da mu zahvali na tome. To je stvar lične kulture, a mi vozače godinama učimo kako da se ophode prema putnicima – dodaje Milković.

(Izvor: blic.rs, Foto: Daree, Autobusi.NET)

Descargar musica