Kassbohrer je napisao:Dajte ljudi ne mješajte babe i žabe. Šveđani imaju top mehaniku, ali donedavno nisu uopšte pravili turističke karoserije, Volvo je tek počeo kad je kupio Carrusa i Drogmuellera a Scania još nema svoju turističku karoseriju.
Po meni Kassbohrer Setra i Auwarter Neoplan se mogu porediti samo međusobno i ni sa čim drugim uključujući i ovo što prave Evobus i Neoman.
Scania 113 nemoze biti V8. 143 jeMitrovcanac je napisao:Za autobuse ne znam ali reci da su Scania ili Volvo izvikana imena u svetu kamiona je stvarno smesno. Moj ujak je kamiondzija i vozio je svasta a najbolji kamion po njemu je Scania 113 (nisam siguran za oznaku modela) sa V8 motorom. Sto se tice Volvoa RMHK Trepca je negde 96/97 kupila celu flotu Volvoa FL 10, kipera troosovinaca i dan danas ih sluze bez problema.
FR1GTS je napisao:Scania 113 nemoze biti V8. 143 jeMitrovcanac je napisao:Za autobuse ne znam ali reci da su Scania ili Volvo izvikana imena u svetu kamiona je stvarno smesno. Moj ujak je kamiondzija i vozio je svasta a najbolji kamion po njemu je Scania 113 (nisam siguran za oznaku modela) sa V8 motorom. Sto se tice Volvoa RMHK Trepca je negde 96/97 kupila celu flotu Volvoa FL 10, kipera troosovinaca i dan danas ih sluze bez problema.
prve dve oznake oznacavaju velicinu motora,a treca seriju.
9 je 5cyl,11 i 12 su 6cyl, a 14 i 16 su V8
Man422 je napisao:ja sam licno za Setru...neoplan nije mi to to.. kao kod Setre![]()
![]()
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()
Povratak na Autobusi generalno
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost