Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Marko » Sub Maj 12, 2012 11:18 pm

Image
Linija 13 gb 1516
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Ned Maj 13, 2012 1:09 am

cuburac1993 je napisao:Saznao sam od kuma da su CAF-ovi do sada imali 14 udesa

Dobro je CAF-ovi vode 13:1 :)
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod cuburac1993 » Ned Maj 13, 2012 1:27 am

Ko zna kolko ce jos udesa biti.
Plus sto je Đilas ***CENZURISANO*** ponovo gradonacelnik imam osecaj da ce kupiti jos CAF-ova i zaduziti ovu zemlju ko nikad pre
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod avramovicsasa » Ned Maj 13, 2012 1:38 am

Neće ih kupovati više,i ovih 30 je mnogo,bolje umesto one Replike Terazija da su uredili ceo taj prostor pa da su proširili Depo Savu da se vozila ljudski parkiraju bez zagušenja.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Ivan » Ned Maj 13, 2012 10:51 am

Ako ne otvore neku novu linju ili produze neke onda se ozbilno treba sebe pitati jel je bilo uopce potrebno kupovati toliko puno skupocenih novi tramvja koj manje vise ne vredu nista... :roll:

Za nas treba jedan tramvaj koj je sto jeftiniji i, najbitnije, izdrzlijv. Moglo se na primer dodati nekim katicama jedan niskopodni zglobni deo kao u puno gradova koje ja znam, ili otkupiti neke polovne delomice ili skroz niskopodne tramvaje od drugih preduzeca iz derugih gradova.
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod boyan92 » Ned Maj 13, 2012 11:21 am

Ja stvarno ne vidim nista u lose u tome sto je beograd kupio nove tramvaje, grad ima prilicno veliki budzet .

A cuburac to za udese , pre svega svi su kasko osigurani, tako da osiguranje isplacije stetu, a drugo svi znamo kako u Beogradu voze ko manijaci , pa taj broj za godinu dana i nije strasan,ti racunaj da neki novi tramvaji imaju preko 35 000km.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod cuburac1993 » Ned Maj 13, 2012 11:56 am

Imali su udese zato sto se vrsi veliki pritisak na vozace.
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod profa_chb » Ned Maj 13, 2012 11:58 am

aman šta su se svi nakačili, tramvaj ko tramvaj, mora i on da se čukne :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Ivan » Ned Maj 13, 2012 12:38 pm

boyan92 je napisao:Ja stvarno ne vidim nista u lose u tome sto je beograd kupio nove tramvaje, grad ima prilicno veliki budzet .

Pa ja isto ne vidim nicega lose za principa kupovine novog tramvaja, nego sta su kupili takav dizajnerski, ali losi po tehnici i upravljanosci... :roll:

Ima drugih niskpodnih tramvaja koj su bolji po tehnici, ne po dizajnu i cak jeftiniji :wink:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod boyan92 » Ned Maj 13, 2012 2:51 pm

Pa iskreno nije uopste los tehnicki, uslov je bio da mora da bude is EU, sad sto je 100% niskopodan to se neko drugi pitao i uopste nisu nesto kvarljivi.

Po meni imaju najbolji dizajn, od svih novih tramvaja u Evropi.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Postod Ivan » Ned Maj 13, 2012 3:50 pm

Mene je bas briga za dizajn. Ako bi ja bio direktor GSP-a, onda bi birao nesto izdrzlivog i kvalitetnoga, na primer nesto kao Divazi. Ali mi SVI rodjaci i poznanici iz Beograda pricaju da su ovi novi tramvaji ozbilno drek i sajze, i, jako puno ljudi, cak i na ovome forumu, pricaju da imaju pre malo rukodrzica. A moji baba i deda pricaju cak da su udobniji divazi nego kafce. Ako bi bio tako dobar CAF onda bi ga birao Cirih, Basel, Berlin, Köln, i skoro svi gradovi evrope, medjutim nisu, nego su kupili druge produkte, jer su boliji !
Samo su neki spanski gradova kupili CAF-ove, jer je to nijhov vlastiti produkt, sta i ja dobro razumem, ali mogli smo i mi kupiti np. neku jeftiniju verziju od Bombardier-a Flexity, s obzirom da je to super tramvaj i da ga isto malo siromasnije zemlje imaju. Ta firma je vec prodala sve skupa preko 1'000 eksemplara tog tipa, a nebi ga kupili ako nije dobar.
Ti imas tvoje mislenje a ja moje, a ja smatram da je bila najveca glupost kupiti te tramvaje.
S obzrirom da mi kupujemo autobuse iz nase zemlje, ko je to rekao da mora da bude iz EU ?
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod boyan92 » Ned Maj 13, 2012 6:50 pm

Caf tramvaji saobraćaju u Bilbau, Malagi, Vitoriji, Antaliji, Sevilji, Saragosi, Granadi, Edinburgu, a uskoro će saobraćat u Nantu, Bezansonu i Stokholmu...
Nisu iz Caf-a krivi sto ima malo rukodrzada , tu je kriv GSP i nema sanse da su Divag tramvaji udobniji od Spanaca.

Kredit je dao EBRD i oni su naglasili da mora da bude iz EU , novih 400 autobusa isto mora da bude od renomiranih prozivodjaca iz EU.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Postod Ivan » Ned Maj 13, 2012 9:29 pm

Sam si rekao, pretezno spanski gradovi. A mozes li mi ti reci koliko se ti vozis tramvajma s obzirom da si ti zemunac i jel si ti uopce uporedio divage i caf-ove. Ako ne onda bih te molio da ne lupetas. Iskreno receno su divazi najudobniji tramvaji, naravno u BG, pa cak u nijhovon home-town bazelu, udobniji od SIEMNS-a Combino. JA TI NE LAZEM, a ako oni nisu udobni, onda su kafce jos i manje...

A samo da ti jos nesto kazem: Ne mora biti novo uvek najbolje. Cak puno pricaju da su stare stvari bolje. A nije SIGURNO "da nema sanse da su divazi udobniji od kaf-ova"...

Nemoj se svadjati sa mnom, ja volim stare i dobre tramvaje, i ja imam fobju prama tima tramvajma kao caf-ovi...
Mozda ti volis nova vozila i ukidati stara, ja ne.

Za mene su najboliji tramvaji po rasporedu:

1. divazi
2. prikolice od serije 1335-1344
3. prikolice od serije 1401-1415
4. caf (jer su niskopodni i lepi)
5. KT4 (stari, dosta losi i ruzni)
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod profa_chb » Ned Maj 13, 2012 10:07 pm

sedi popi kafu, provozaj se KT4-kama, CAF-ovima, pa onda pričaj :wink:

Divazi jesu jako dobri, ali, cimaju kad kreću i kad staju, zastarela je tehnologija i nisu niskopodni. ČKD je ok, ništa im ne fali, samo je u BG-u loše održavanje. CAF-ovi možda nisu najsrećnije rešenje, ali kada se pogleda trenutno stanje voznog parka po više kriterijuma CAF pobeđuje :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Ivan » Ned Maj 13, 2012 10:24 pm

Već mi se sviđa :D Ja sam isto, znaš, malo razmazen sa svajcarskim stanjem divaga,tamo su PERFECT :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu