s215hdh je napisao:A kuda da ide preko Varadinskog mosta? Po stazi za pesake ?

cone je napisao:s215hdh je napisao:A kuda da ide preko Varadinskog mosta? Po stazi za pesake ?
Varadinski most je projektovan da može da ponese tramvajski saobraćaj i već je izveden tako da se na njegovu konstrukciju mogu naknadno ugraditi šine. Naravno da tramvaj ne bi išao po pešačkoj staziveć bi delio kolovoz sa drumskim saobraćajem.
Ono što je bilo ranije planirano u studiji ponovnog uvođenja tramvaja u Novi Sad je da se na postojećim stubovima starog mosta Franca Jozefa izgradi novi most koji bi bio namenjen tramvajima. Tako bi linije za sremsku stranu prolazile kroz bulevar Cara Lazara, pa bi se posle mosta i tunela ispod tvrđave, račvale na petrovaradinsku i kameničku stranu. Sada se radi idejni projekat i studija opravdanosti tog novog mosta, ali mi nije poznato da li postoje neki uslovi vezani za premošćenje tramvajskog saobraćaja.

ferdinand je napisao:mb rodic-ribarsko ostrvo (temerinska, j. subotica, safarikova, jevrejska, bulevar, nar. fronta)

leif aka paparazzo je napisao:mislim da je taj plan sa Miselukom malo prevazidjen, s obzirom da tamo nije niklo naselje, a po pitanju tramvaja u Kamenici sam vrlo skeptican, zbog konfiguracije terena i uskih ulica
sa druge strane pravac ka Veterniku i Futogu deluje puno optereceniji

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju