Logo

Mobilni telefoni

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Mobilni telefoni

Postod djole » Pet Jul 06, 2012 12:56 am

Uzela moja sestra taj fon u Holandiji, platila 130 evra uz dvogodisnji ugovor i racun od 20 evra mesecno. Meni se svidja Nexus, zagarantovan je update Androida, nema da posle 3 meseca prestane podrska kao na vecini Androida. Npr prethodni Nexus koji je izasao pre dve godine je dobio Jelly Bean dok npr Galaxy S2 jos nije
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slike-uzivo/3218/Samsung/Nexus-I9250/1/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod Miki » Pet Avg 24, 2012 11:03 pm

Danas sam se obnovio.
SAMSUNG Star II :arrow: LG Optimus L5 ili ti sa 3.2 MP :arrow: 5 MP + blic
:D
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod Cuja » Uto Avg 28, 2012 2:27 am

Ja imam trenutno Nokiu 6303
Zadovoljan sam telefonom :D
Kamera 3,2 megapixela autofocus i LED Flash al slike su nesto mutne,mozete i sami da vidite
Zna li neko u cemu je problem?
Mozda u nekim podesavanjima ?
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 4:02 am

Postod Miki » Uto Avg 28, 2012 7:46 am

I meni su slike mutne kad je autobus u pokretu. Inače, i moj ima autofokus i za sada sam zadovoljan kakve slike pravi. :)
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod profa_chb » Uto Avg 28, 2012 9:49 am

problem je u onome ko slika :wink:

ako se nešto kreće, moraš da se "usaglasiš" sa tim nečim, u ovom slučaju autobusom. kad se kreće, prati ga objektivom, tako da ti je uvek u kadru. fora je u samom funkcionisanju fotoaparata, što je slabije osvetljenje, to mora biti duža ekspozicija (čak i do cele sekunde, ako ne i više u mraku!), ako je duža ekspozicija, tebi se u toku slikanja autobus pomerio, i tu nastaje problem... zato je bitno da ti autobus sve vreme slikanja, od kada stisneš dugme, dok ne završi sa slikanjem bude "na nišanu" :wink: ovo ne važi samo za slabije osvetljenje, i danju kad je dobro svetlo, ako bus ide brzo, moraš da ga "ispratiš", da se ne bi iksrivila slika :wink:

nisu neke fotke, al' evo primera, obe su slikane oko 20h, bez blica, sunce samo što nije počelo da zalazi, uslikane su jedna za drugom, samo što

ovde je se vreme bio "na nišanu", no nije baš uspelo...
Image

a ovde je fotoaparat bio "statičan", a bus je prošao pored
Image

eh sad, ovo je slikano Samsungom SS850 starim 5 godina, ne znam kako to ide kod mobilnih, itd. no problem je što telefon sa dobrom kamerom košta više nego fotoaparat sa još boljom kamerom :?

mala digresija, moja devojka ima noviji fotoaparat, Fujifilm od 12Mpix, ali opet ne pravi nešto mnogo bolje fotke od mog starog od 8Mpix, jerbo ima "slabiji" objektiv, uostalom, samo pogledaj kako koji izgleda (u pitanju je isti cenovni rang)

Samsung
Image
izvor: protis.hr

Fujifilm (liči)
Image
izvor: techfresh.net
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Miki » Uto Avg 28, 2012 12:16 pm

Hvala na savetu!

Problem je što ja još nemam svoj (mislim, samo moj) fotoaparat, a moji nisu baš da nosim porodični, pa moram da se zadovoljim mobilnim koji mi je uvek tu. :|
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod Cuja » Uto Avg 28, 2012 12:20 pm

Ista situacija kao i kod mene :roll:
Sad hocu da skupim pare i da uzmem za sebe Canon PowerShot A800
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 4:02 am

Postod srdja206 » Uto Avg 28, 2012 12:36 pm

Ja sam jako zadovoljan sa svojim telefonom, Samsung S5230, jako je dobar, izdrzljiv, a i sa njim slikam slike za forum, tako da nije los....
Korisnikov avatar
srdja206
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 12:23 pm

Postod profa_chb » Uto Avg 28, 2012 12:42 pm

nema na čemu :wink: pogledao sam malo po netu nokiu 6303, ona ima najobičniju kameru, kao i većina telefona, tu nema P od podešavanja, eventualno ako ima podešavanje svetla, kontrasta, noćni mod, itd... ni N73 koji sam nekad imao, a koji je važio za kao bolji u svoje vreme, po pitanju kamere, itd, nije imao nikakva podešavanja, nego kako ti zapadne. ovaj SonyEricsson J108i Cedar koji imam ume da u bode ok fotku, ali uglavnom pravi ***** :mrgreen:
ovo je "kao dobro", slikano u po bela dana
Image

ovo je relativno ok, slikano kasno popodne, ali samo zato što su u pitanju jarke boje prave kontrast u odnosu na okolinu, i trola je stajala
Image

ali uglavnom ispadnu ovako musave (i da, tu se vidi kako dolazi do krivljenja slike, zbog brzine kretanja)
Image

inače, ćale ima službenu nokiu C2 već godinu dana, nije nešto zadovoljan, kaže da je softver tupav, ali se iznanadio kamerom! kaže da je ceo hardver vezan za kameru Cannon-ov :o
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Ivan » Čet Sep 06, 2012 5:58 pm

Evo, ove jeseni kupujem novi mobilni, nebi želeo puno para potrošiti, imam neki aboneman, pa će mi gavne ponude biti iPhone 4 i Samsung Galaxy. Moči ću ih onda verovatno za 1.-Sfr kupiti.

Šta vi smatrate da je bolje ?
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod Kassbohrer » Čet Sep 06, 2012 11:07 pm

To ti je pitanje ličnog izbora, teško je napraviti poređenje. Ja imam iPhone 4 i ja sam prezadovoljan sa njim. Kvalitet izrade i jednostavnost softvera je neprevaziđena plus što je 100% otporan na viruse. Kamera je ''samo'' 5 mpx ali je odlična, takođe je meni prednost sto nije preveliki i lijepo staje u ruku. E sad mane, prva stvar iPhone bez jailbreakea je jako ograničena sprava, doduše jailbreak (krekovanje iOS-a da mogu da se instaliraju aplikacije besplatno) se radi lako i brzo ali mora da se ponavlja poslije svakog instaliranja nove verzije iOS-a, druga mana je visoka cijena. Dakle ako hoćeš kvalitetan i jednostavan telefon uzmi iPhone ako više voliš da se zezaš i ekspirementišeš sa telefonom Galaxy je tu zbog androida mnogo bolji izbor.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod djole » Pet Sep 07, 2012 11:15 am

Galaxy S3 je noviji telefon od Iphone 4ke i trenutno je uz Galaxy Nexus ( prakticno isti telefoni ) vrh sto se tice telefona. Iphone je vrhunski telefon, ali je 4ka vec u godinama i pregazena je od strane prethodna dva koja su novija. Za koji dan se ceka predstavljanje Iphone-a 5 koji ce biti rame uz rame sa S3 ( verovatno i bolji ) tako da ako mozes da sacekas da se 5ica pojavi u Svajcarskoj ja bih ti savetovao Iphone 5 :wink:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod profa_chb » Pet Sep 07, 2012 11:42 am

šta ga znam, ne volim te "milujuće telefone", ali bih pre uzeo samsunga nego ajfona, ne volim epl...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Kassbohrer » Pet Sep 07, 2012 1:39 pm

djole je napisao:Galaxy S3 je noviji telefon od Iphone 4ke i trenutno je uz Galaxy Nexus ( prakticno isti telefoni ) vrh sto se tice telefona. Iphone je vrhunski telefon, ali je 4ka vec u godinama i pregazena je od strane prethodna dva koja su novija. Za koji dan se ceka predstavljanje Iphone-a 5 koji ce biti rame uz rame sa S3 ( verovatno i bolji ) tako da ako mozes da sacekas da se 5ica pojavi u Svajcarskoj ja bih ti savetovao Iphone 5 :wink:

Ja koliko sam razumio ivana tražio je poređenje iPhone 4 i Samsung Galaxy, Galaxy 3 je za dvije godine noviji model pa je malo glupo i porediti... iPhone 5 izlazi čini mi se 12-og septembra i vjerovatno će ponovo najjeftiniji biti u švajcarskoj i češkoj :wink:
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Ivan » Pet Sep 07, 2012 3:35 pm

Ja u stvari nisam neki fan appla i baš im ne volim kompjutere, ali što se tiće iPoda i mobitela ja sam prezadovoljan sa mojm iPodom 3G, lak za upravljanje, brz, lep,...

Tako da ću verovatno rađe kupiti iPhone-a 4 jer se več dosta poznam sa applovima mobitelima /mp3, a međutim kod Samsunga moram sve iz početka...

I to je moja taktika: Čekam dokle izađe 5ica, pa onda će pojeftiniti znatno četvorka. :)
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica