Električni pogoni Cummins za KAMAZ

Električni pogoni Cummins za KAMAZ

Američki proizvođač motora i ruski proizvođač vozila su potpisali Memorandum o razumevanju za razvoj električnih pogona za kamione i autobuse KAMAZ.

Ruski proizvođač vozila KAMAZ aktivno radi na razvoju palete električnih kamiona i autobusa, dok američki Cummins nastavlja na proširivanju ponude električnih pognoskih sistema, kao što su potpuno električni ili pogon hibridnog tipa.

Cummins_KAMAZ

Memorandum o razumevanju su potpisali Tom Lajnbardžer za Cummins Inc. i Sergej Kogogin za KAMAZ PTC.

Bazirano na dugoročnoj proizvodnoj saradnji kompanija, KAMAZ i Cummins su dogovorili saradnju u proizvodnji kamiona i autobusa na električni pogon. Cummins namerava da razvija i snabdeva KAMAZ visokonaponskim prototipovima električnog pogona za gradske autobuse i srednje kamione.

KAMAZ trenutno radi na razvoju automobila i autobusa na struju, ali istovremeno traže dogoročnog partnera sa velikim tehničkim mogućnostima i potencijalom. Upravo tu vide Cummins kao sastavni deo novih projekata, a to su pre svega kvalitetni električni menjači, za kojima postoji velika potreba.

kamaz-6282-electric

Električni autobus KAMAZ-6282

Prototipovi će se ispitivati u gradskim autobusima KAMAZ, kao i u srednjim i teškim kamionima. Nakon testiranja i sertifikacije, partneri će razmotriti potencijalnu veličinu tržišta i definisati dalju saradnju.

Kompanija Cummins KAMA je džoint venčer sa po 50% udela između kompanija Cummins Inc. i KAMAZ PTC, a proizvodi motore iz serije Cummins ISB od 2006. godine, a seriju ISL od 2017. godine.

Descargar musica