Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Ivan » Uto Maj 15, 2012 6:39 pm

avramovicsasa je napisao:Što se Divaga tiče ukoliko ima rezervnih delova a naši Kažu da će oni biti u upotrebi najdalje još 10 godina,njih bi trebalo držati što duže u saobraćaju i ulagati u njih jer iako su stari to su univerzalna vozila po starom Nemačkom receptu koja su nezavisna od Atmosferskih prilika i nisu podložna kvarovima koji nastaju od vode i vlage kao što je slučaj sa tramvajima KT-4.

pa to je, katice sve deluju rabatne i nikakve, a ja sam bio zadni put u beogradu lani pocetkom godine, pa se secam da su one KATASTROFA po udobnosci. Uvek "skacu", drmaju,....

A oni novi tramvaji koj sad stizu od BLT su jos udobniji od divaga i noviji (od 1971-1975/ skroz modernizirani 90-tih godina), a vrlo su slicni po gradni od divaga, pa cak motori su od iste firme kao divazi druge serije, to bi bilo BBC (Brown Bover), sta je izuzetno dobro... :)
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Uto Maj 15, 2012 7:15 pm

Ja lično volim Divage i možda sam pristrasan dok ih hvalim ali realan sam jer svakodnevno koristim te tramvaje i kada sam radio sa njima oni su imali najmanje isključenja obično zbog vrata ili je negde puštao vazduh ali to je sada retkost jer ih odlično održavaju jer se zna kada Divag Zablokira da treba Helihopter da ga skloni sa šina. :D

No po Udobnosti i bešumnosti rekao bih po mom mišljenju da su bolji od CAF-ova i Katica ali da su Katice najlakše i jednostavnije za upravljanje.

Jedino se plašim kada se vozim prikolicama 142X,143x u krivini,toliko legnu na stranu da se bojim da će da se prevrnu,jer se dešavalo kod vas Ivane da se neka prevrne. :?
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Ivan » Uto Maj 15, 2012 7:26 pm

pa od ove serije se nije nikad deslio, ali je tu isto jedna velika stvar u kakvom stanju su tracnice. A pre 4 godina je bio jedan tezak sudar de se samo predniji solac prevruo, medjutim je prikolica ostala cak u tracnicama :shock:
prikolice se miiniimalnooo naginju u Bazelu, ali to je sve ok :)
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod danilo » Uto Maj 15, 2012 8:03 pm

Vagon sa GB 244 je povučen iz saobraćaja i upućen je u Centralni Remont, na neku interevnciju.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Uto Maj 15, 2012 9:00 pm

Kod nas se dešavalo da iskoče zadnji točkovi prikolice usled problema na šinama.

Sećam se jedne godine kada je kolega na Slaviji prišao Divagu sa prikolicom suviše blizu pa je otvorio skretnicu,Divag je skrenuo ka Beogradskoj ulici a zadnji točkovi prikolice iskočili,čini mi se da je bila 1410,krenula je redom da udara automobile u suprotnoj traci,vozač nije obraćao pažnju jer je Divag lupenjao pri kretanju,tek kada je udarila Gradski autobus u koloni (FAP gr.br.274)onda se čovek zaustavio.
Bila je velika materijalna šteta ali srećom niko nije bio povređen.

Kod nas najviše Katice iskaču.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Ivan » Uto Maj 15, 2012 9:03 pm

dobro to je jasno jer ih najvise ima :wink:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod lukabeograd » Sre Maj 16, 2012 2:31 am

vidim da ste pisali o udobnosti tramvaja,pa moram da se nadovezem...znaci oni CAF-ovi su najneudobniji tramvaji na svetu,sedista su tvrda ko kamen,uski su,tesko je proci pored nekoga,a o rukodrzacima da ne pricam...kad stojis pored vrata drzis se za coveka pored sebe...najudobniji su definitivno divazi,imaju ona sedista punjena onim sundjerom,tihi su,i definitivno najkvalitetniji,bez obzira sto su najstariji...mada ja najvise volim katice,katice su ipak tu najbolji tramvaji... :)
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 4:53 pm

Postod avramovicsasa » Sre Maj 16, 2012 7:29 am

CAF-ovi mogu da prođu kada nije velika gužva,i ona sedišta su tako i tako samo što su trebali da uzmu crveni dezen ili teget plave jer će to biti toliko zaprljano kroz koji mesec da će se ljudima smučiti da sednu pa će morati da ih menjaju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod SGB » Sre Maj 16, 2012 10:34 am

Divag je zakon. :D
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Ivan » Sre Maj 16, 2012 1:24 pm

Amen, tacno tako :D :mrgreen: (hovu s tim reci da je vrlo istinito :wink: , nikoka vredjati)
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod lukabeograd » Sre Maj 16, 2012 3:37 pm

pa kako mozete da volite tramvaj koji nema normalan gas i kocnicu,nego se vozi na onu rucicu,okretanjem u krug? o.O i ona kabina ko bunker,ne moze da se sedi normalno....
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 4:53 pm

Postod Ivan » Sre Maj 16, 2012 4:33 pm

Ali za onu rucicu nemam pojma zasto imaju to u BG-u, a u Bazelu su imali automatsku :shock: .
Sta me cudi, zasto su zamenili kod GSP onu super automatsku rucicu koju ima isto Siemens Combino sa onom kompliciranom starom :?: :?: :?: :?
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod danilo » Sre Maj 16, 2012 5:13 pm

Na Divazima je glavni problem oko upravljanja kontra okretanje ručice za gas i kočnicu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Ivan » Sre Maj 16, 2012 5:37 pm

Dobro, a jel' imas odgovor na moje prethodno pitanje :?: :wink:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod danilo » Sre Maj 16, 2012 6:11 pm