Četvrti put VDL Citea za Minster

Četvrti put VDL Citea za Minster

Prevoznik Stadtwerke Münster iz Nemačke je četvrti put zaredom naručio električne autobuse od VDL Bus & Coach. Nakon isporučenih solo autobusa VDL Citea SLF-120 Electric, nova narudžbina se sastoji od četiri zglobna VDL Citea SLFA-180 Electric.

Nova vozila će biti puštena u rad na liniji 11 u Minsteru u prvoj polovini 2020. godine i zameniće nekoliko dizel autobusa koji se trenutno koriste na ovoj liniji. Kompanija VDL Bus & Coach je veoma ponosna na ovu porudžbinu, posebno jer još jednom potvrđuje poverenje prevoznika Stadtwerke Münster. Sa preko pređenih 550.000 električnih kilometara sa trenutnim električnim Citea autobusima, svakodnevno iskustvo je bilo dovoljno uverljivo za novu porudžbinu električnih autobusa kompanije VDL Bus & Coach. Sa ovom četvrtom porudžbinom VDL električnih autobusa, Minster je na svom putu da dosegne million električnih kilometara.

vdl_citea_electric_muenster1

Električna vožnja u Minsteru
Posle isporuke tri lagana Citea LLE autobusa 2013. godine, prevoznik Stadtwerke Münster izdao je svoju prvu porudžbinu za električne Citea autobuse za grad Minster 2015. godine. Ova pordbina za pet Citea SLF-120 Electric autobusa je bila zajedno sa osam VDL Citeas SLFA-181 Electric autobusa za Keln, prva porudžbina za VDL električne autobuse u Nemačkoj. Za kompaniju VDL Bus & Coach je ovo takođe bila jedna od prvih isporuka električnih autobusa u Evropi. Nakon skoro dvogodišnje probne faze sa pet električnih vozila u vezi sa projektima SEB (Schnellladesysteme für Elektrobusse im ÖPNV – sistem za brzo punjenje za električne autobuse u gradskom i regionalnom prevozu) i ZeEUS (sistem gradskog autobusa bez emisije), i Stadtwerke Münster i VDL su mogli da skupe vredne, praktične informacije i iskustva upotrebe sistema električnih autobusa u gradskom okruženju. 2017. godine, kompanija VDL Bus & Coach je primila drugu porudžbinu o istog prevoznika, pet VDL Citea SLF-120 Electric autobusa. Dva VDL Citea SLF-120 Electric koja čine treću porudžbinu biće puštena u rad početkom jula. Uspeh električnih autobusa u Minsteru je ponovo potvrđna četvrtom porudbinom. Ovi VDL Citea SLFA-180 Electric će biti u upotrebi prvom polovinom 220. godine, kada će u Minsteru biti ukupno 16 električnih autobusa, svi od proizvođača VDL Bus & Coach.

VDL Citea Electric za Stadtwerke Münster
Četiri VDL Citea SLFA-180 Electric će prevoziti na liniji 11 u Minsteru. Ova ruta od 15 kilometara polazi od Givenbek distrikta, preko centra grada, do stambenog naselja Mondštrase. Stanica za brzo punjenje je napravljena za punjenje autobusa na Dikmanštrase stanici u Givenbeku. Vozila imaju 2-2-2-0 konfiguraciju vrata i ukupan kapacitet za 45+8+1 sedišta i 72 mesta za stajanje. Niski pod na ulaznim i izlaznim vratima čini autobuse vrlo pristupačnim za korisnike invalidskih kolica i putnike sa decom. Ova četiri nova VDL Citea Electric autobusa za prevoznika Stadtwerke Münster opremljena su pantografom iznad prednje osovine. Vozila poseduju baterije visokog kapaciteta od 288 kWh.

Foto: MünsterView / Heiner Witte

Prevoznik Stadtwerke Münster
Stadtwerke Münster snabdeva svoje korisnike električnom energijom, prirodnim gasom, daljinskim grejanjem i vodom za piće. Pored toga, prevozi vise od 45 miliona putnika godišnje na 22 autobuske linije u gradu. Kao gradska kompanija, Stadtwerke Münster je odgovoran za dobar kvalitet vazduha u Minsteru. Elektrifikacija autobuskog saobraćaja je stoga sastavni deo klimatskog koncepta za ovaj grad.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica