Električni zglobni Volvo startuje u Geteborgu

Električni zglobni Volvo startuje u Geteborgu

Manifestacija Volvo Ocean Race u Geteborgu je označila i uvođenje zglobnih električnih autobusa Volvo u saobraćaj u tom švedskom gradu.

Goteborg u Švedskoj je na manifestaciji Volvo Ocean Race održanoj od 14. do 21. juna, napravio dobrodošlicu za dva koncepta potpuno električnih zglobnih Volvo autobusa koji su prevozili posetioce između centra Nordstana i mesta zbivanja u Frihamnenu. Od 25. juna novi autobusi, koji mogu da prime 135 putnika, biće testirani na liniji 16 saobraćajnog preduzeća Västtrafik. Zglobni električni autobusi su deo projekta ElectriCity koji od 2015. godine funkcioniše na deset električnih autobusa na liniji 55 u Goteborgu.

volvo7900_electric_articulated

Pored električnog pogona, dva zglobna autobusa imaju brojne karakteristike tehničkih i dizajnerskih rešenja koji olakšavaju putovanje i čine ih udobnijim. Na primer, autobusi imaju četvora dvokrilnih vrata, veliku prohodnu površinu poda i ergonomski izrađene rukohvate, ručke za držanje i naslone za putnike koji stoje. Cilj je da veliki broj putnika može brzo i bezbedno da uđe ili izađe na svakoj stanici, što čini putovanje ugodnijim.

Tokom putovanja dostupan je besplatni bežični internet, utičnice za punjenje mobilnih telefona i ekrani o informacijama o saobraćaju. Novi električni zglobni autobusi su deo zajedničkog projekta ElectriCity između istraživačke zajednice, industrije i grada Goteborg, gde se razvijaju, demonstriraju i procenjuju nova rešenja za buduću generaciju održivog javiog prevoza. Projekat zglobnog autobusa pokreću Volvo, Västtrafik, grad Goteborg, Göteborg Energi i Transdev.

Descargar musica