Logo

Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Postod Marko » Sub Nov 23, 2013 5:41 pm

Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod Kassbohrer » Sub Nov 23, 2013 6:12 pm

Posle malo zatišja opet bura...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/422113 ... a-ga-puste
Inače sindikati se preko suda bore kome će pripasti ključevi od službenih prostorija, dokumentacija još nije dostavljena ministarstvu privrede, a na blokadi ponovo nemile scene. Stanica ne radi, niti se zna kad će da proradi, vrijeme sve hladnije i lošije a grad ne čini ništa da makar postavi nadstrešnice i red vožnje...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Nele Nibus » Sub Nov 23, 2013 6:56 pm

Ovo je već preterano. Razumem ja njih da im nije lako, plate nema, a državu nešto i nije briga ali nije ni to što oni rade rešenje.. U sličnoj skoro pa istoj situaciji je bio Kosmet prevoz pre 5-6 god. ali oni nisu blokirali saobraćaj za sva vozila već za autobuse konkurencije odnosno Kolašin prevoza, nisu dozvoljavali da pođe na liniju i tome slično..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Marko_KM » Sub Nov 23, 2013 7:04 pm

Kosmet Prevoz nije blokirao samo Kolasina vec sve autobuse. Mom tati nisu dali da prodje i putnike iz Joe Travela prebacili u njihov bus i rekli ti idi a vase vozilo ostaje ovde. Naravno moj tata nije hteo da ide i onda uz pregovore izmedju direktora firmi pustili su mog tatu ali ne tuda da prodje nego da se vrati preko Z.Potoka :roll:
Marko_KM
Član

Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 5:36 pm

Postod Nele Nibus » Sub Nov 23, 2013 8:06 pm

Puštali su samo Kavim odnosno tad Jugoprevoz Raška i Laletrans, a Joe i Kolašin su blokirali.. ali opet nisu držali blokiran put za kola i kamione ako me sećanje dobro služi..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Kassbohrer » Sub Nov 23, 2013 8:08 pm

Kassbohrer
Član

Postod Marko_KM » Sub Nov 23, 2013 9:49 pm

Nele Nibus je napisao:Puštali su samo Kavim odnosno tad Jugoprevoz Raška i Laletrans, a Joe i Kolašin su blokirali.. ali opet nisu držali blokiran put za kola i kamione ako me sećanje dobro služi..

Da, automobile i kamione se pustali i Kavim su pustali a Laleta ja mislim da nisu...
Marko_KM
Član

Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 5:36 pm

Postod miliraki » Sub Nov 23, 2013 11:11 pm

miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod Kassbohrer » Pon Nov 25, 2013 6:52 pm

Kassbohrer
Član

Postod petar » Uto Dec 03, 2013 11:02 pm

Mene samo jedno interesuje ne drze linije vec mesec i vise dana dali ce im brisati polaske?Dali ce biti hitri i revnosni kao sto su Raketi iz Uzica brisali linije!
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod Kassbohrer » Uto Dec 03, 2013 11:30 pm

Od 17.10. ne održavaju polaske. Prvi decembar je prošao, nijedno obećanje nije ispunjeno i radnici hoće da idu za Beograd.
''Blokadom smo naneli štetu od oko 40 miliona evra i pitamo se zar nije bilo bolje da nama isplate plate, a predlagali smo i minimalac kako bismo prekinuli blokadu''
, vjerovali ili ne ovo je izjava predsjednice sindikata koji drži blokadu, ko malo čita između redova sve će mu biti jasno.
Kassbohrer
Član

Postod 586 » Sre Dec 04, 2013 12:13 am

Sutra opet pregovori u Beogradu.. Nesto se govori da ce da probaju da svedu firmu na 200 radnika,i da rade sa 50-ak autobusa... Takodje se govori o tome da se pojavio neki strateski partner,videcemo koliko je sve to tacno.. Ovo je bilo na vestima lokalne televizije...
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod negas » Sre Dec 04, 2013 2:54 am

Kec brate meni nije jasno :?:

Direktor je danas na dnevniku RTK rekao da pregovaraju sa strateskim partnerom i da ce da svedu ljude na oko 170 il 190 tako nesto, a da ce partner da obezbedi autobuse.

Dakle Lasta ulazi (svaki drugi partner ne bi bio bolji) a bilo bi ok da ostane RJ Autosaobracaj, poput Lastre Lazarevac.

Linije ce ostati!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod petar » Sre Dec 04, 2013 9:35 am

negas je napisao:Kec brate meni nije jasno :?:

Direktor je danas na dnevniku RTK rekao da pregovaraju sa strateskim partnerom i da ce da svedu ljude na oko 170 il 190 tako nesto, a da ce partner da obezbedi autobuse.

Dakle Lasta ulazi (svaki drugi partner ne bi bio bolji) a bilo bi ok da ostane RJ Autosaobracaj, poput Lastre Lazarevac.

Linije ce ostati!

Nebih se ja kladio sta cemo sa ovim firmama kojima su ove godine brisane linije tj.u ovom registracionom periodu:
http://www.pks.rs/RedoviVoznjeUpload/Fi ... godinu.PDF
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod negas » Sre Dec 04, 2013 4:30 pm

Ovo iz tog pdf-a ce biti brisano. Na mnogima od njih su prevoznioci svesno ostavili brisanje tj na 99%. One su brisane jer prevoznici svojom voljom ne zele da saobracaju, a ne sto nemaju vozila. Znas i sam.

Za AS je bila specificna situacija i ostace im linije vec od sledece nedelje bi trebalo ljudi da krenu da rade citali ste vesti nadam se.

E sad, ja sam za to da se svima vrate linije, da se naprave stare firme Jagodina, Uzice, Novi Sad, ali naravno,to je utpija!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno