BYD isporučuje prve električne autobuse za Ekvador

BYD isporučuje prve električne autobuse za Ekvador

Nakon električnih taksi vozila usledila je isporuka 20 električnih autobusa u grad Gvajakil.

Kompanija BYD isporučila je 20 električnih autobusa na baterije koji će biti deo prvog voznog parka električnih autobusa u Gvajakilu, najvećem gradu Ekvadora. Ova porudžbina usledila je posle isporuke električnog voznog parka za Ekvador u aprilu 2017. godine, kada je kompanija BYD predstavila prvi električni vozni park taksi vozila u zemlji.

BYD_Ecuador_2

Događaju je prisustvovao gradonačelnik Gvajakila i najavio je da će država platiti 50% troškova tokom prve godine rada električnih autobusa i taksi vozila. Pored toga, Vlada će obezbediti bonus od 2.000 do 3.000 dolara za svakog vozača električnog taksi vozila.

BYD_Ecuador_1

Voznim parkom električnih autobusa upravljaće Saucinc, prevoznik grada Gvajakil. Pre isporuke, probni rad je sproveden autobusom koji je dnevno prevozio 250 kilometara u Gvajakilu od novembra 2017. godine do marta 2018, tokom kojeg je 72.000 putnika imalo priliku da se prvi put voze električnim autobusom. Očekuje se da će radom ovog voznog parka biti eliminisana emisija 12,8 tona ugljen-dioksida i potrošnja od 13 miliona litara dizela, što je ušteda od 8 miliona dolara za Vladu Ekvadora, koja trenutno subvencioniše fosilno gorivo za javni prevoz. Napredne tehnologije kompanije BYD obezbediće vozačima autobusa udobnu vožnju i povećaće sigurnost tokom putovanja, sa karakteristikama poput kontrole brzine putem sofrvera i unutrašnjim kamerama, kaže se u saopštenju kineskog proizvođača.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica