Logo

Beovoz - BG Voz

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Beovoz - BG Voz

Postod Maki187 » Pon Okt 22, 2012 6:51 pm

Znam da sam jos klinac i sve, ali na tv-u i svuda, drzava stalno uzima neke kredite, silne milione, kako ista ta drzava planira da vrati te kredite, a i kontam da gradjani otplacuju kredite ?

Lepo je to sto ce se izgraditi, al ono preterase ga sa kreditima :D
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Sponzor

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Nov 07, 2012 5:56 pm

Danas sam se vozio od pancevca ka zemunu da bi izasao kod vuka zbog tri id..a. Izvadili su sve bus plus aparate izlomili ih totalno i zatim izasli iz voza. Kod vuka su ih uhvatili.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Sre Nov 07, 2012 9:57 pm

Ko ih je uhvatio,Policija,kako su znali da su oni izlomili Validatore,ima li kamera u Vozu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Nov 07, 2012 10:35 pm

Neko ih je prijavio verovtano nzm veruj mi samo znam da su ih policajci cekali na stanici i nista vise. Znam da je voz stajao dok su oni lomili kad je krenuo pretili su putnicima cak i meni ja sam se pravio da ne razumem nista da bi izbegao sve.
Poslednji put menjao profa_chb dana Čet Nov 08, 2012 12:30 am, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citiranje prethodnog posta
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Postod Ffiti » Uto Dec 18, 2012 1:20 am

Citam ove anti-graffiti komentare i smejem se. Slobodno nazivajte crtace "retardima", to ih nece spreciti da se umetnicki izraze, svidelo se to vama ili ne.
Mozda bi ateista mogao vas da nazove retardom zato sto verujete u bradonju koji lebdi na oblaku visoko na nebu ili sta god. Jednom zatupljen narod, uvek zatupljen narod.
Kao sto je slucaj sa velikim umetnicima recimo renesanse, niko vas ne tera da gleda njihove radove. Ako krajickom oka ugledate bg:voz kako nailazi, vi zazmurite i pitajte nekoga da vam pomogne da udjete u voz. Ali ni tada ne otvarajte oci, jer cete ugledati pregrst tagova. Tako da bi mozda bolje bilo da se vozate autobusom.
Graffiti su deo hip hop kulture koja ce jos veoma dug preiod biti deo nas. Deal with it.

Sto se ciscenja tice, ocigledno je veoma uspesno, posto putujem bg:vozom svakodnevno, a nikako da vidim ijedan vagon da nije potpuno iscrtan. Samo nastavite.
Ffiti
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 18, 2012 1:05 am

Postod profa_chb » Uto Dec 18, 2012 11:04 am

iskren da budem, tagovi su mi oduvek bili bezveze, previše mi kriminalno deluju, u fazonu "ovo je NAŠE sedište u petom redu u trećem vagonu sa desne strane" :roll:

no, što se tiče grafita, to je druga priča. to je moderna umetnost, samo zavisi gde se primenjuje. možda ne bi bilo loše kada bi gradska uprava raspisivala konkurse za ukrašavanje monotonih površina. prijave se umetnici, svaki iznese svoju ideju, skice, i najbolji dobije posao. zašto da ne?

mislio sam da se ujedem za jezik (koliko god to glupo zvučalo u slučaju tastature, ali manje glupo od da se lupim po prstima), no, u čemu je razlika između grafita i total reklama na vozilima?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod lukabeograd » Uto Dec 18, 2012 5:33 pm

dal si stvarno napravio nalog,registrovao se i sve samo da bi to napisao?? :D

nisu ruznu grafiti,grafiti ako su lepi lepo ih je i videti...ali tagovi nikoga ne zanimaju,sta bilo koga na svetu boli patka sto si ti napisao na vozu npr. "Fifti" ili kakav god da ti je tag,ako ga imas uopste...pisi ime na svesci iz matisa,a ne na sedistu od voza,koga boli ona stvar za tvoje ime na sedistu od voza...ali ako nacrtas nesto lepo na vozu onda je to ok...
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 4:53 pm

Postod Ffiti » Uto Dec 18, 2012 8:34 pm

profa_chb je napisao:no, što se tiče grafita, to je druga priča. to je moderna umetnost, samo zavisi gde se primenjuje. možda ne bi bilo loše kada bi gradska uprava raspisivala konkurse za ukrašavanje monotonih površina. prijave se umetnici, svaki iznese svoju ideju, skice, i najbolji dobije posao. zašto da ne?

Nije ni to losa ideja, ali nekima to nije toliko interesantno jer se gubi draz ilegale i osecaj uspeha. Takodje, "posao" bi dobijali profesionalni moleri, a crtaca ima pregrst.

lukabeograd je napisao:dal si stvarno napravio nalog,registrovao se i sve samo da bi to napisao?? :D

nisu ruznu grafiti,grafiti ako su lepi lepo ih je i videti...ali tagovi nikoga ne zanimaju,sta bilo koga na svetu boli patka sto si ti napisao na vozu npr. "Fifti" ili kakav god da ti je tag,ako ga imas uopste...pisi ime na svesci iz matisa,a ne na sedistu od voza,koga boli ona stvar za tvoje ime na sedistu od voza...ali ako nacrtas nesto lepo na vozu onda je to ok...

Nekima je poenta tagovanja da ih drugi crtaci vide. To je najbrzi nacin da crtac, ili writer, postane popularan, tj. da ga drugi crtaci prepoznaju, i postuju njegov rad (mada zavisi od izgleda taga, ali to je druga prica).
Takodje, lep je osecaj uci u recimo autobus ili proci ulicom i videti svoj tag.

I ne, (gra)ffiti mi je samo username koji sam lupio.
Ffiti
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 18, 2012 1:05 am

Postod profa_chb » Sre Dec 19, 2012 1:17 am

Ffiti je napisao:To je najbrzi nacin da crtac, ili writer, postane popularan

e u tome i jeste problem, što ne idu na to da im sami grafiti budu što bolji, već da se čuje za njih... tu je talenat diskutabilan, takvih je onda mnogo, a voziovi/autobusi/trole/tramvaji su nam jednostavno ižvrljani :|

bilo bi lepo kada bi se ta umetnost mogla "organizovati" u cilju ubijanja sivila na stanicama, na vozovima, itd..
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Daree » Uto Dec 25, 2012 9:34 am

Meni se ne dopadaju ti grafiti svrlja se po vozu bezveze eno im Prokop tamo je leglo tih koji svrljaju Grafit je dobar ali kad se vidi na zidu na vozu ne Tagovi mi se ne dopadaju sta me briga sto se on zove taj i taj ili sto mu je takav nadimak
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod profa_chb » Uto Dec 25, 2012 5:15 pm

mislim da bi trebalo napraviti grafite koji će naučiti ljude gramatici i pravopisu :!: aman Daree, pišeš k'o dete iz obdaništa, evo ti par komada pa ih ubaci 'de 'oćeš :arrow:

. . . . . . . . , , , , , , , ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; : : : : : ! ! ! ! ! ? ? ? ?
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Nikola Pejasinovic » Uto Dec 25, 2012 5:58 pm

HAHAHAHAAHAHA jedva sam sastavio recenicu kako treba i Profo dobra fora :lol: :lol:
Nikola Pejasinovic
Član

Postod Daree » Sre Dec 26, 2012 12:45 am

profa_chb je napisao:mislim da bi trebalo napraviti grafite koji će naučiti ljude gramatici i pravopisu :!: aman Daree, pišeš k'o dete iz obdaništa, evo ti par komada pa ih ubaci 'de 'oćeš :arrow:

. . . . . . . . , , , , , , , ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; : : : : : ! ! ! ! ! ? ? ? ?

AJ NEMOJ DA SE GUBIS TU PUN MI TE JE VISE :!: :!: :!: STEFAN BGD SAD I OVU TEMU ZAKLJUCAJ
Daree
Član

Postod Maki187 » Sre Dec 26, 2012 1:00 am

. i , ce biti dovoljni :D (bez ljutnje) :)

Nego, zar nebi mogli da se uvedu neki "kontrolori", koj ibi boravili u vozi i prolazili kroz celu kompoziciju i nadgledali cisto unistava li neko voz i sl.
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod Daree » Sre Dec 26, 2012 1:02 am

255638563 PRO------ FACHB tEBI ne vRedI NIstA govo RITI :P
Daree
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu