od Ivan » Ned Maj 13, 2012 3:50 pm
Mene je bas briga za dizajn. Ako bi ja bio direktor GSP-a, onda bi birao nesto izdrzlivog i kvalitetnoga, na primer nesto kao Divazi. Ali mi SVI rodjaci i poznanici iz Beograda pricaju da su ovi novi tramvaji ozbilno drek i sajze, i, jako puno ljudi, cak i na ovome forumu, pricaju da imaju pre malo rukodrzica. A moji baba i deda pricaju cak da su udobniji divazi nego kafce. Ako bi bio tako dobar CAF onda bi ga birao Cirih, Basel, Berlin, Köln, i skoro svi gradovi evrope, medjutim nisu, nego su kupili druge produkte, jer su boliji !
Samo su neki spanski gradova kupili CAF-ove, jer je to nijhov vlastiti produkt, sta i ja dobro razumem, ali mogli smo i mi kupiti np. neku jeftiniju verziju od Bombardier-a Flexity, s obzirom da je to super tramvaj i da ga isto malo siromasnije zemlje imaju. Ta firma je vec prodala sve skupa preko 1'000 eksemplara tog tipa, a nebi ga kupili ako nije dobar.
Ti imas tvoje mislenje a ja moje, a ja smatram da je bila najveca glupost kupiti te tramvaje.
S obzrirom da mi kupujemo autobuse iz nase zemlje, ko je to rekao da mora da bude iz EU ?