FINSKI POHJOLAN PONOVO NARUČUJE VDL AUTOBUSE

FINSKI POHJOLAN PONOVO NARUČUJE VDL AUTOBUSE

Pohjolan Liikenne je samo nakon mesec dana posle puštanja 29 autobusa VDL Citea LLE u saobraćaj u Helsinkiju, odlučio da naruči još 10 komada.

VDL Citea Euro 6 Pohjolan Liikenne FinlandPrevoznik Pohjolan Liikenne iz Finske je još jednom poslao narudžbinu proizvođaču VDL Bus & Coach. Narudžbina se sastoji od 10 autobusa tipa Citea LLE. Od 1. januara 2014. godine, glavnim gradom Finske saobraća ukupno 29 autobusa tipa Citea LLE. Novih 10 komada je namenjeno za gradski prevoz u gradu Kuopio i isporučiće se tokom leta ove godine. Zahvaljujući maloj masi autobusa Citea LLE, dobija se dug radni vek autobusa i nisku potrošnju goriva, što predstavlja maksimalni „Profit vlasništva“.

VDL Citea LLE je low-entry autobus baziran na inovativnom konceptu lagane kontrukcije, posebno osmišljene za zahtevne uslove gradskog i regionalnog saobraćaja. Nizak pod između ulaznih i izlaznih vrata je pogodan za korisnike invalidskih kolica i putnika sa dečijim kolicima. Citea LLE za Kuopio ima istu konfiguraciju sedišta 39+1 i 40 mesta za stajanje, kao za Helsinki. Za maksimalnu bezbednost, putnički komfor i ekonomičnost, vozila su opremljena savremnim sistemima telematike i nadzora. Posebna pažnja je posvećena biranju boja za enterijer kako bi se stvorila ugodna atmosfera za putnike.

Kuopio spada među deset najvećih gradova u Finskoj, sa više od 100.000 stanovnika, a lociran je na oko 380 km severno od Helsinkija. To znači da su ekstremno hladne zime, topla leta i zahtevna topografija, uslovi koje Citea LLE idealno ispunjava.

Pohjolan Liikenne je jedan od najvećih finskih autobuskih preduzeća u lokalnom, regionalnom i dugolinijskom saobraćaju sa flotom od 470 autobusa. Godišnji obrt komapnije koja zapošljava 950 profesionalaca je 84 miliona evra. Autobusi prelaze skoro 30 miliona kilometara godišnje i prevezu oko 30 miliona putnika. Pohjolan Liikenne je u vlasništvu kompanije VR, finskih nacionalnih železnica.

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D  | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica