AHOJ DRUSTVO!!!!
Evo me napokon sam se vratio s puta, u svoju staru dobru sobicu....

i pravo na autobusi.net... mnogo ste mi nedostajali
U ovoj temi znaci postavljamo zanimljive i saljive tekstove vezane za autobuse, odnosno prijevoz uopste (kao one moje slavne price sa dogadjajima iz gradskog prevoza sa kontrolorima, sa proslog foruma).
Evo dok se malo ne zagrijem, jedna zanimljiva pricica o tome sta se prije nekoliko dana desilo u Sarajevu (mozda ste vec culi o tome, al nije bitno):
Prije nekoliko dana u vecernjim satima u Policijskoj stanici je zazvonio telefon. Dezurni policajac se javio, a sa druge strane je uznemiren, uspanicen i usplahiren glas vikao:
"Pao je, pao je... provalija....autobus...krv...."
Policajac ga je pokusao smiriti i nekako je uspio, a onda je covjek objasnio da je kod naselja Ilijas autobus Beogradske Laste na liniji Beograd - Sarajevo sletio u provaliju duboku 30 metara....
U svim javnim sluzbama u gradu su se oglasili alarmi, sve raspolozive policijske, vatrogasne i snage hitne pomoci su pojurile u Ilijas. Tamo su poceli opseznu potragu po provalijama trazeci jezivi prizor unistenog autobusa. Ali autobusu ni traga ni glasa. Potraga je trajala neka cetiri ipo sata, i trajala bi i duze sasvim sigurno, da jedan od vatrogasaca slucajno nije podigao pogled ka cesti po kojoj je u tom trenutku prolazio Lastin autobus na liniji Beograd - Sarajevo, iz kojeg vire zacudjene glave zbunjenih putnika koji su se prepali kad su vidjeli toliku policiju, vatrogasce i hitnu pomoc. Iznad glava su im se mogli vidjeti veliki "upitnici", dok se uplaseno pitaju sta se desilo, ne sluteci da je sve to zbog toga sto su oni "sletili" u provaliju i sto sva ta bulumenta trazi njihova "mrtva" tijela...............
Kada je zacudjeni vatrogasac primjetio autobus, povikao je da se autobus zaustavi, policija ga je zaustavila i objasnila ljudima sta se desava, a onda je vozac objasnio da nema drugi lastin autobus koji ide u sarajevo, te da je sve ovo ustvari bila jedna velika sarena laza za policiju i ostale hitne sluzbe. Onda je nastala smijurija, i ekipe su se razisle sretne sto je sve u najboljem redu.
A protiv dojavljivaca se poduzimaju sve vaspitne mjere, samo ga moraju prvo uhvatiti, posto je ostao nepoznat...
Bilo bi smijesno da nije tuzno cime se narod u Sarajevu zabavlja....
Pozz