Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Postod Nikola Pejasinovic » Pon Dec 10, 2012 6:50 pm

To ih ti slobodno pitaj kad su plivali gore na Glavnoj Zeleznickoj niko nista nije video ni cuo. Posle krece haos. Pricao mi drug seo je u 13 (CAF naravno) usao je u onu vodu na Glavnoj i kad je dosao kod mostara tramvaj crko. Proslo 2 min. zivno malo i opet crko na sajmu. Zakljucak. Ne vozi CAF-a ni po kisi pogotovu jer nije brod.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Sponzor

Postod Maki187 » Pon Dec 10, 2012 7:24 pm

Danas se na stanici posle sajma ka bloku 45 (onsa kroz dole), pokvario tramvaj GB 343 verovatno oko pola 4, ja sam izaso stanicu pre toga, jer je dotle stizala kolona, em tramvaji ne rade, em nema uopste 95-tice, a i ona koja naidje, ljudi su bukvalno spolja gurali ljude unutra, ko kad u kutiju nesto gurate, da bi usli, a jedan vozac tramvaja je izaso vamo na kraju kolone, pa da neide do tamo ja mu reko da je sve blokirano, covek samo opsovao i rekao, nisu valjda kre.teni ponovo pustili spanca. Kasnije je dosao ovaj servis, i pokvarenu katicu prikacio za divaga (GB 648), koji ej bio iza pokvarene katice, i samo ga odgurao za depo. A na katici (gb 343), video sam da je onaj pantograf ili kako se vec zove, bio spusten.

Saceko sam onda da se napuni prvih nekoliko tramvaja, stim da ih je bilo 27 sigurno, ljudi se nagurali u prva 3-4, ja zaseo u jedan, priljubio se uz onaj grejac, al cvrc, ne radi, a u kom god tramvaju da sam bio taj dan, grejanje nije radilo (katice). I videh neku zenu kako ide sa sedista na sediste, i pomislih mozda napred radi, i stvarno, napred grejalo lepo, a pozadi ledara :mrgreen:

Inace rece mi drug, jutros tramvaj crko na sred raskrsnice vamo u blokovima (pocetak 70-tog gde dolazi 95) pa 95 nije mogo da prolazi, doso drugi tramvaj da ga odvuce, crkne i taj tramvaj, pa onda doso treci, i odvuko prvo jedan a zatim i drugi.
I naravno opet neuspeli pokusaj da stignem na vreme, kao i posle svakog prvog snega :mrgreen:
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod Ivan » Pon Dec 10, 2012 7:54 pm

Daree je napisao:Pa bas lepo i mi cemo imati 25 Cafova koji realno nisu nizasta :evil: Da nema Katica i Divaga mi u Beogradu ne bi imali tramvaje uopste zimi Jer nasi dragi osetljivi spanski tramvaji nisu predvidjeni da nas voze kada je zima pogotovo kad krene da pada sneg e vala ovo je zalosno sto su takve tramvaje uopste uzimali Zar ne postoje drugi bolji tramvaji nego bas moraju Cafovi da se narucuju :evil:

Očito ne mogu jer su ovi "najjeftniji" :evil:

Ako bi smo još i skinuli katice iz prometa bio bi nam krasan prevoz zimi :evil:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod avramovicsasa » Pon Dec 10, 2012 11:36 pm

Nisu CAF-ovi problem kao CAF-ovi već njihova struktura koja traži isključivo čistu bašticu kao i stajališta što nažalost ne može da se obezbedi pri velikim padavinama našta su vrlo osetljivi svi niskopodni tramvaji.

Jedan off topic,verovatno ste gledali na TV-u da je veliko nevreme pogodilo Hrvatsku gde je emitovan prilog iz Zagreba gde je veliko nevreme zaustavilo i njihove niskopodne tramvaje koji nisu mogli da se probijaju kroz sneg.

Danas su se Katice kvarile da je bilo zavedeno vanredno stanje u Depo Savi,bilo je zanimljivo gledati da su svi tipovi tramvaja radili svuda,recimo Divazi su zalutali na liniji 2,Multi Katice na liniji 13 kao i Divag sa prikolicom na liniji 10 .

CAF-ovi su mogli da se vide na ulicama samo prazni prema garaži. :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Daree » Pon Dec 10, 2012 11:38 pm

Zapao je i koji Divag na liniji 13
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod avramovicsasa » Uto Dec 11, 2012 12:04 am

Daree je napisao:Zapao je i koji Divag na liniji 13

632 :D

No,Ima Vozača koji ih vole i ne vole ali svi su se jednoglasno danas složili da je Divag najbolji za zimske uslove i potpuni pogodak za Beogradski saobraćaj,radili su ovih dana besprekorno i bili dostojna zamena za CAF-ove i Katice :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Daree » Uto Dec 11, 2012 12:28 am

Divag ima najbolje grejanje mnogo je dobar tramvaj katice imaju losije grejanje ali ja ih isto volim jedino Cafove ne volim :D
Daree
Član

Postod avramovicsasa » Uto Dec 11, 2012 12:37 am

CAF-ovi su već dobili nadimak ,,Letnji tramvaji,, :D ja da se pitam zamolio bih Kolege iz Zagreba da nam pričuvaju Đure čisto da nam se nađu :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Uto Dec 11, 2012 11:31 am

nije problem u CAF-u, već u neraščišćenom snegu i lošoj infrastrukturi... dignite klirens CAF-u za 20cm, pa da vidite da li će da ide ili ne... i manite se više tih prča fuj fuj kaf, tramvaj je super, samo što nije robustan kao oni od pre 50 godina. verujte mi na reč, ništa više nije kao pre 50 godina.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Daree » Uto Dec 11, 2012 12:26 pm

Proradili su Spanski tramvaju danas u 11 sati sam tri tramvaja video na okretnici u Bloku 45 Nadam se da im je ovo pametna odluka i da ce se lepo pokazati i da nece praviti problema kako oni znaju da prave :) :roll:
Daree
Član

Postod lento » Uto Dec 11, 2012 3:23 pm

Da nabavimo onda i ove, pa da nas bog vidi? ;)

http://www.railfaneurope.net/pix/de/pri ... 280063.jpg
lento
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 12:44 pm

Postod avramovicsasa » Uto Dec 11, 2012 5:38 pm

Mene čudi da nisu kupovali Belkommunmaš tramvaje,oni bi bili idealni za Beogradske uslove a što se CAF-ova tiče lepi su za oko ali definitivno nisu za Beogradske uslove ne samo kada se radi o kiši i snegu već uopšteno,prilično su nepouzdani i skloni čestim kvarovima tako da će to biti skupa kajgana ali ajde nema veze kad je Bal nek je trošak. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Uto Dec 11, 2012 5:57 pm

Žestoko će biti skupi kad se sve sabere... Za svih 30 nisu uplaćene pare, #1501 stoji jer Dunav osiguranje neće da plati popravku u Srbiji koja je višestruko skuplja od popravke u Španiji, a ako ga tamo pošalju neće ga dobiti nazad dok se ne izmiri dug u celosti.

Izvor: TV Svet plus info, emisija Iza Vesati Emitovana u ponedeljak u 18.30.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Senke » Uto Dec 11, 2012 7:14 pm

MILE je napisao:Povlačenje CAF-ova iz saobraćaja naredio Dragan Đilas jer nisu za sneg :evil:

Izvor: TV Svet plus, Vesti u 11:30.

Naravno ova vest nije tačna, danas sam se vozio u Cafu i video još 4 Cafa.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod Maki187 » Uto Dec 11, 2012 7:28 pm

Da, danas sam video jedno 3-4 CAF-a kako voze. (pre podne)
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu