Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Iosis » Sre Okt 14, 2009 2:59 pm

Bezvez dizat prašinu oko udesa u Jevjejskoj, niko nije povrjeđen, samo je slupan Mercedes koji i nije tu trebao da bude parkiran jer tu nije parking. Kočnice ako su otkazale, svakom može da se desi, neka je bus i taj dan prije samo sat vremena na teničkom moglo se u toku vožnje nešto desit, kao da nikom se nije pokvario auto u toku vožnje.

A tužba za naglo kočenje je ogromna glupost, osim ako taj vozač nije baš sav svoj pa bez potrebe koči naglo, mada sumljam da ima takvih specijalaca. Šta će čovjek da radi ako mu neko izleti i mora da koči naglo, ako ga udari opet će biti vozi brzo, ne pazi i opet tužba. Narodu nikad udovoljit.
Kao što već rekoh, najbolje da GSP prestane da vozi par dana pa neka razmažena gospoda ide pješke po kiši, hladnoći itd.

P.S. Ovoj što je ostavila broj bi trebalo nazvat je i načestitat joj se mile nove godine, te objasnit da vozač nije mogao da vidi vrata jer nije mogao da stane u stanicu zbog auta koji je bio parkiran na stajalištu!
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Sponzor

Postod cone » Sre Okt 14, 2009 3:07 pm

Iosis je napisao:A tužba za naglo kočenje je ogromna glupost, osim ako taj vozač nije baš sav svoj pa bez potrebe koči naglo, mada sumljam da ima takvih specijalaca. Šta će čovjek da radi ako mu neko izleti i mora da koči naglo, ako ga udari opet će biti vozi brzo, ne pazi i opet tužba. Narodu nikad udovoljit.

Nekad su u autobusima JGSP-a bile nalepnice u vidu trouglatog znaka upozorenja "Mislite na iznenadna kočenja!" :!:

Putnici svakako moraju da shvate da su i oni učesnici u saobraćaju i da moraju da misle na svoju sigurnost, a ne da se ponašaju nonšalantno kao da su u parfimeriji! :roll:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod volvos » Sre Okt 14, 2009 4:18 pm

Ne znam kakve bih ja komentare dao na se ovo ali pokušaću.

Povodom udesa u Jevrejskoj,kao prvo vidi se da ovde iskaze daju ljudi i novinari koji nikad nisu seli u autobus ili auto,ako neko od njih vozi auto verovatno nikaa nije pročitao a ne naučio ništa iz priručnika za polaganje vozačkog ispita.Bitna stvar je da autobus ili bilo koje teretno vozilo novije generacije,nemože ostati bez kočnica,razlog ostajanja bez kočnica može biti samo ako vzilo ostane bez vazduha u kočionoj instalaciji ali tada u tom momentu točkovi automatski blokiraju i vozilo se zaustavlja.Meni je neki dan puklo crevo od vazduha na prednjim točkovima i autbus se potpuno sam zaustavio.Dakle ovu stvar oko gubitka kočnica smo rešili.Na slici od udesa u Jevrejskoj se vidi klizav kolovoz od kiše,a to znači da postoji 1000 razloga oko ovog udesa,ali i to će se rešiti pa ćemo znati pravu istinu.Kada je kolovoz klizav dnevno se u Novom Sadu desi po nekoliko desetina nezgoda gde su uvećini slučaja putnička vozila,pa da ne spominjemo ovo dalje.Druga stvar,da se nadovežem na Conetov post.Ljudi s u autobusu ponašaju kao da su u avionu ili u kućnoj fotelji,a nisu ni svesni da su učesnici u saobraćaju.Prvo raspričaju se pa kad im dodje vreme gd treba da izadju,pa kad vozač zatvara vrata naglavačke iskaču,pa im je posle vozač kriv jer je navodno nije video ili to učinio namerno,a takvi obično idu prvo kod advokata da vide koliko para mogu dobii pa onda na urgentnu hirurgiju.Majke sa decom ulaze na zadnja vrata,pa onda prvo prilikom izlaska izadju one sa prtljagom pa se onda vraćaju po decu.U većini slučajeva majkama se decom ili bakama ili dekama je zanimljivo to da deca uzrasta oko dve godine izlaze sama iz autobusa.Da spomenem i to da je moja supruga neki dan sa detetom došla kući besna kako ju je vozač moj kolega,sakakav i ovakav i onakav i ***CENZURISANO*** uhvatio vratima.Kada sam je pitao na koja je vrata izlazila i rekla na četvrta zamalo nije dobila šamarčinu,pa kad sam joj neke stvai objasnio ćutala je ceo dan bežala mi van domašaja oka.Čekam taj 10. decembar dugo najavljivani da vidimo šta će se preduzeti povodom haosa na ulicama i saobraćajnom ne kulturom.Joj da mi je Dačićeva vlast samo 7 dana.Da se vratim na temu GSP-a.Nepropisno prestrojavanje autobusa.Šta to znači?Ajde da mi jedan stručnjak to objasni.Krajnja desna saobraćajna traka zauzeta,srednjom trakom se vozaju radne mašine i traktori Gradskog zelenila sa sve trokolicam koji Romi voze zaustavljajući se pored svakog kartona i to u sred srednje trake.Krajnjom levom trakom se vze besna auta a ostrvima usijane glave.Kuda ide GSP?Ko je taj koji je postavio stajalište na tri metra pre raskrsnice i smer linije levo odma ne posredno,što znači da autobuso seče tri pune linije i tri trake da biskrenuo levo.Znači neojte ljudi i gradjani da komentarišemo više o tim stvarima jer je za to kriv neko sa vrha a ne mi obični ljudi.
Poslednji put menjao volvos dana Čet Okt 15, 2009 4:16 pm, izmenjena samo jedanput
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod cone » Čet Okt 15, 2009 8:20 am

Bogami si imao šta da kažeš, nikada nisam video ovoliko teksta u tvom postu! :shock: I, što je najbitnije, slažem se.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod volvos » Čet Okt 15, 2009 4:18 pm

Drago mi je da se slažeš,osim toga nisam ja rekao ništa što se već nezna,samo sa ovim hteo da podsetim neke ljude da malo razmišljaju,uostalom koje novine su dale nešto lepo,sve samo pljuvanje,upravo zbog toga jer će svaki čovek i sutra kupiti iste ovine da vide šta je bilo sa nekom nezgodom ili sličnom
Poslednji put menjao volvos dana Sub Okt 24, 2009 10:07 am, izmenjena samo jedanput
Image
volvos
Član

Postod Iosis » Pon Okt 19, 2009 10:20 pm

Danas smo Stole i ja vidjeli #910 na Limanu s razbijenim zadnjim staklom.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod ferdinand » Pet Okt 23, 2009 2:51 pm

juce, na pesackom u narodnog fronta, kod zabavista: ako sam dobro shvatio situaciju, motorista kocio da pusti pesaka, zenska u dzipu ga pukla od nazad, a 790 u nju. stete na zadnjoj strani dzipa i na busu mislim da nema, motorista je prosao sa povredama, nisam siguran kakvim.
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod s215hdh » Pet Okt 23, 2009 10:10 pm

Sa tim pesackim prelazima je haos. Koliko puta stanem u jednoj traci da propustim nekog a auto pored mene proleti kao da ja stojim tek tako eto... Koliko sam puta pesake upozoravao jer u retrovizoru vidim sta ce se desiti.

A sto se tice menjanja traka i toga to je posebna prica kako se vozi kod nas.

Nazalost, Volvose, novim Zakonom se N I S T A nece promeniti, NISTA!!! I dalje ce usijane glave u besnim kolima voziti kao pomahnitali i niko nece smeti da ih dira, ubijace narod samo tako, a mi postena boranija cemo da naderemo, ti prvi ako vozis 65 u gradu, sto je na bulevaru kad nema guzve sasvim normalno (inace bi zadrzavao saobracaj), ja prvi koji nekad pritisnem malo jace gas kada mi uslovi puta dozvoljavaju... A promeniti se NISTA bitno nece, samo cemo mi placati jos vise kazni...

Izvinjavam se na off topicu, ali moram ovu sramotu da kazem, evo Cone mi je svedok, bio je sa mnom u kolima, zaustavio me je policajac u Sremskoj Kamenici prema Paragovu, vozili smo prijatelje na aerodrom, i ja izadjem, trazio dokumenta, i kao: "Dusane, radarska je kontrola, isli ste 72" a ja sam preticao sleper koji je isao 50 km/h i kad sam se vratio u traku, smanjio na 60, a on je mene slikao u levoj traci u preticanju. I ja njemu lepo da je to dozvoljeno u preticanju, on meni da nije, i natezi se, da bi on meni drzao PREDAVANJE kako je 3000 puno a da po novom Zakonu dobijam i bodove, i da kad smo dogovorili minimalnu kaznu koju sam platio, on meni kaze da je pre mene par sati uhvatio lika na tom istom mestu, ponavaljam U NASELJU, sa 181 km/h... i nije ga sramota da meni onda naplati kaznu... a kazna od toga retarda nece ni doci do sudije za prekrsaje, smem glavu da dam...

E, to ce se, Volvose, dragi moj kolega i prijatelju, od decembra promeniti. Ti i ja cemo da spremimo vise suski... a nista drugo ...

izvinjavam se!!!
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod MILAN » Sub Okt 24, 2009 11:52 am

mislim da je s 215hdh u pravu...
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod ferdinand » Sub Okt 24, 2009 4:27 pm

upravo tako. i ja mislim da nam to sleduje ..
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod zak » Pon Okt 26, 2009 6:14 pm

opet crna hronika
sa RTV-a

У аутобусу новосадског Градског саобраћајног предузећа (ГСП) пронађен је мртав мушкарац четрдесетих година с раном на глави, највероватније од ватреног оружја.

Леш је пронађен у паркираном аутобусу у кругу базе ГСП-а на Новом насељу, у суботу 24. октобра, око 21.40 часова.

Поред преминулог у аутобусу је пронађен пиштољ па се претпоставља да се он убио, мада је случај заведен као сумњива смрт - јављају данас новосадски медији.

Према незваничним информацијама реч је о једном од радника ГСП-а из Темерина, старом 43 године, који је у том предузећу радио на пословима обезбеђења.

Колеге из ГСП-а кажу да се он недавно развео, наводећи, да је у 21 час завршио своју смену и да је требало да иде кући.

"Пронашли смо га случајно, када је један од колега чуо звоно мобилног телефона у једном од паркираних аутобуса. Када је ушао у аутобус, прво је видео локву крви, а затим и мртвог човека", испричао је један од радника ГСП-а.

Новосадска полиција још није издала званично саопштење, а истрага ће показати да ли је радник дигао руку на себе или га је неко убио.
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod MILAN » Uto Okt 27, 2009 12:51 pm

koliko znam da bi policija trebalo danas da izda zvanicno saopstenje u vezi ubistva b.r starrog 44 godine.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Postod zak » Čet Nov 05, 2009 1:04 am

sa Radija 021

Sudar autobusa i stojadina
Novi Sad
- Lj. P.
sreda, 04 novembar 2009 21:15
Četiri osobe su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se desila nešto posle 10 sati na Beogradskom keju kod Doma vojske, kada su se, kako saznaje Radio 021, sudarili autobus na liniji 11b i stojadin novosadskih tablica.Hitna pomoć je sve povređene prebacila u Urgentni centar. Tri osobe su bile lakše povređene i odmah su puštene kuće.Četvrta osoba je imala tešku telesnu povredu, odnosno prelom ruke, ali je i ona odmah nakon ukazane pomoći puštena kući.Policija je obavila uviđaj, a saopštenje o uzrocima nesreće se očekuje sutra.
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod volvos » Čet Nov 05, 2009 11:07 am

E dosta mi je vise ovih članaka iz novina i radija,zar ovde niko ne zna da napiše ništa svoje nego samo prepiske iz novina
Image
volvos
Član

Postod cone » Čet Nov 05, 2009 1:36 pm

Pa dobro, šta sad? Možda je neko to video i uživo, pa će napisati svoj komentar.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu