Električni Solarisi za Bergamo

Električni Solarisi za Bergamo

Poljski Solaris Bus & Coach je isporučio italijanskom gradu Bergamu 12 električnih autobusa Solaris Urbino 12 Electric.

U subotu, 3. februara, Solaris je predao 12 električnih autobusa prevozniku iz Bergama. Ovo su prvi autobusi tog tipa u Italiji koje je proizvela poljska fabrika. U martu ove godine biće isporučeno još 10 električnih autobusa Urbino electric za ATM iz Milana. Za Solaris, koji je do sada isporučio blizu 850 vozila u Italiju, porudžbina iz Bergama i Milana su još jedan dokaz priznanja na tom tržištu. Italijanski ministar za životnu sredinu Mauricio Martina i gradonačelnik Bergama Đorđo Gori, učestvovali su u isporuci prvih Solaris electric autobusa u Italiji.

solaris_urbino12_electric_bergamo

Model Urbino electric, za italijansko tržište, pokreću osovine sa integrisanim motorima 2 x 125 kW. Električna energija je skladištena u setu Solaris High Energy baterija sa ukupnim kapacitetom od 240 kWh. U vozilima za oba kupca, proizvođač je koristio moderni tač panel sopstvenog dizajna. Punjač sa opcijom istovremenog punjenja dva autobusa sa snagom od 40 kWh koristi se za dopunjavanje električne energije.

Dok će 12 Solaris electric autobusa za ATM u Bergamu biti prvi autobusi iz Bolehova u ovom italijanskom gradu, u Milanu su oni već dobro poznati. Tokom 2014. 2015. godine, 125 autobusa Urbino12 isporučeno je za ATM Milano iz fabrike u blizini Poznanja. Samo 2017. godine isporučeno je 225 Solaris autobusa u Italiju. Najveći ugovor u istoriji poljskog proizvođača takođe stiže iz italijanskog tržišta – 360 InterUrbino autobusa je poručeno od strane rimske kompanije Cotral.

Descargar musica