Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Nezgode GSP-a Novi Sad

Postod sremacns » Ned Feb 08, 2015 11:02 am

Što nevolim ovakve preterane objave i izjave građana ispada kao da se svaki dan " redovno :roll: " dešavaju udesi u kojima učestvuju vozila JGSP NS i još samo nedostaje komentar da su oni skrivili udes ...
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Sponzor

Postod cone » Ned Feb 08, 2015 8:20 pm

Inače, moj drugar je išao u susret autobusu kad je neki ford, ako se dobro sećam, bez osvrtanja presekao Stražilovsku i naleteo pravo na autobus. Kaže da je malo falilo da ga autobus nabaci pravo na njegov auto... Ljudi prosto ne vode dovoljno računa u saobraćaju. :|
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod SGB » Ned Feb 08, 2015 9:16 pm

Најјаче су ми новинарске изјаве о "баксузним" раскрсницама. Или је саобраћајница лоше пројектована, или су се временом изменили експлоатациони услови, нема ту никаквог "баксуза". Зна се процедура у таквим ситуацијама, само је треба спровести. ;)
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod sremacns » Uto Mar 03, 2015 11:09 am

Нападнут возач ЈГСП
Возач аутобуса ЈГСП "Нови Сад" нападнут је у недељу ујутро, саопштено је данас из тог предузећа. У саопштењу се објашњава да је полиција изашла на лице места, а возач је одвезен у Ургентни центар.
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 73646.html
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod sremacns » Sub Apr 25, 2015 8:26 pm

Danas na liniji 1 u vozilu kod marketa 021 jedna ženska osoba pala u nesvest . Intervenisala je i hitna pomoć
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Sloba » Pon Maj 04, 2015 5:09 pm

Neki autobus je razbio nadstresnicu kid Merkatora na liniji 7A, javlja Radio 021.
Ima li neko blize informacije?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod sremacns » Pon Maj 04, 2015 8:53 pm

Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Velemajstor » Pon Maj 04, 2015 10:58 pm

Kako ovi gejevi iz 021 lažu i konstantno pljuju po vozačima JGSP-a. Uopšte nije bilo tako kako su oni napisali na svom portalu. Vozač je došao do stajališta i kada su putnici ušli/izašli je zatvorio vrata i krenuo da se uključi u saobraćaj. Ispred njega su bila dva putnička automobila koji su se šlepali i koji su stali ispred autobusa na nekih 1-2 metra razdaljine. Vozač je pokušao da se uključi("Namotao je pun levi") ali je zaboravio da prikolica zabacuje skoro metar prilikom skretanja-okretanja,tako da je on zadnjim desnim bočnim delom prikolice zakačio stajalište(nastrešnicu) i tada usred kontakta prikolice sa stajalištem(povukao je i stajalište) staklo se rasprslo u paramparčad i poseklo je jednu ženu(po ruci) koja je stajala ispod nastrešnice stajališta. Da je izgubio kontrolu nad vozilom(autobusom) prilikom dolaska do samog stajališta,onda bi te žene ostale tamo zajedno sa stajalištem i nastrešnicom i ko zna koliko bi ljudi bilo teže povređeno(možda bi bilo i smrtno stradalih). 021 uvek pišu neke izmišljotine tako da mi ih je više pun k***c. Desila se nezgoda,u redu ali onda neka barem napišu stvarno kako je bilo,ovako kada neko pročita njihov tekst ispada da je vozač manijak koji je izgubio kontrolu nad vozilom i usled toga se zakucao i odvukao stajalište i nastrešnicu, a onda napišu u nastavku udar se jedva i osetio u autobusu a konstrukcija stajališta se raspala. Ne možeš se zakucati zadnjim(desnim bočnim) delom(jedino ako nije napravio luping za 180 stepeni). Kada ljudi pročitaju takve stvari normalno da će pljuvati po vozačima JGSP-a. Nisu svi vozači cvećke ali daleko od toga da su manijaci za volanom. Što je najgore JGSP ima svog PR-a,koji se nije oglasio povodom ove nezgode i dao pravu verziju kako se dogodila nezgoda.Toliko o ovome.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Sloba » Pon Maj 04, 2015 11:09 pm

IK-201?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod MILE » Uto Maj 05, 2015 12:05 am

Tako je i na Novom Beogradu čovek odvalio celo ono staro stajalište sa 5 onih pečurki, krenuo naglo u treću traku i baaam....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Uto Maj 05, 2015 12:43 am

Velemajstore, kralju :mrgreen:

Ne pravdam vozača, ali i mene nerviraju "novinari" kojima je svako čukanje Titanik...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Uto Maj 05, 2015 10:27 am

Ne znam da li su demantovane pojedinosti ali u tekstu piše:
"Do nezgode je došlo kada je vozač gradskog autobusa zbog gužve na stanici, izgubio kontrolu nad vozilom i odvukao nadstrešnicu kod Merkatora, na kojoj je bilo ljudi."
Ja ovde uopšte ne vidim da piše da je autobus bio u dolasku na stanicu, jednostavno je bila gužva na stanici tako što su ljudi bili parkirani ispred autobusa (verovatno) a vozač je možda naglo dao gas kada je išao ulevo?

Sve u svemu, srećom pa nema više povređenih, autobus i nadstrešnica će se lako srediti...

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod sremacns » Uto Maj 05, 2015 6:30 pm

Meni je otpravnik voznog parka potvrdio sve što je Velemajstor već napisao ...dakle vozilo zglobni Ikarbus na liniji 7 A po prijemu putnika krenuo u levo i prikolica se zanela desnim krajem udarila u stajalešte :!: :!: :!: ... da se dalje neponavljamo nije prvi put da novinari namerno ili slučajno okrenu vest u interesu popularnosti... i izliva nebuloza u komentarima teksta . Jednom prilikom mi je PR rekla da su novinari okačili sliku udesa motorcikla na mostu slobode i u pozadini slike prolazi bus JGSP NS pa još i tekst da je vozilo učestvovalo u udesu što nije bila istina ...komentari građana su posebna tema i slučaj za psihijatriju ...
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Velemajstor » Sre Maj 06, 2015 12:21 am

Sloba je napisao:Ne znam da li su demantovane pojedinosti ali u tekstu piše:
"Do nezgode je došlo kada je vozač gradskog autobusa zbog gužve na stanici, izgubio kontrolu nad vozilom i odvukao nadstrešnicu kod Merkatora, na kojoj je bilo ljudi."
Ja ovde uopšte ne vidim da piše da je autobus bio u dolasku na stanicu, jednostavno je bila gužva na stanici tako što su ljudi bili parkirani ispred autobusa (verovatno) a vozač je možda naglo dao gas kada je išao ulevo?

"Autobus se zakucao u stanicu kod Merkatora"; "Do nezgode je došlo kada je vozač gradskog autobusa zbog gužve na stanici, izgubio kontrolu nad vozilom i odvukao nadstrešnicu kod Merkatora, na kojoj je bilo ljudi."
Kako može Autobus da se zakuca u stanicu(stajalište) i da izgubi kontrolu nad vozilom ako vozilo nije već u pokretu,što znači da je vozilo bilo u pokretu,da nije stajalo na stajalištu(to može svako da zaključi iz ovih napisanih navoda) i to nije "Verovatno" i pretpostavka već su to činjenice.Vozilo je bilo u statusu mirovanja i posle izvršene radnje ulaska/izlaska putnika iz vozila,krenuo je sa stajališta(naglo je namotao točak upravljača u levu stranu) i vozač nije izgubio kontrolu nad vozilom,već je vozač prevideo(zaboravio) da prikolica zabacuje levo-desno po jedan metar prilikom skretanja-okretanja.Nema veze sa naglim davanjem gasa(vozač je lagano kretao sa stajališta ali je zaboravio na zabacivanje prikolice),već ima veze sa zabacivanjem prikolice a na svakoj prikolici(zadnji deo) serije IK-201 ima strelica sa leve i desne strane gde piše: +1m(pod tim se podrazumeva da prikolica zabacuje jedan metar levo i desno prilikom skretanja-okretanja.Vozilo(# 865) koje je imalo nezgodu sa stajalištem i nastrešnicom nije mnogo oštećeno(malo je zadnji desni gornji bočni deo oguljen,očešan).Nadam se da je sada sve objašnjeno u vezi ovog događaja.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod sremacns » Ned Maj 10, 2015 10:49 pm

:shock: # 836 ...detalji nezgode nepoznati

Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

PrethodniSledeća