Ned Feb 20, 2011 6:02 am
Ned Feb 20, 2011 2:06 pm
Ned Feb 20, 2011 5:46 pm
Ned Feb 20, 2011 6:25 pm
Ned Feb 20, 2011 6:54 pm
Iosis je napisao:Kakav idiotizam. Joj kako bi motku pa protjero sve te pametnjakoviće iz fotelja.![]()
Ako sam dobro shvatio ja sad kad putujem iz Doboja za Novi Sad mogu samo da se vozim Teslić Prevozom i Bosnaexpres-om?
A šta će autobus Bosnaexpres-a kada dođe u Novi Sad, mora se vratiti za Doboj prazan?
Više ne znaju šta će od dosade po sastancima pa onda izmišljaju gluposti.
Ned Feb 20, 2011 7:00 pm
Ned Feb 20, 2011 7:32 pm
Sloba je napisao:Na primer, ako imate liniju Tuzla-Zvornik-Ruma-Novi Sad:
1. Prevoznik ste iz RS/BiH:
Smete da kupite putnike iz Bosne za Srbiju. U Srbiji ne smete, npr. od Rume do Novog Sada. U povratku smete da kupite putnike na svim stanicama ali ih ne možete ostavljati na stanicama u istoj zemlji (Novi Sad-Ruma npr.) ali smete da vozite putnike na relaciji Ruma-Zvornik. Za Zvornik-Tuzla nisam siguran.
2. Prevoznik ste iz Srbije
Smete da kupite putnike iz Srbije za Bosnu. U Bosni ne smete da ih kupite u Zvorniku da idu ka Tuzli. U povratku možete da kupite putnike na svim stanicama ali ne u Tuzli za Zvornik. Za Ruma-Novi Sad nisam siguran.
Nadam se da sam objasnio, i da sam tačno objasnio.
Ned Feb 20, 2011 7:40 pm
Ned Feb 20, 2011 9:53 pm
Sloba je napisao:Na primer, ako imate liniju Tuzla-Zvornik-Ruma-Novi Sad:
2. Prevoznik ste iz Srbije
Smete da kupite putnike iz Srbije za Bosnu. U Bosni ne smete da ih kupite u Zvorniku da idu ka Tuzli. U povratku možete da kupite putnike na svim stanicama ali ne u Tuzli za Zvornik. Za Ruma-Novi Sad nisam siguran.
Nadam se da sam objasnio, i da sam tačno objasnio.
Ned Feb 20, 2011 10:11 pm
Ned Feb 20, 2011 11:55 pm
Pon Feb 21, 2011 12:30 am
Iosis je napisao:E sad mi je jasno, ali nisam promjenio mišljenje. IDIOTIZAM VELIKI!!! I dalje bi ih udarao mot'kom! Pošto imam druga iz Doboja, studira u Bijeljini i znači da bi išli zajedno od Bijeljine do Doboja, kad idem iz Novog Sada ja moram izaći u Bjeljini i čekati neki drugi bus.
Pon Feb 21, 2011 12:54 am
Pon Feb 21, 2011 9:07 am
shakal je napisao:Pravo kabotaze je institut medjunarodnog prava i primenjuje se na sve vidove transporta i na sve vrste saobracaja (drumski, vazdusni, vodeni). Za one koji ne znaju, svaka drzava potpisnica odredjenog medjunarodnog sporazuma mora svoje propise da uredi tako da budu u skladu sa medjunarodnim, tako da je sve to posledica uskladjivanja medjunarodnih pravila sa domacim!
Primer prava kabotaze u avio saobracaju: Avion Turskog avio prevoznika leti na liniji Berlin-Beograd-Nis-Istambul. Kada sleti na Beogradski aerodrom sme da pokupi samo putnike koji idu do Istambula. Nikako ne sme da pokupi putnike koji zele da idu iz Beograda do Nisa iako po redu letenja slece u Nis!Ako neko zeli iz Beograda da avionom putuje do Nisa, moze putovati samo Srpskim avio prevoznikom i nijednim drugim! Prosto pravilo koje se primenjuje svuda u svetu nekoliko decenija!
Inace cilj kabotaze jeste zastita domacih prevoznika na taj nacin sto zakon zabranjuje stranim prevoznicima da prevoze putnike unutar granica jedne zemlje! Lepo je sloba to gore objasnio.
Pon Feb 21, 2011 9:59 am