Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Postod Lasta Obrenovac » Ned Mar 19, 2017 8:36 pm

Ili u prevodu: Da nije amatera forum bi propao.
Image
Lasta Obrenovac
Član

Pridružio se: Ned Jun 15, 2014 11:05 am

Sponzor

Postod Djole Pevcanin » Ned Mar 19, 2017 8:39 pm

Ako hoćete da gledamo samo umetničke fotke onda nas usmerite ka tome i savetujte nas. Verujem da nijedan forumaš ne izbacuje slike samo da bi izbacivao nego zato što to voli i želi da podeli sa drugima.
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Postod Djolesanos3134 » Ned Mar 19, 2017 8:49 pm

Moj telefon iskreno i nema neki kvalitet fotografija, ja izbacujem slike iskljucivo zbog sebe (svoje duse), jer volim autobuse, a i da drugi vide, ne volim takmicenje ko ima bolje slike, ko losije,sto kaze nas clan Lasta Obrenovac, da nije ''nas amatera'' ne bi bilo ni foruma. :D
Najbolje bi bilo da oni koji imaju primedbe na nas amatere,nek zadrze za sebe..
Djolesanos3134
Član

Pridružio se: Uto Maj 03, 2016 9:25 pm

Postod Daree » Ned Mar 19, 2017 8:51 pm

Sta ti je bitno kod slikanja da ti nisu slike mutne,da se ceo vidi bus,da kada slikas bus da ne prolazi u tom trenutku i kola pa da bude bus i pored auto a ti si se dosta popravio u tome jer vidim da su ti slike odlicne
pogledaj ovu ja sam se odusevio kada sam je video
Djole Pevcanin je napisao:П41102
Image

ima naravno jos slika koje su fenomenalne
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Sloba » Ned Mar 19, 2017 8:53 pm

Šta ti je ovde fenomenalno na slici? Čestitam samo na mirnoj ruci i ništa više. Preuzak kadar, nejasna slika, previše tla na slici i previše žutih tonova (može se srediti u PS).
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Djolesanos3134 » Ned Mar 19, 2017 8:55 pm

Stvarno je dobra, bus se ceo vidi, bez primedbe. :D
Samo me zanimaju komentari ovih profi fotografa, da li i oni imaju neku primedbu :?:
Fotosop je nepotreban, samo prirodne slike.
Djolesanos3134
Član

Postod becks89 » Ned Mar 19, 2017 8:56 pm

Daree je napisao:Becks pa i tvoje slike su losije nego ranije Slike koje si kacio sad skoro su uglavnom slikane iz autobusa.Opet ne tvrdim da sam ni ja profesionalac ali preterujes sto se tice Laste Obrenovac.Koje je razlika izmedju slika koje slika Marko i Lasta Obrenovac?Razlika je ogromna pa Lasta Obrenovac ima odlicne slike dok su Markove cesto mutne slike.Te slike sto si slikao su ti of ranije tu si se ugledao na Danila ali sada nisam video neku tvoju takvu sliku.Ako bi smo cekali da Somi i stefan BGD slikaju pa ne bismo imali dugo slike na forumu zato treba pohvaliti ljude koji se trude da nesto urade lepo za ovaj forum.Ponosan sam sto ima puno forumasa koji slikaju ok Ja sam nekako vise i umoran od slikanja bas puno sam slikao pa nekada i napravim pauzu ali ima ljudi koji se bas trude i slike su im odlicne .Ja nisam protiv Somija.On mi je hvalio slike i meni je drago jer vidim da je krenuo sa slikanjem ali pored Somija imamo jos forumasa koji znaju da slikaju

Evo adekvatnog stručnjaka, još 22 godine da slikaš, apsolutno se nećeš milimetar odmaći od načina na koji slikaš.
Okačim sliku, jednom u 100 godina i to kad je nešto novo, što je zanimljivo ili kad sakupim vremena pa škljocnem nešto što je lepo namešteno.
Koja je poenta štancanja istih slika, istih vozila, na isti način? Da ne govorim o fotografijama stubova, drveća, ljudi i slično, jel vi slikate radi broja i da se kaže kako vi nešto kačite ili da bi to na nešto ličilo. Meni je draže da vidim jednu valjanu sliku u danu, nego 33 iste bez ikakvog smisla, sem samo da se škljocne nešto. Taj što ga pominješ, može još 300 godina da slika i uvek će mu biti mutne, jer razmišlja isto ko i ti, ja najbolje znam, tražiš savet, ali najbolje znaš. Šta će ti onda savet?
Navedi mi po čemu je ijedna moja slika po ugledu na druge, kao i svi učeći od drugih su na svoj način kreirali neki svoj stil, svojevremeno sam kačio i po tridesetak slika dnevno i šta sad, trebalo je zahvalnicu da očekujem, radio sam to koliko sam dobro mogao i iz ljubavi. Trenutno nemam vremena, nisam toliko dokon, da idem i peglam po gradu sve što se kreće, da bi okačio i očekivao hvalospeve.
Mogu da stavim telefon na stativ u bus, da peglam u serijama i napraviću 200 slika danas, na isti način i šta je tu super? Isti kadrovi, isto sve, monotono, i takve će ispasti bolje od 85% onoga što se ovde hvalisa i kači.
Imam bar 800 slika u telefonu, svega i svačega, ne kačim ih, već ih imam za sebe, ako baš nekad slučajno se kroz diskusiju provuče da imam da priložim.
A tebi lično svako dobro slika ko ti kaže kako su ti lepe slike, a to je začarani krug ti njemu, on tebi, a slike sve gore. Eto, ako je to poenta onda izeš forum i diskusije.
Eto ja kao amater, neću više Vama stručnima deliti savete, očigledno nema tu mnogo da naučite, sve znate i sve je jasno.
Ko je dovoljno inteligentan, mislim da je mogao da shvati i da razume ka čemu treba da teži.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod Lasta Obrenovac » Ned Mar 19, 2017 8:59 pm

Slika je solidna Slobo za početnika. Dečko se trudi puni ti forum svime i svačim. Ima mutne slike naravno ali ima i solidne. Slika za svoju dušu kao što kaže i deli sa drugima.
Image
Lasta Obrenovac
Član

Pridružio se: Ned Jun 15, 2014 11:05 am

Postod Daree » Ned Mar 19, 2017 8:59 pm

evo meni se licno Slobine slike uopste ne dopadaju Uroseve iz NS da ali Slobine ne, znam da se i njemu moje ne dopadaju a i to me zabole.To je sve do ukusa...
Daree
Član

Postod Djole Pevcanin » Ned Mar 19, 2017 9:00 pm

Neki od nas ne mogu da imaju PS pa se koriste gimpom kome za sada jedino blur valja.
EDIT: Hvala Dare na pohvali nadam se da ti neće smetati ako drpim neku tvoju za pozadinu :D
Zabaranjena je upotreba mojih fotografija u bilo koje svrhe bez moje saglasnosti.
Image
Korisnikov avatar
Djole Pevcanin
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2016 8:51 pm

Postod Daree » Ned Mar 19, 2017 9:03 pm

Becks nema tu zacaranog kruga drago mi je sto se i tebi moje slike ne dopadaju .Ja sam dosta slikao bas kao i ti ali sam realan u proceni slika
Daree
Član

Postod Tihomir :) » Ned Mar 19, 2017 9:04 pm

ала овде пуцају комплекси и љубомора...
Tihomir :)
Član

Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 4:27 pm

Postod Daree » Ned Mar 19, 2017 9:04 pm

Djole Pevcanin je napisao:EDIT: Hvala Dare na pohvali nadam se da ti neće smetati ako drpim neku tvoju za pozadinu :D

Nema problema.Slobodno :)
Daree
Član

Postod Djolesanos3134 » Ned Mar 19, 2017 9:07 pm

Slobo, evo kao fotograf amater mogu da kazem, ako ti slikas dobre slike, slobodno mogu da kazem ''profi'', ne moras da potcenjujes druge forumase, a samim tim i njihove slike.Neki nemaju dovoljno novca da kupe aparat ili druge telefone, pa slikaju sa onim s'cim imaju. Svako se trudi na svoj nacin, bilo da je malo zamuceno, u pokretu ili nesto drugacije, tako da i taj trud treba postovati, bar malo .
Nemoj da me shvatis pogresno, ali postuj druge forumase, bar je to moj savet.
Djolesanos3134
Član

Postod becks89 » Ned Mar 19, 2017 9:26 pm

Daree je napisao:Becks nema tu zacaranog kruga drago mi je sto se i tebi moje slike ne dopadaju .Ja sam dosta slikao bas kao i ti ali sam realan u proceni slika

Ima začaran krug, ližeš se sa onima koji te hvale, a hvale te da bi ti njih hvalio, ne mogu da verujem da imaš toliko godina i da si toliko dete. Kao klinac, družiš se sa onima koji ti ništa neće reći ružno i ukazati ti da grešiš, eto to je ova scena, bravo za slike, divni ste, a stalno isti ljudi u priči. Čim ti neko nešto kaže što ti ne odgovara, kupiš svoje stvari i ideš kući, kukaš kako te neko ugrožava, ko pojedini iz nekih drugih tema.
Ja sam te uvek hvalio kada nešto lepo napraviš, al' to što si pravio je očigledno bilo nasumice, pa jedna je morala da se ubode. Nema kod tebe plana, jer nemaš toliki kapacitet čak ni da pokušaš da pročitaš, a ne da razumeš šta ti se priča, šta ja imam od toga što ćeš ti ili neki teletabis da hvali neku sliku, jer sam ja njega hvalio, meni znači što se za moje slike, moj rad i moj sajt čulo gde treba, kod onih zbog kojih sam tu i zbog čega radim sve ovo. Fotografišem i radim sve da bi pokušao da popravim scenu kod nas što se tiče saobraćaja i vozila u putničkom saobraćaju, volim to, ne radim ovo da bi se lizao međusobno sa svakim ko ima pristup forumu i ima internet da okači prvo na šta naleti sa aparatom.
Znaš li šta znači kada ti neko kaže, e da znam ko si, pravili ste super slike naših vozila, njihovo mišljenje me zanima, kao i par ovdašnjih majstora koji su pravili nešto što se može nazvati umetnošću, a kažem ti da ćeš me terati da stavim telefon u bus na stativ i da peglam nasumice, samo da Vam pokažem koliko nemate osećaj i koliko se na suvo pravite pametni.
Pokušao sam dobronamerno da pojedinima ukažem šta treba da rade, čemu da teže, iz onoga što sam ja prošao i što ja znam, ali nekima ne treba savet, već hranjenje ega i lečenje kompleksa, ***CENZURISANO***, nisam plaćen da budem psiholog. Nikada i nikoga nisam odbio da podelim sa njim šta sam i kako sam radio, ali za bezobrazne i sebične, nisam dostupan.
Đole druže, trudi se ti i skidaj drugima, iskusnijima fore, ukradi od njih neku foru kako da uhvatiš bus u kadar, nemoj se kriti i slikati krišom.
Kao još neki pojedini što peglaju vozila samo sa zadnje strane, od nekog straha.
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica