Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod danilo » Čet Avg 02, 2012 12:35 am

Auto sa GB 944 nema plave retrovizore. Koji saobraćaj ti to kaže...?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod Marko » Čet Avg 02, 2012 12:46 am

Na aleksinoj slici je 941
944 ima tablice BG 126 WL
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Čet Avg 02, 2012 12:47 am

E pa eto onda, znači da sam dobro rekao... :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod aleksa1 » Sub Avg 04, 2012 10:19 am

900 на линији 105, пре два дана :)
Image
1007 на линији 101, такође пре два дана :)
Image
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod becks89 » Sub Avg 04, 2012 5:34 pm

danilo je napisao:Koji saobraćaj ti to kaže...?

Bivši kolega sa foruma, Mića pretpostavljam :mrgreen: :)
becks89

Postod Marko » Pon Avg 06, 2012 3:36 pm

Image
Linija 13 A gb 1023
Japanac gb 886 danas je imao udes
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod danilo » Ned Avg 12, 2012 12:35 am

Auto sa GB 1099 je ponovo u saobraćaju i danas (tj. juče) je saobraćao na 8/27.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod becks89 » Ned Avg 12, 2012 9:51 am

Juče je saobraćao na nekom Veolijinom polasku, jer je iskočio neko. Saznao sam to jer sam 2 sata bio na Trgu. I malo sam i proćaskao sa otpravnicom :mrgreen:
Imam još informacija, ali ne znam koja su letnja zaduženja pa da ne pišem :)
becks89

Postod MILE » Ned Avg 12, 2012 11:03 am

becks89 je napisao:Imam još informacija, ali ne znam koja su letnja zaduženja pa da ne pišem :)
Imaš onaj moj spisak, pa ako nešto tamo fali javi mmeni, pa ću ja ispisati.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Ned Avg 12, 2012 12:50 pm

A, evo i prve kontrole posle odmora... i sa kojeg drugog auta do nekog Karaburca...

U pitanju je auto sa GB 764 (rezerva) koji je juče saobraćao na 1/202 (trosmenac), kao zamena za auto sa GB 776.

Nije bila neka naročito duga vožnja, ali bilo je dovoljno da vidim kakav je auto u pitanju.
Pošto je u skorije vreme (negde jesenac, zimus) imao remont karoserije (mislim da mu je tada i varena šasija), sređivanje oplate i generalno farbanje, sada dosta dobro izgleda. Prav je ko strela, nije nigde izlomljen (čak ni iznad II vrata), oplata se odlično drži. Jednom rečju dobro odrađen remont, jer splja vizuelno auto izgleda kao da je malo pre sišao sa fabričke trake. Sad dobro ga pamtim po tome da mu uopšte zimus nije radilo grejanje, ali to sada nema veze sa ovom pričom. Deluje mi kao da je remont kavlitetnije odrađen nego na autu sa GB 759, koji je malo kasnije rađen. Možda grešim, ali vizuelno odaje takav utisak.

U vožnji (sad vožnja je mahom bila nizbrdo) je dosta dobar, vuče sasvim dobro, odlično. Mada u vozilu nije bilo mnogo putnika, možda 10ak, ali opet dobra je to mašina. Stabilan je, mek, dosta dobro koči, ispravan je i jak je noćni retarder. Šalta izuzetno mirno i tiho, a poseduje fabrički ugrađen "Voith" menjač sa tri brzine.

Tahograf je marke "Kienzle" (fabrčka ugradnja), brzinomer je ispravan, kazaljka obrtomera je zaglavljena na oko 1500 o/min i ne mrda, a sat je ispravan i pokazuje tačno vreme.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je pala na nulu). Voltaža na akumulatorima je stalna između 26 i 27 V. Pritisak ulja u motoru na leru je nešto malo manja od 2 bara, a posle ide i do preko 5 bara. Temperaturu je držao na oko 82 - 83 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara u proseku.

Svi vadalitori, uključujući i panel kod vozača, su ispravni.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod becks89 » Ned Avg 12, 2012 1:49 pm

danilo je napisao:Auto sa GB 1099 je ponovo u saobraćaju i danas (tj. juče) je saobraćao na 8/27.

Image
becks89

Postod danilo » Pon Avg 13, 2012 9:40 am

Bravo kolega... to je mašina... :!: 8) :) :D :D :D

Idemo dalje... još dve kontrole odrađene u toku jučerašnjeg dana.

U pitanju su kontrole sa dva IK-201 i to iz iste serije, iz 2002. godine.
Pošto idem po redu, prvo ide kontrola sa GB 1051, koji je inače rezerva, nema svoje redovno zaduženje, ni preko letnjeg, a ni preko zismkog reda vožnje, a juče (nedelja) je saobraćao na 7/41A.

Ovako spolja karoserijski zaista nije nešto posebno, baš naprotiv baš dosta je propao, nažalost. Karoserija na vozilu je baš mnogo propala, limovi na vozilu su nikakvi, iskuckan je maltene sa svih strana, doduše tragove korozije zasta nisam primetio. Prednji poklopac isto koso stoji, a i prikolica je malo ukošena i zanosi prilikom skretanja. Visina karoserije je približno ista na svim jastucima.

E sada u vožnji je otrpilike isto takav, dugi staž proveden u rezervi mislim da je učinio svoje. Ne vuče nepto naročito, mislim ide ne guši se, ne trese, uz Ulicu Kneza Miloša isto izvači bez nekih posebnih poteškoća, ali opet mora malo jače da se stisne da bi povukao malo bolje. Šalta izuzetno mirno i zaista bez ikakvih problema, a transmisija je marke "Voith". Kočenje je sasvim dobro, poseduje ispravni nožni retarder, ali nema i ručice retardera i stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka je na nuli), a sat je i ispravan i tačan je.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru i voltmetar nisu ispravni (kazaljke su pale na nulu). Pritisak motornog ulja je u granicama normale, u rasponu je od 2 do preko 5 bara. Temperaturu je držao na 80ak stepeni C, uglavnom do oko 83 stepeni C, ne preko toga. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, konstantno.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle na 6/27 me je vozio auto sa GB 1013...
Pošto je pre oko dve godine ima kompletan remont šasije (rešetki), a tada mu je i oplata komplet sređivana i prefarbana.
Sada je spolja u izuzetnom stanju, sija se, prav je ko strela, prikolica je u ravni sa prednjim delom vozila, ne zanosi, zaista izgleda ko munja. Visina je stalna na svim jastucima, ne pada, dobro je izamortizovan.

E sad posle u vožnji, slično stanje kao i kod auta sa GB 1051... Doduše drugačije je nego kod auta sa GB 1051, ali recimo dosta mu vremena i prostora mu treba da bi povukao ljudski. Mora jače da se stisne i onda povuče i ubrza onako normalno. Menjač je marke "Voith", i zaista dosta dobro šalta, ne pravi nikakvih problema. Ispravne su i nožna, a i ručna komanda retardera, ima ručice retardera i stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je proizvođača "Kienzle", s ispravnim je brzinomer i ispravnim i tačnim satom, ali je obrtomer neispravan, kazaljka je inače zaglavljena na nekih 500 - 600 o/min.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je pala na nulu), a voltaža na akumulatorima je na oko 26 dso 27 V, konstantno. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 bara i nešto preko toga, na leru, do preko 5 bara pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperaturu je držao negde između 80 i 85 stepeni C, uglavnom u granicama normale i u granicama radne temperature motora.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu ide do oko 7 bara, a zna da padne na oko 6 bara i posle mora da se nadrukava da bid digao pritisak.

P.S. Malo zaglavljuju IV vrata.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, takođe sam se pre nekoliko dana vozio i u autu sa GB 755 na njegovom redovnom, na 3/35.
Dosta je dobar auto u vožnji, uz Slanački put ide ko metak, vuče jako dobro. Drži temperaturu na oko 85 stepeni C, u proseku, ne diže temperaturu, ne kuva.
Karoserija je isto u veoma dobrom stanju, limovi se drže odlično, nema tragova korozije, prav.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Marko » Pon Avg 13, 2012 4:24 pm

Image
Linija 27E gb 1035

Marko
Član

Postod becks89 » Pon Avg 13, 2012 7:00 pm

danilo je napisao:Bravo kolega... to je mašina... :!: 8) :) :D :D :D

A ima i dobar cug, 20l vode popio :mrgreen:
becks89

Postod oskar2215 » Pon Avg 13, 2012 10:11 pm

Veceras ostade kod Vidikoca,u smeru ka Pozeskoj jedan "Japanac" sa linije 23 u kvaru (cini mi se g.b. 855),a koliko sam mogao primetiti vozac bas nije bio srecan sto ce cekati servis.Na istoj liniji sam zatekao i g.b. 861,iza na tablici je pisalo ''16''.U zadnje vreme,koliko sam primetio dosta ovih autobusa,stalno nesto krate,ubrzavaju,ma haos totalni na liniji gore na Vidikovcu,dok je ovamo prema Sajmu i nekako...
ImageImage
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu