Logo

Vesti

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Huanita » Čet Apr 30, 2009 12:56 am

Ja sam se danas vozila sa njim...stalno na liniji 1...ali mi se nikako ne dopada...
Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član

Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm

Sponzor

Postod MILAN » Pet Maj 01, 2009 10:05 pm

iskreno ni meni se uopste nedopada ,tako je saren kao uskrsnje jaje.mozda bi bio lepsi da je u standardnom gsp-ovom ralu!?sta kaze cone na to?
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod deni » Ned Maj 03, 2009 2:03 pm

Meni je 880 najbolji autobus u voznom parku gsp-a.Ali samo zbog pogonskog goriva...A i sviđa mi se kako zvuči Rabin motor...Manje je bučan nego MAN...
Mada u gsp-u imaju problema sa njim jer se stalno kvari,a ima problem oko punjenja,a i mora da se puni u NISu, često neugodno miriše u njemu.
Sve je ovo donekle dopušteno jer naši inžinjeri nemaju iskustva u proizvodnji CNG buseva...Ako objave tender za nabaku ovih vozila,lično nebih voleo da budu domaće proizvodnje...
deni
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 12:19 am

Postod cone » Pon Maj 04, 2009 9:26 am

MILAN je napisao:iskreno ni meni se uopste nedopada ,tako je saren kao uskrsnje jaje.mozda bi bio lepsi da je u standardnom gsp-ovom ralu!?sta kaze cone na to?

GSP-ov RAL? Sviđa mi se izraz :D , a i ideja. I ja mislim da bi bio tako najlepši.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod cone » Pon Maj 04, 2009 9:28 am

deni je napisao:Ako objave tender za nabaku ovih vozila,lično nebih voleo da budu domaće proizvodnje...

A koliko bi lično voleo da platiš za autobuse strane proizvodnje? :?
I ovi domaći na CNG su za trećinu skuplji od dizel autobusa.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MILAN » Pon Maj 04, 2009 1:14 pm

u pricipu i jesu mnogo skuplji,ali zato ih izvlaci usteda u gorivu . iako nepodrzavam rabu smatram da taj bus ima istu ako ne i mannju buku od neobusovih popularnih cita.i naravno obavezno gsp-ov ral program
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod cone » Pon Maj 04, 2009 1:21 pm

Ali je ta Raba više vremena provela u garaži nego na liniji. To može da se toleriše za jedno vozilo, ali kad ih bude 10 ili više... :?:

I, šta se dešava ako nam opet zavrnu gas kao za Božić? Ima sve da stane. Rezerve dizela možeš da napraviš, ali rezerve gasa još uvek ne.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MILAN » Pon Maj 04, 2009 1:28 pm

upravu si cone i ja sam trenutno zsa standardnu varijantu
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod zak » Uto Maj 12, 2009 12:20 am

Švercovanje putnika ređe i zbog uniformi
Autor: Aleksandar Savanović | Foto:j. jarić | 11.05.2009. - 10:20

NOVI SAD - Odluka uprave Gradskog saobraćajnog preduzeća da pojača kontrole u autobusima, veće kazne, ali i obaveza kontrolora da nose uniforme, pokazala je rezultate: prihodi od prodaje karata u poslednja tri meseca su veći, a švercovanja je znatno ređe i na gradskim i na prigradskim linijama u odnosu na isti period prošle godine.

Kontrolori se svakodnevno mogu videti na prigradskim linijama, posebno ka Beočinu, Futogu i Sremskim Karlovcima, a provera karata mnogo je češća i u vozilima na gradskim linijama dva, četiri i osam. Za razliku od prošle godine, kontrolori GSP-a obavezni su da nose radne uniforme, u njima su lako prepoznatljivi, pa se u autobusima šverceri često i predomisle i kupe kartu pre nego bude kasno.
- Uniforme nose kontrolori u radnom odnosu, dok njihove kolege koje angažujemo preko student servisa nisu uniformisani. Za švercere zato nema garancije da će uspeti da se provuku time što će kupiti kartu pre nego što vide uniformisanog kontrolora. Imamo 45 stalno zaposlenih kontrolora i još oko 20 angažovanih preko student servisa koji rade 10 dana mesečno. Prate se sve linije, a na onim gde ima najviše šverca je i prisustvo kontrolora najveće - kaže Jovica Lemajić, šef službe saobraćajne kontrole.
Službenici GSP prate sve gradske i prigradske linije, a kojima od njih će se posvetiti više pažnje određuje se na osnovu tromesečnog preseka.
Ta aktivna kampanja daje rezultate, navode u GSP, tim pre što je uz voznu poskupela i cena doplatne karte za švercovanje na 1.300 dinara, odnosno 2.600 u prigradskim autobusima.
- Osim kontrole pooštrili smo i mere sankcionisanja, jer ako u roku od osam dana putnici ne plate, podaci se prosleđuju našim advokatima i onda se naplata sudski potražuje. Nama je cilj da ljudi nauče da ne putuju bez karte, odnosno da im se ne isplati švercovanje - ističe Lemajić.

Kisačani plaćaju karte
- Kontrola je pooštrena u pravcu ka Beočinu, koji su trenutno najkritičniji što se tiče putnika bez karte, kao i u autobusima za Futog, Kać, Kovilj, Temerin i Sremske Karlovce, pogotovu 7. i 8. dana u mesecu kada istekne važnost starih đačkih markica. Pooštrena je i kontrola gradskih linija dva, četiri i osam. Najmanje šverca je do Kisača, i ta linija već godinama slovi za onu gde gotovo nema putnika bez karte, kao i gradske linije jedinica, trojka i petica, gde se stanje značajno popravilo nakon pojačane kontrole - navodi Jovica Lemajić.Image
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod Iosis » Uto Maj 12, 2009 12:50 pm

To iz Blica, citao sam na njihovom sajtu. Pogledam komentare i imam sta da vidim. Ostavim svoj komentar ali nije prosao jer ja za razliku od onih koji su ostavili komentar kako ne placaju kartu, kako su busevi krsevi, napisao sam da busevi nisu losi i da placam kartu. To ocigledno ne odgovara novinarima da ima ljudi koji za javni prevoz imaju pohvale.
Onda posto su me naljutili poslao sam drugi komentar gdje sam se adminu koji odlucuje koji komentar prolazi, a koji ne, nacestitao se mile nove godine, a da mi je ga uvatit rukama da mu se...

P.S. http://www.blic.rs/vojvodina.php?id=91990 Pa pogledajte komentare... ali nemojte svoje ostavljat jer nece proci osim ako nisu tipa: busevi su krs, smrde i skupe su karte ne kupujem je nikad...
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod volvos » Uto Maj 12, 2009 4:26 pm

ccccc,koja banda,koji ***CENZURISANO*** komentari,nijedan normalan čovek koji ima grama mozga ne može ovako nešto da napiše
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod MILAN » Uto Maj 12, 2009 11:35 pm

jedino sto mogu da kazem na ovo sve je to da su komentari blica vec poznati javnosti ,tako da se ne uzrujavaju.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod cone » Sre Maj 13, 2009 9:18 am

GSP PODNEO ZAHTEV ZA NOVO STAJALIŠTE
Iz autobusa na Detelinarsku pijacu
Izvor: Dnevnik

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" podnelo je zahtev gradskoj Upravi za saobraćaj da se postavi autobusko stajalište na raskrsnici ulica Janka Veselinovića i Rumenačke prema Novosadskom sajmu za linije 3, 11 i 5 da bi se pijaca na Detelinari približila kupcima.

Pre ovog zahteva, kazao je iz gradskog prevoznika Branko Desnica, preduzeće je na sajtu postavilo anketno pitanje: "da li bi lakše došli do pijace na Detelinari da sutobus prolazi ulicom Janka Veselinovića".

U anketi je učestvovalo 1.363 građanina, a 67,7 odsto njih je odgovorilo da bi im pijaca na Detelinari bila bliža da je bolje povezana autobuskim prevozom, rekao je Desnica.

Prema njegovim rečima gradski prevoznik anketu je sproveo na zahtev "Tržnice" koja je tražila da se izmeni trasa gradskih linija 3 i 7, odnosno da se autobusi kreću Ulicom Janka Veselinovića.

- Pošto je ta ulica stmabeno sabirna jer je povezana sa drugim ulicama predložili smo da se izgradi novo autobusko stajalište na raskrsnici ulica Janka Veselinovića i Rumenačke ulice - objasnio je Desnica.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MILAN » Sre Maj 13, 2009 1:59 pm

veoma pametno i mudro izvedeno,ajd za solo i boze pomozi ali da se zglobovi provlace pa to nije niormalno.pa neka oni sednu i neka ih tuda vozaju.problem kao sa linijom broj 8 ,nijedna inspekcija nebi prihvatila da tuda bus ide,a mislim na raskrsnicu kisacke i kralja petra.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod volvos » Sre Maj 13, 2009 4:58 pm

Inspekcija da radi svoj posao,tuda ne bi išao autobus,bile bi slobodne svuda žute trake,a samo mi još nije jasna jedna stvar.Ko je postavio stajalište uz samu raskrsnuci a 80 posto stajališta u gradu je pred ili odma posla raskrsnice
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu