BYD napravio 50.000. električni autobus

BYD napravio 50.000. električni autobus

Kineska kompanija BYD je objavila da je proizvela 50.000. potpuno električni autobus, devet godina od početka proizvodnje.

Jubilej je obeležen isporukom potpuno električnog autobusa dužine 12 metara za kupca u Španiji. Specijalnu isporuku je organizovao BYD u pogonu u Hangdžou gde je ovaj autobus proizveden. Kompanija BYD može da se pohvali najvećim izborom električnih autobusa u svetu i klijentelom koja se proteže u 300 gradova širom sveta. Standardni čisti električni autobus koji je izvezen u Španiju ima potpuno nov izgled, sa kapacitetom za 80 putnika. Voznim parkom ovih autobusa će upravljati lokalni prevoznik TUBASA i očekuje se da će ući u rad u Badahozu, gradu na jugozapadu Španije ovog proleća.

byd_50000

Kompanija BYD je ušla u španski sektor električnih autobusa 2017. godine, i trenutno ima porudžbine iz različitih gradova poput Valensije, Sant Kugata, Badalone i Badahoza. Do sada, BYD je jedina kineska kompanija koja je uspešno ušla na špansko tržište električnih autobusa.

Od kada je prvi potpuno električni autobus od 12 m proizveden u Čangšau 2010. godine, BYD se aktivno zalagao za usvajanje novih energetskih vozila. Da bi se ublažilo zagađenje životne sredine, kompanija je 2010. godine predložila strategiju “Elektrifikacija javnog prevoza”. Sa održanjem 26. Letnje Univerzijade 2011. godine u Šendženu, 200 potpuno električnih autobusa ušlo je u gradsku eksploataciju. Ovaj događaj je pokazao da je BYD postala prva svetska kompanija u svetu koja je komercijalizovala nove energetske autobuse.

Danas, BYD čisti električni autobusi nisu postali samo uobičajena pojava u velikim kineskim gradovima poput Pekinga, Guangdžoua, Šendžena, Tjencina, Hangdžoua, Nankinga, Čangšaua i Siana, nego su se proširili i na ostale srednje i male gradove u zemlji. Pored toga, kompanija je postepeno povećavala svoju međunarodnu bazu kupaca za potpuno električne autobuse od kada je prva grupa od 35 autobusa izvezena za aerodrom Amsterdam Shiphol 2013. godine, uključujući javne prevoznike za London, Los Anđelesa i Sidneja.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica