Logo

Mobilni telefoni

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Mobilni telefoni

Postod miham » Sre Nov 27, 2013 9:52 pm

i konacno sam ga kupio.. :) galaxy S4..
Specifikacija:
Procesor octa-core(8 jezgara) 1600MHz + 1200MHz
RAM: 2 GB
Interna memorija 16 GB + micro sd slot.
Kamera 13Mpx,prednja 2Mpx,video zapis u full HD rezoluciji
Ekran 5" full HD rezolucije .
Air gesture(listanje menija,slika,javljanje na poziv i gomilu drugih stvari "listanjem" ruke preko ekrana),group play(sastavite nekoliko galaxy s4 uredjaja i mozete da povezete da zajedno sviraju istu muziku),povezivanje na racunar preko wi-fi(nema kablova i cuda),face recognition(otkljucavanje telefona skeniranjem face,ekran ostaje upaljen dokle god gledate u njega,ako gledate video klip ukoliko okrenete glavu sam pauzira,ako sklopite oci na duze vremena gasi ekran),internet uz HSDPA i LTE i jos gomilu stvari,prebrz telefon,premocan,preelegantan. 8) 8) sledeci na meti mi je Note 2 ili note 3.. :) sto se tice cuvene Lumia linije ne mogu ni da prismrde ovom telefonu u bilo kom segmentu telefona(ni procesor,ni RAM,ni kamera,ni rezolucija ekrana,videa,slika,velicina ekrana,a kamoli opsti utisak,dizajn,upotrebljivost telefona,jos plus ogavni windows phone),a tek da ne govorim o mogucnostima Note 3 uredjaja..a i ubrzo izlazi Samsung galaxy S5..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Sponzor

Postod djole » Sre Nov 27, 2013 10:56 pm

Ma plastikaner najobicniji :mrgreen:
Ne znam sta se desilo sa vama Crnogorcima, poceli da se przite na Koreance :lol:
Ako vec neces da probas Lumiu (ocigledno da nisi kad si vec napisao to sto si napisao), pogledaj poredjenje 1020 i S4. Cena S4 u Beogradu je cca 400 jura, a 1020 je oko 470, verovatno bi mogla i jeftinije da se nadje da je veca potraznja...
http://www.youtube.com/watch?v=VIkm4qZz1d4?t=1m58s
(pocni na 1:58, nece nesto da sam ucita)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod miham » Čet Nov 28, 2013 9:16 am

A makse jadan ne bio,pogledaj na sta lici ova zipa od telefona,ionako mi se ne svidja cigla izgled lumia,a jos kad sam vidio onu dzondzulu od kamere pozadi,jos vise mi se smucio.. :mrgreen: :mrgreen: lise ove grdne kamere od 41Mpx,opet u ostalim segmentima ne moze ni da prismrdi galaxy-u S4..a da mi treba tolika kamera,uzeo bih fotoaparat kao covjek i slikao..realnost je jedno,subjektivnost drugo moj djole..vjeruj mi redovi se cekaju sa S4,Note 3,a ovu ciglu niko nece ni da pogleda..to sto ti volis,to je vec nesto drugo.. :)
miham
Mehaničar

Postod SGB » Sub Dec 21, 2013 6:48 pm

Узео сам Нокију Asha 311, тј. добио при продужењу уговора. Телефон је сам ишао на нет и правио рачун, па сам искључио све интернет везе. Сада је фора да када год откључам екран, појави се понуда "изаберите интернет везу", коју да бих уклонио, морам по неколико пута да притиснем црвено дугме. То ствара проблеме када су укључене неке апликације, нпр. искључи се радио. Да ли неко зна како да макнем ту понуду да се више не појављује? Капирам да је решење једноставно за онога ко зна о чему је реч.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod dusanman » Sub Dec 21, 2013 11:28 pm

Nakon testiranja i konacno mogu i sam da kazem to sto sam na mnogo mesta procitao.... Samsung gs4 je decja igracka, htc one nije toliko konkurentan a iphone bi trebao da uveca display... Sony xperia z1 je definitivno bolji od svih flagship modela i sve sto moze da mu se pripise kao mana jeste dimenzija... Ostatak je uradjen savrseno. solidan kao iphone, brzi od svih telefona i nema osecaj u ruci kao da je uzet kod kineza (u prevodu plastikaner). Ipak tradicija pobedjuje marketing...

-Dodatak,(na prozivke i tvrdnje o Optimus 3D)
Samsung zivi od marketinga ali tradiciju nikada nece pobediti neka se ljuti ko hoce... Predsednik htc je na predstavljanju s4 rekao samsung pravi telefone za siroke narodne mase a mi pravimo za one koji ipak cene kvalitet... E to je i Sony uradio... Lg optimus 3d ok je sve to ali opet kada stavis kvalitet komponenti i samog telefona nekako zavisi od ukusa nexus otpada u startu kao i vec pomenuta igracka s4...

Napisao jedan od mojih nastavnika!
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod miham » Uto Dec 24, 2013 9:23 pm

Sa mobilnim telefonima je isto kao i sa automobilima..ima pojedinaca koje bi najradije od svih auta vozili alfu,citroena,hondu,suzukija i nesto slicno i ne bi ni pogledali mercedesa,vw-a,bmw-a,audija..sto ne znaci da su prvopomenuti losi,ali nijesu bolji od ovih drugopomenutih koji se prodavaju u neuporedivo vecem broju nego oni..sto znaci da ako razmisljas iphone(koji ima mali ekran) ili s4(koji je plastikaner) koji su najprodavaniji telefoni na trzistu se ne prodaju cisto onako bezveze pukom slucajnoscu nego zato sto eto "nesto" valjaju,tako da niko nije lud da kupuje s4 ili iphone kad moze da kupi LG ili Lumiu ili Sony koji god,zar ne..?moj htc sa 3.7" ekranom sa aluminijumskim kucistem je tezak 130g,dok s4 kome je ekran veci od kompletnog htc-a,da ne govorim o specifikacijama ima 130g.normalno da ce se veci telefoni praviti od sto lakseg materijala jer bi ljudima padale gace ako bi bili od nekog tezeg materijala..tako da taj tvoj nastavnik je sigurno vlasnik neke alfe ili lancije..i prvo zavrsi tu skolu,pa srednju,pa ako Bog da i fakultet pa kad porastes shvatices neke stvari..
miham
Mehaničar

Postod Aleks_BGD » Čet Dec 26, 2013 2:14 pm

Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Proka_Ja » Sub Dec 28, 2013 12:59 pm

Kad vec pricas o tezini telefona, ja volim teske telefone, jer ako mi ispadne,nisam ga poneo ili nesto slicno, osetim da ga nema :D.. one lake gubim :D
Korisnikov avatar
Proka_Ja
Član

Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 2:26 pm

Postod profa_chb » Ned Dec 29, 2013 12:25 pm

Joooj sreće, jooooj radosti, kupio sam babi novu bateriju za 3210, i sad ga ja nosim već par dana, dok se formira (Ni-MH) :D :D :D

Mislim da je prva serija iz 1999. pa nema vibraciju. A i ne treba mu! U punom busu, sa slušalicama na ušima ga čujem kad zvoniiiiii :D :D :D NOKIA FTW!
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Aleks_BGD » Ned Dec 29, 2013 1:33 pm

Sine to je bila masina...pa onda 3310...u ono vreme morao si ceo mesec da radis da ga kupis. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod garavi94 » Pet Feb 07, 2014 3:54 pm

Imao sam android telefon samsung s3 sve je okej, ali mu baterija ne moze dan i zamijenim se sa bratom uzeo sam nokiu e 7 imala je 8mpX , dosta je funkcionalna, baterija 3 dana sve vrh al nisam mogao viber da koristim na njoj i iznjerviram se i vratim se starom dobrom SAMSUNG B5702 DUAL ...:)
vozicu ti, al s putnicima ne razgovaram ...
garavi94
Član

Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 5:15 pm

Postod Daree » Uto Feb 11, 2014 7:38 pm

Ja sam obozavao Nokiu 3510 prvo sam imao 3510 a onda uzeo i 3510I
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Aleks_BGD » Sub Mar 22, 2014 5:47 pm

Ja kupio Android,i ako sam rekao da necu vise...ali treba mi Viber pa sam morao da popustim..No jedino sto me izludjuje je baterija.Inace kupio sam Sony Xperia SP C5303 8GB
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3704 ... C5303-16GB
Kako se vama cini ovaj tel??
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Ned Mar 23, 2014 12:20 am

Preskupo. Za te pare si mogao da telefoniraš narednih par godina sa običnim telefonom.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod dusanman » Ned Mar 23, 2014 8:31 pm

Dobar je telefon ovako po specifikacijama.

Previše para jedino,može se naći polovan u "Full" stanju za 200€. ;) (Na KupujemProdajem&Kupindu).
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica