I ovu mašinčinu da postavim, sa sve fotkama...
Ha, pa dobro baš neka mašina i nije, mislim onako solidna, a u pitanju je auto sa GB 993 (IK-203; 2001. godište), a isti je danas saobraćao na 4/65 (saobraća još uvek) i on me je danas vozio...
Već sam ga pisao, kao "golu" kontrolu bez fotkica, pa evo malo da dodam.
Karoserija u vrlo, vrlo dobrom stanju, jes da je malo pozadi oštećen, na bokovima skroz pozadi ima mesta gde je oštećen, malo izlupan, ali je u principu ok. Limovi (oplata) na celom autu je generalno u odličnom stanju, nema tragova korozije, nema nekih većih i izraženijih oštećenja. Napred malo je klimava maska gde su farovi, ali dobro valjda neće da otpadne.
Visina je stalna na I i II osovini, a na III osovini kao da malo padne visina, pa prikolica malo legne kada je pun.
Po ponašanju u vožnji je solidan, vuče koliko vuče, i kada se stisne malo jače ne ide Bog zna kako, a još prepun putnika u popodnevnom špicu mučio se, naročito uz uspone na Zvezdari, ali iz uz Ulicu Nikole Dobrovića, mora da se da "kick down", da se stisne jače, pa nekad ni to ne pomaže i onda se blokira u I brzini i lagano, do 20 km7h, izvuče. Šalta podosta mirno i tiho, nema problrma, ne cima, a inače je "Voith-ov". Kočenje dosta dobro, ispravan je nožni retarder, fino hvata, ravnomerno uhvati.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan kao i sat, koji je usput i tačan, a obrtomer nije ispravan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru i voltmetar nisu ispravni, kazaljke su im popadale na nule. Pritisak ulja u motoru na leru je na oko 1,5 bara, posle ćera do preko 5 bara i tako. Temperaturu najčešće drži na oko 85 do 90 stepeni C, znači u tom rasponu, ali digne i skoro do stotke pa ne gine hlađenje i dolivanje vode, jer izgleda da negde curi voda. Pritisak vazduha za kočenje i na zadnjem kočionom kolu zna da nabije i skroz do 8 bara.
Rade svi validatori u putničkom salonu, a i panel kod vozača je ispravan.
Ono u principu pristojan auto, mogu sve tri smene da se odrade ljudski, danas letnje vreme pa ga je malo zezala temperatura i bučniji je.
Nema 4/65 i dalje redovan auto, upada iz rezerve šta se dohvati, a valjda će uskoro nešto i tu zadužiti dok auto sa GB 950 ne dobije novi kompresor.
Idemo fotografije...
IK-201, auto sa GB 993 na 4/65, oko 12:10 na terminusu Zvezdara II:

Enterijer, putnički salon:

Vozačev prostor, volan, komandna tabla: