Busworld 2015: Autobuska fešta u Belgiji

Busworld 2015: Autobuska fešta u Belgiji

U belgijskom gradu Kortrajk je otvoren najveći i najznačajniji sajam autobusa – „Busworld Kortrijk 2015“.

Po ne baš lepom vremenu na severozapadu Belgije, u malom pograničnom mestu Kortrajk, otvoren je sajam „Busworld Kortrijk 2015“. Manifestacija Busworld Kortrijk koja je, za razliku od ostalih sajmova komercijalnih vozila, isključivo posvećena proizvođačima autobusa, nadgradnji i opreme za autobuse, održava se od 1971. godine bijenalno, sad već 23. put. Vaš novinar je, ispred portala Autobusi.NET, bio akreditovan i prisutan na novinarskom danu i prvom danu sajma i ispratio sva dešavanja i novitete koje su nam predstavili najznačajniji proizvođači autobusa iz Evrope i Azije.

busworld2015_bannerbusworld_kortrijk2015_2

U Kortrajku su u prvom planu alternativni pogoni i zelene tehnologije. Dizel se ovde spominje najviše u kontekstu hibridnog pogona kod gradskih autobusa, dok je u segmentu međugradskih i turističkih autobusa i dalje neprikosnoven, naravno zadovoljavajući Euro 6 norme. Većina novih gradskih autobusa ima hibridni ili potpuno električni pogon na baterije, a prirodni komprimovani gas (CNG) i tečni naftni gas (LPG) su pognosko gorivo kod gradskih i prigradskih noviteta nekoliko najpoznatijih proizvođača.

busworld_kortrijk2015_1

Sajam Busworld Kortrijk 2015 se održava na preko 50.000 m2 u 9 hala, a iz 36 zemalja svoje proizvode izlaže ukupno 411 kompanija, od kojih je ukupno 67 proizvođača autobusa. Pre dve godine, ovaj sajam je posetilo preko 32.000 posetilaca iz 116 zemalja sveta.

Autobusi.NET će vam tokom narednih dana donositi detaljnije reportaže o novitetima i sanimljivostima koje su izložili proizvođači autobusa, pratite nas!

Saša Conić
Urednik portala

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:
Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Descargar musica