Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod Шоми303 » Sub Mar 11, 2017 6:08 pm

ImageIMG_0827 by Somi303, on Flickr
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Sponzor

Postod DavidDTR » Ned Mar 12, 2017 7:50 pm

Da se nadovezem na skorasnje slike od "Unistenih vozila GSP-a". Ta serija koja je na tim slikama je POTPUNI promasaj i bas mi nije zao ih unistavaju, sta vise bas mi je drago da se ti lomovi voze u manjem broju danas. Primer GB:946 sa linije 95. Autobus vibrira dok stoji ne daj boze,kada krece da ne napominjem. Takodje izbacuje mnogo crnog dima pri kretanju(trosi ulje vise nego naftu, sto se da osetiti), a ovaj lim koji se i ne vidi bas lepo na slici, koji se inace nalazi ispod plafona toliko iritanto lupa da mi dodje da ga iscupam i izbacim iz autobusa. Lupa on dok autobus stoji u mestu, ali kad bus krene ili udari u rupu to je nepodnosljivo. Zato mi je bas drago sto polako jedan po jedan idu pod presu,jer su imaju milion nedostatka, kako po vozaca, tako i po putnike.
Prva slika je malo mutna,ali dovoljo se vidi dimcuga koja je izbacena pri kretanju,malo sam zakasnio sa vadjenjem telefona pa se dim i razisao ali opet se malo vidi kao dokaz.
Image
Image :!: :!:
LASTA ISPRED SVIH!
DavidDTR
Član

Pridružio se: Uto Jan 26, 2016 12:31 pm

Postod Sloba » Ned Mar 12, 2017 8:09 pm

Pričali smo više puta o ovim vozilima, koja sasvim dobro služe u Novom Sadu. Za takvo stanje u kom se nalaze kriv je isključivo GSP, te Ikarbus ne snosi nikakvu odgovornost. Kako je Kesha rekao, jedini su tu motori bili problematični ali više zbog rasipničkog ponašanja vozača nego zbog falinke.

Prema tome, zahvali se svom GSP-u, a ne fabrici.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Kesha » Ned Mar 12, 2017 9:43 pm

Nije baš da Ikarbus nema nikakvu odgovornost kad je N serija u pitanju, ali nema sumnje da je nestručno održavanje i još više neadekvatno korišćenje, doveo dobar deo do rashoda. Već sam pisao da Ikarbus nije mogao da ispoštuje datu garanciju na te autobuse, jer je nedugo nakon isporuke upao u krizu, a oni koji su ta vozila trebali da održavaju, nisu prošli adekvatnu obuku. Imaju oni dosta fabričkih nedostataka i od samog starta su patili od brojnih dečijih bolesti. Naravno, većina je bila rešiva, ali nažalost, to nije imao ko da uradi iz već navedenih razloga. Ipak, da i oni mogu dobro da rade kad ih duže "pravi" vozači, dokaz su pojedini primerci sa skoro milion pređenih kilometara. Njih takođe, muči nedostatak delova, kao i ostala vozila GSP-a, s tim što N serija ne spada u kategoriju jeftinijih kad su u pitanju troškovi održavanja, kao i Solarisi između ostalog.

DavidDTR

Sve što lupa, može i da se dotegne, a to što izbacuje crn dim, nema veze sa potrošnjom ulja. I na osnovu čega si ti zaključio da on troši ulje? Po mirisu? D20 motora skoro i da nema među potrošačima ulja. Dok rade, rade dobro i retko postoji potreba da se otvaraju zbog stradalih klipova, karika i slično, za razliku od D28 motora. Jel su i 206-ice u Lasti veliki promašaj, pošto su i one ležale u rashodu u velikom broju, a pritom nemali broj isto tako trese, lupa, dimi, što i putnicima i vozačima predstavlja pravo uživanje. Sve druže može da se reši kad se ima sa čim i kad to ima ko da reši. Kad bi se obezbedili motori i ostali potebni delovi, velika većina autobusa N serije bi ponovo bila u saobraćaju i pored određenih fabričkih nedostataka.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod mishko-genija » Ned Mar 12, 2017 10:38 pm

Ne zaboravimo da je u NS neuporedivo kulturnija publika, lakše trase, novija serija (u fabrici se naučili na prethodnim greškama)
mishko-genija
Član

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:23 am

Postod Kesha » Ned Mar 12, 2017 11:10 pm

Ustvari, novosadski su stariji :wink: 2007. godište su i imaju D2866 LUH24 motore. Oni isporučeni GSP-u su prvi sa D20 motorom i ispunjavaju E4 normu, dok novosadski ispunjavaju tek E3 normu emisije štetnih gasova. Najveći problem GSP-ovih je što su sklepani za rekordno kratko vreme i pod uvek neizbežnim političkim pritiskom, pa su tako dobili bolesti koje novosadski nisu imali.
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod DavidDTR » Ned Mar 12, 2017 11:41 pm

Kesha

Znam ja sve to druze,koliko god oni zatezali ono ce jos vise da lupa i trese. Imas na jutubu snimak koji je vozac napravio bas toj seriji autobusa nedugo nakon isporuke,sto govori o autobusu kako je napravljen.
LASTA ISPRED SVIH!
DavidDTR
Član

Pridružio se: Uto Jan 26, 2016 12:31 pm

Postod trosmenac » Pon Mar 13, 2017 10:48 am

Sloba je napisao:Pričali smo više puta o ovim vozilima, koja sasvim dobro služe u Novom Sadu. Za takvo stanje u kom se nalaze kriv je isključivo GSP, te Ikarbus ne snosi nikakvu odgovornost. Kako je Kesha rekao, jedini su tu motori bili problematični ali više zbog rasipničkog ponašanja vozača nego zbog falinke.

Prema tome, zahvali se svom GSP-u, a ne fabrici.
Koju kilometra imaju Ns IK218n? Ako je stvarno D2866 to je onda motor iz naših Japanaca i zadnjih serija Ik201a ta vozila su redom sva prešla milion km. Da je GSP imao mogućnost da bira..
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod Sloba » Pon Mar 13, 2017 10:52 am

Da, D2866 su motori u njima. Imali su naši mnoštvo dečjih bolesti, pa su one otklanjane u fabrici. Zbog toga je bila aktuelna pošalica da je novosadski JGSP uveo redovnu liniju NS - Zemun. :D

I danas imaju problema sa nivelacijom, tako da harmonika često struže asfalt, a kneeling ponekad radi pogrešno. Što se tiče kilometraže, nije mi poznata, ali mislim da je negde oko 800 hiljada. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod aleksa1 » Pon Mar 13, 2017 11:18 pm

1053 i 1055 :)
Image
Image
Image
3112
Image
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod Lasta Obrenovac » Uto Mar 14, 2017 12:43 am

Tomislav Kahriman, foto.
767- Premijerno u novoj boji
Image
Image
Image
Image
Lasta Obrenovac
Član

Pridružio se: Ned Jun 15, 2014 11:05 am

Postod icacar98 » Uto Mar 14, 2017 1:11 am

Koja je ovo serija sa 2 bočna displeja samo sa brojem linije , a ne jednim bočnim sa brojem i terminusom?
Правопис српског језика je napisao:инжињер или инжењер
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Pridružio se: Čet Dec 05, 2013 11:53 pm

Postod Сале# » Uto Mar 14, 2017 2:32 am

2003.годиште.
Сале#
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2017 7:56 pm

Postod boltar » Uto Mar 14, 2017 6:30 am

Nije, 2002.