Diskusije posvećene autobuskim stanicama.
Čet Feb 07, 2008 4:49 pm
Pozz
Evo zasad jedna slikica AS Istocno Sarajevo... Sagradjena prije 6-7 godina, zasad zadovoljava sve potrebe grada..
Uto Feb 26, 2008 12:25 pm
Mladene,daj nam jos koju sliku te stanice
Pet Apr 18, 2008 5:47 pm
volvos je napisao:Mladene,daj nam jos koju sliku te stanice
Evo malo kasnim, zbog vec poznatih stvari, ali nije bitno, slike su tu:
Prilaz peronima sa jedne.....
.... i druge strane. Na platou se nalaze i kafanice, prodavnice, restorancici i sl...
Ovo je pogled na perone...
Ovo je stanica unutra (cekaonica, prodaja karata, prodavnica, restoran...)....
...a ovo je parking za osobna vozila u sklopu stanice...
Pozz
Ned Apr 27, 2008 8:27 pm
TEMA PREGLEDANA OD STRANE UREDNIKA
VOLVOS
Uto Jul 14, 2009 7:55 pm
Jel ovo stanica na Palama ili je ovo u Sarajevu bas ?
Uto Jul 14, 2009 8:01 pm
U Istočnom Sarajevu odnosno Lukavici a u temi Autobuske stanice u BiH imaju slike stanice na Palama
Uto Jul 14, 2009 8:15 pm
Hvala
Zaista nisam mogao da poverujem da ovoliku stanicu imaju na periferiji Sarajeva
A kakve linije se odrzavaju tu,samo prigradske ili i medjugradske...
Znaci sarajevo bukvalno ima dve vece autobuske stanice
Sre Jul 15, 2009 12:33 am
Stanica je solidne veličine, ima i dolazni peron izdvojen od ovih perona, na slici se ne vidi ali kad budem tamo uslikaću ga, i međugradske linije naravno polaze sa te stanice, nije to periferija Sarajeva nego drugi grad a naravno dva grada=dvije stanice
Sre Jul 15, 2009 12:54 am
Pa dobro koliko sam shvatio to je administrativno podeljeno pa je zato ali zapravo to je ipak geografski bila i ostala teritorija Sarajeva i pre rata...
Jel ta stanica postojala i pre rata ili je ipak namenski sagradjena kasnije ?
Sre Jul 15, 2009 1:04 am
Prije rata je to bila teritorija Sarajeva ali više nije, to je sad potpuno drugi grad, druga republika, drugo sve... Mnogo se stvari u BiH promijenilo u odnosu na prije rata ali ne bih ovdje o tome, uglavnom autobuska stanica kao i još mnogo zgrada i drugih objekata su izgrađeni posle rata
Sre Jul 15, 2009 1:10 am
kovacnuno je napisao:Prije rata je to bila teritorija Sarajeva ali više nije, to je sad potpuno drugi grad, druga republika, drugo sve... Mnogo se stvari u BiH promijenilo u odnosu na prije rata ali ne bih ovdje o tome, uglavnom autobuska stanica kao i još mnogo zgrada i drugih objekata su izgrađeni posle rata
Nije mi ni bila namera da pricamo o stvarima koje ni nisu za ovaj forum a ni nesto toliko bitno u zivotima obicnih ljudi. Za mene je BiH jedna susedna drzava,a sta se desava tamo to nek odlucuju oni koji tamo zive
Zanimali su me samo neki opsti podaci...u svakom slucaju hvala ti na informacijama
Sre Jul 15, 2009 1:13 am
Nema na čemu, samo pitaj ako te nešto zanima