arandjelovic
Otprilike to je to.Slikanje autobusa,pa cak i nase najkvalitetnije slike ne spadaju u umjetnost tako da je aparat i sa automatikom dovoljan.Ali sam mislio pošto je kolega sremacns napravio nekoliko hiljada slika a i cijena ovog aparata je u rangu sa obicnim idiotom,da ga zato uzme pa se mozda malo ozbiljnije zainteresuje za fotografiju.A funkcije koje sam naveo mu pomazu u tome.
becks89
Pa nije ni blizu dslr niti sam to rekao ali obrati paznju na onaj tockic gore na vrhu(otvori link).E na njemu imas polozaje M Tv Av i upravo te funkcije ga izdvajaju od drugih a i dslr to Ima.Ima još kompakta sa tim ali su puno skuplji.Sto se objektiva tice ima malo veci zum(28-336) a to mu moze pomoci pri slikanju autobusa da ga vozac ne vidi

a ne za pejzaze iako nije ni za njih loš radi pocetne zizne daljine 28 a na to si i vjerovatno mislio.Nisam stvarno zelio nikome soliti pamet i sve ovo nisu moje rijeci,nego puno pratim foto stranice pa sam sa njih dosta naucio a nesto malo znam i od prije pošto volim fotografiju.Inace nisam ni jednu sliku uslikao sa pravim digitalcem nego sa k800.Pravog digitalca ne bi znao mozda ni upalit.
Toplo bi svima preporucio ovu stranicu
http://pcfoto.biz/Tu imate i ponudu a imaju odlican forum.Slobodno se registrujte,otvorite temu i kad imate dilemu oko kupovine i oko bilo cega pitajte.Ljudi su dobri i hoce pomoci.Cak se ne morate ni predstaviti.E sad nadam se da nisam prekrsio pravilo ovog foruma.
Eto svima sretno sa slikanjem i kupovinom.Valjda i ja sebi nesto uspijem.