Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)
Čet Jun 19, 2008 3:17 pm
Da li zna neko od Vas ako ste u mogucnosti da mi odgovorite na ovo pitanje!
Sasvim slucajno dok sam radio u Wordu i hteo jednu sliku sa starnice da prebacim na desktop, u brzini kreirao sam shortcut za sve ikone na desktopu sem za( my computer i my document) a da su pride one normalne nestale sa ekrana, pa Vas pitam da li znate kako da povratim "normalne" ikonice na desktop, a koje nisu kao ove shortcut?!
Saljem Vam i fotografiju ekrana! radi lakseg objasnjenja pitanja!
Pozdrav i hvala!
ajte ljudi pomagajte....
Čet Jun 19, 2008 3:37 pm
Nisam siguran da sam razumeo u cemu je problem (sve izgleda normalno na displeju)...Mozes da udjes Start-All prgrams-Accessories-System Tools-System restore.Tamo vratis sistem par dana u nazad,ali ce ti tako i obrisati podatke koje si radio u tih par dana.Sta fali tim shortcutovima?
Čet Jun 19, 2008 3:41 pm
djole je napisao:Nisam siguran da sam razumeo u cemu je problem (sve izgleda normalno na displeju)...Mozes da udjes Start-All prgrams-Accessories-System Tools-System restore.Tamo vratis sistem par dana u nazad,ali ce ti tako i obrisati podatke koje si radio u tih par dana.Sta fali tim shortcutovima?
Nervira me sto pise shortcut, ako tako moze vrnem dva dana unazad i sve ok probacu posle kad dodjem kuci! Hvala djole, probacu pa cu videti!
Imam sve sa harda po diskovima tako da nece biti stete ako nesto obrisem!
Čet Jun 19, 2008 7:03 pm
Mozes sa system restore, a mozes i da ih rename-ujes
Čet Jun 19, 2008 7:18 pm
Samo mi nije jasno sto se svi vataju za system restore posle bilo kakve banalne greske....Kakve veze ima sto imas precice,nemoj reci da si npr auto cad instalirao na desktopu,tako jedino moze da ti ne bude precica...
Čet Jun 19, 2008 7:30 pm
Meni se cini da je nesto drugo u pitanju,ali Negas nije lepo objasnio,valjda bi se setio da rename-uje precice
Čet Jun 19, 2008 7:39 pm
Ma fora je u tome sto ikone koje nisu precica mogu biti samo my computer,internet explorer,bluetooth aplikacije,folderi i jos nesto,a sve ostalo su ikonice i drugacije ne moze,jedino da doslikas ikone
Čet Jun 19, 2008 7:44 pm
negas mora da ima shortcut za nekoja aplikacija. my computer, my documents, internet explorer, recycle bin itn. ne se prikazuvaat kako shortcut oti taka e napraveno vo windows-ot. shortcut - ovite se koristat za da se zastede ram memorijata, bidejki shortcut zafakaat po 1kB memorija za razlika od .exe fajlot koj moze da zafaka i po 1, 2, 10 ... MB.
Čet Jun 19, 2008 10:05 pm
tu je sanos u pravu, sve što ti je na desktopu(my comp, doc, bluetooth) to su ti šortkati, samo što ne izgledaju tako, a to što ti piše shortcut, samo uradi rename
Pet Jun 20, 2008 10:01 am
negas je napisao:Saljem Vam i fotografiju ekrana! radi lakseg objasnjenja pitanja!
Pozdrav i hvala!
ajte ljudi pomagajte....

Nemoj da fotograšišeš ekran, imaš Print Screen opciju (dugme Prt Scr).
U suštini nije nikakav problem. Pobriši sve te shortcut-e i kreiraj nove koji ti trebaju.
Pet Jun 20, 2008 1:13 pm
Kao u Radovanu III - Evo resenja!
Pretpostavljam da ti je problem to sto imas strelice na ikonama, ispravi me ako gresim.
Evo kako to lako resavamo:
Kliknes na START -> pa kliknes na RUN -> pa ti se otvara prozor u koji treba da ukucas regedit.
Onda ti se otvara novi prozor gde treba da nadjes
HKEY_CLASSES_ROOT
kliknes na plus ispred njega pa ti se onda folder razgrana na vise podfoldera medju kojima ti treba da pronadjes lnkfile (LNKFILE doslovno - napisao sam ti i velikim slovima da se ne zbunimo posto menjamo podatke u registar bazi - srcu sistema).
E sad kad si u HKEY_CLASSES_ROOT/lnkfile pojavice ti se 3-4 fajla. Ti treba da obrises IsShortcut .
Posle restartujes komp i sve bi trebalo da bude OK.
Dalje, resenje da ti tekst ispod ikone bude providan, tj transparentan
Ides u Control Panel> pa kliknes na System> pa na Advanced> pa na Performance settings, pa pronadji Visual Effects.
Stikliraj Use Drop Shadows for Icon Labels on the desktop.
Rezultat se vidi odmah.
Trece, ako je problem to sto pise shortcut to, sve ikonice koje ti se trenutno nalaze na desktopu moras sam da preimenujes, a ima caka da ti ubuduce u imenu ikonice ne ubacuje shortcut to.
Znaci, opet START, pa RUN pa kucas regedit pa trazis
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
u tom folderu pronadjes link i desnim klikom odaberes Modify binary data. Vrednost koja treba da se upise je 00 00 00 00. Time se sprecava svako buduce ubacivanje "Shortcut to"
Pet Jun 20, 2008 1:16 pm
auuuuuu.......... strašno... sve to zbog običnih ikonica....
Pet Jun 20, 2008 2:12 pm
profa_chb je napisao:auuuuuu.......... strašno... sve to zbog običnih ikonica....
hehehe da znas.....da ti ja pricam sta sam ja radio sa mojim kompjuterom i koje je boljke imao....
Pet Jun 20, 2008 3:08 pm
Sashco je napisao:Kao u Radovanu III - Evo resenja!
Pretpostavljam da ti je problem to sto imas strelice na ikonama, ispravi me ako gresim.
Evo kako to lako resavamo:
Kliknes na START -> pa kliknes na RUN -> pa ti se otvara prozor u koji treba da ukucas regedit.
Onda ti se otvara novi prozor gde treba da nadjes
HKEY_CLASSES_ROOT
kliknes na plus ispred njega pa ti se onda folder razgrana na vise podfoldera medju kojima ti treba da pronadjes lnkfile (LNKFILE doslovno - napisao sam ti i velikim slovima da se ne zbunimo posto menjamo podatke u registar bazi - srcu sistema).
E sad kad si u HKEY_CLASSES_ROOT/lnkfile pojavice ti se 3-4 fajla. Ti treba da obrises IsShortcut .
Posle restartujes komp i sve bi trebalo da bude OK.
Dalje, resenje da ti tekst ispod ikone bude providan, tj transparentan
Ides u Control Panel> pa kliknes na System> pa na Advanced> pa na Performance settings, pa pronadji Visual Effects.
Stikliraj Use Drop Shadows for Icon Labels on the desktop.
Rezultat se vidi odmah.
Trece, ako je problem to sto pise shortcut to, sve ikonice koje ti se trenutno nalaze na desktopu moras sam da preimenujes, a ima caka da ti ubuduce u imenu ikonice ne ubacuje shortcut to.
Znaci, opet START, pa RUN pa kucas regedit pa trazis
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
u tom folderu pronadjes link i desnim klikom odaberes Modify binary data. Vrednost koja treba da se upise je 00 00 00 00. Time se sprecava svako buduce ubacivanje "Shortcut to"
Icepaja si ga, hvala svima na pomoci! Skinuo sam plava polja, bas na nacin na koji si opisao Sashco, i jeste za strelice sam pitao! Ali tu nisam hteo da dzaram, dok neko ne objasni lepo, ko sto je Sashco uradio, pa cu danas to da odradim!
A sad posto ste bili dobri

, do 17h cu pokusati da izbombardujem forum...
Uto Nov 11, 2008 11:12 pm
cone je napisao:Nemoj da fotograšišeš ekran, imaš Print Screen opciju (dugme Prt Scr).
kako funkcionise ovo dugme i gde je screen kad se uradi !