Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)
Odgovori

Truck Trade Gracanica, BiH

Sub Apr 10, 2010 9:39 am

Kako da krenem, ja mislim da je ovo za sada jedini nacin da se zastitimo, posto trenutno nemamo nikakve zastite od strane drzave. Naime o cemu se radi.

U avgustu 2009 godine crklo mi je kvacilo na N117, i naravno nabavio sam dijelove u Truck Trade prodavnica auto dijelova u Gracanici, Bosna i Hercegovina.

Prije nekoliko dana pokusao sam da posaljem N117 na jednu turu, a zasto kazem pokusao sam, jer je bus stao i to mojom srecom odmah u Tuzli i ja sam imao dovoljno vremena da ga zamjenim sa Stralinerom.

Sta se desilo, naravno to je bilo moje pitanje??? Vozac mi je rekao da mu je propalo kvacilo, sto je mene iznenadilo. Bus je otjeran kod mehanicara koji je radio i naravno da smo pristupili skidanju mjenjaca.

Sta smo nasli??? Nasli smo da je druk lezaj loseg kvaliteta i da je uzrok sto je kvacilo propalo i sto mi je sj...o lamelu....

E zasto ja ovo pisem??? Ovdje nastaju moji problemi... Nazvao sam dilera i objasnio mu sta je bilo, odgovor je bio da nema garancije na dijelove, i normalno sad ja moram da kupim opet dijelove...

Zato kazem da je ovo jedini nacin za sada da se zastite buduci kupci kod ovog dilera, prodaje falsh dijelove, nema reklamacija, i naravno da se ja pitam sa ovakim ljudima nema potrebe da se radi....

S postovanjem
Neo

Sub Apr 10, 2010 10:01 am

Nazalost, ovo se sve cesce desava. Kod nas nije retkost ni da se uvoznicke firme registruju na laznu adresu i ime ili se jednostavno zatvaraju, a garanciju ko je*e. Ja sam upravo doziveo taj problem sa masinom za pranje posudja. Da bi bezobrazluk bio jos veci, kupljena je jedna od vodecih marki, da bi mi majstor koji je dosao da je pokupi rekao da to uopste nije ta marka, nego da su neki kinezi i oni samo stancaju sve te nazive.. I onda se zapitam kakav je to zakon i drzava, kad to sve moze da se desava.. :evil: :evil:

Sub Apr 10, 2010 11:21 am

A ko garantuje ovim koji su kupili kineske autobuse, da se nece desiti isto kod nekog veceg kvara autobusa :?:

Neo u pravu si treba da ih "pohvalis" gdje stignes.

Sub Apr 10, 2010 3:35 pm

Jovan je napisao:A ko garantuje ovim koji su kupili kineske autobuse, da se nece desiti isto kod nekog veceg kvara autobusa :?:

Neo u pravu si treba da ih "pohvalis" gdje stignes.

Ma Jovane ovo je jedini nacin da se sprijece prevaranti koji prodaju falsh djelove, ocrnis ga i tako pa brate ko cita neka vidi sta se desava....

Sub Apr 10, 2010 3:55 pm

neo jedini nacin da sprecis prevarante je da i posaljes pazarnu inspekciju jer kod ta inspekcija ti kao kupuvac te delovi si uvek u pravo a prodajec nikad nije u pravo.
kod nas i mkd kad dodje neka pazarna inpekcija u neka prodavnica i da ima neki kupuvac nezadovoljan kazna za prodavnicu je od 3000 pa sve do 13000 eura. zato ti kazem da je to jedini nacin

Sub Apr 10, 2010 4:28 pm

Ma kakvi se dijelovi prodaju u BIH to više nije normalno, meni se desilo prije par godina da sam kupio glavni kočioni cilindar koji nije mogao da se ugradi u auto. Sve je tu na prvi pogled, oblik, broj izvoda, kataloški broj se poklapa ali je dobra 3-4 centimetra duži i nema šanse da stane, doduše na kraju su bili fer i pristali su da mi vrate pare.
Drugi put u Mostaru kupim gornji, nagazni cilindar i tek kad sam ga kod kuće raspakovao i odnio majstoru vidim da je to u stvari cilindar od Audija 80 a ne od Passata, nazovem prodavnicu i oni mi kažu nešto u stilu, dio je ispravan, što nisi pazio kad si kupovao, najbolje bi bilo da ti to sam nekome prodaš?!
A što se tiče tržne inspekcije, vjerujem da nisu sposobni ni rok trajanja prehrambenih proizvoda da odrede kako treba, a ne nešto složenije, tako da je jedini ispravan način, prevarante javno ocrniti!

Sub Apr 10, 2010 10:00 pm

pa jesu li rekli kad si uzeo kvačilo da ima garancija?

Ned Apr 11, 2010 8:43 am

Normalno je da ne ocekujes da ce ti kvacilo riknuti posle par meseci :) To se i ne pita :)

Neo, ako nekad nesto treba, samo kazi, mogu ja ovde da ti uzmem u EvoBusu i posaljem! Ovde ima garancije, mada je garancija i kod njih takva procedura, da ti ne mogu opisati!

Pon Apr 12, 2010 8:22 am

Ma Sanos napisao sam ja gore da je drzava ne aktivna nema tog kod nas, mislim ima ali nece niko da radi...

Garancija mora biti na sve dijelove, ali ko ocekuje da ce riknuti druk lezaj na 10.000 kilometara...

Krle nema frke javim ti se sledeci put kad mi bude sta trebalo za bus....Mozda navratim i do Beograda da vidim sta ima tamo od dijelova i prodavnica...

Pon Apr 12, 2010 9:12 am

Brate, samo se javi-nacicemo sve sto treba :wink:
Odgovori