Logo

Pogon "Zemun"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod neMANja » Sre Maj 19, 2010 8:51 pm

E sad ne znam jel "B" ili nije ali za svoje 23 godine se extra drzi,danas sam vozio opet 4161.Oba auta su dosta dobra(za svoje godine je to perfektno stanje) sto se tice celokupne mehanike,pri voznji po neravninama tipa rupa,zakrpa,sahtova kod oba vozila se javljaju paranormalne stvari za N seriju recimo:nema nista da lupa i treska(posto nema plastike u enterijeru),ne cuju se trapovi(ovi novi kao da imaju daire na svakom tocku),nikakve vibracije se ne prenose na volan.Da skratim,podsetio sam se nekih vremena kada je ovo gore pomenuto bila normalna pojava a ne naucna fantastika kao kod ovih instant vozila za jednokratnu upotrebu koja se raspadnu posle 100.000 km!!!!!! Onaj 305 koji je presao bar 2.000.000km moze da parira bilo kojem novom autu. To znaci da bi ga trebalo odvesti u IKARBUS,staviti sve one inzenjere unutra pa ih provozati pa pokazati temperaturu koja ne mrda ni uz brdo ni niz brdo e onda uzeti stanglu pa udri gde stignes dok im ne dodje u glavu da su pre 20 god pravili nesto sto je vredelo. A SAD?!?!?!
neMANja
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Nov 25, 2009 11:27 pm

Sponzor

Postod mihajlo » Sre Maj 19, 2010 9:06 pm

kakav si car Nemanja, svaka ti cast, potpuno si u pravu.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod Stefan Bgd » Čet Maj 20, 2010 12:00 am

Vozio sam se skoro sa tim gar.brojem 305 na 45.Tačno je se mehanički "drži" nekako za svoje godine,ali je karoserijski i uopšte unutra generalno i previše propao.Karoserija mu je seci uši krpi...korodirao na sve strane,unutra šipke(držači na vratima) vise,ono ulje kojim su podmazali klizače na vratima curi bukvalno po putnicima,sav zamazan...Realno da se razumemo taj autobus je sa svoje 23 godine odavno zaslužio penziju i to u muzeju zajedno sa tim 4161(uz generalni remont naravno),ovako ih samo još više upropaštavaju i na kraju će ih iseći i oterati u staro gvožđe.
Fabrička oznaka mu je ik-111 rekao bih bez B.
Super su ti ove noćne slike. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Čet Maj 20, 2010 1:29 am

Gar.broj 371 se fino opružio za slikanje: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Čet Maj 20, 2010 7:20 am

Ako se dobro sećam autobusi proizvedeni do 1990 godine koji su stizali u GSP imali su oznaku ,,B,,.
IKARBUS je nekada do uvođenja Ekonomske blokade ako se ne varam bio najveći proizvođač autobusa na Balkanu,tadašnje Rukovodstvo je uživalo poštovanje,vozila su se izvozila tako da nije bilo mesta za propuste i fabričke greške koje se danas javljaju,period od 1993 do 2000 godine je za pohvale jer su u teškim vremenima razvijali potpuno nove serije autobusa.
Danas kada ima sredstava da se sklopi autobus koji može da parira Renomiranim Evropskim proizvođačima ostaju mnoge nejasnoće,kako,zašto,jer odbacuju se razmišljanja da ne znaju da naprave dobar bus jer u istoriji imaju odličnih dokaza,ne može se prihvatiti ni izreka ,,koliko para toliko i muzike,,jer su veoma skupi,u pitanju je nešto treće.

Ne mogu da zamislim kakvi će oni biti posle 20 godina ukoliko dožive ta vremena?
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Čet Maj 20, 2010 9:25 am

pa sad, karoserija mora da propadne kad-tad, jeednostavno ne mogu se romeniti hemijska svojstva metala, ali zato može konstrukcijom da se doprinese...
a što se tiče mehanike, nemam reči, ono su MUNJE :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod suikar » Čet Maj 20, 2010 2:24 pm

Nije težak odgovor.Nekoliko puta sam imao prilike biti u toj fabrici.Svi su ne zainteresovani.Ikarbusu treba jedno normalno i odgovorno rukovodstvo.Kako jedan moderan autobus poput IK-218N ne može biti isto toliko dobar,da ne kažem i bojli od nekadašnjih IK-16X?Treba samo primetiti,zašto je bivše rukovodstvo držalo Ikarbus u rukama i gde su isti ti ljudi dospeli.
suikar
Član

Pridružio se: Ned Jan 10, 2010 10:56 pm

Postod Momcilo (putnik) » Čet Maj 20, 2010 10:28 pm

neMANja je napisao:E sad ne znam jel "B" ili nije ali za svoje 23 godine se extra drzi,danas sam vozio opet 4161.Oba auta su dosta dobra(za svoje godine je to perfektno stanje) sto se tice celokupne mehanike,pri voznji po neravninama tipa rupa,zakrpa,sahtova kod oba vozila se javljaju paranormalne stvari za N seriju recimo:nema nista da lupa i treska(posto nema plastike u enterijeru),ne cuju se trapovi(ovi novi kao da imaju daire na svakom tocku),nikakve vibracije se ne prenose na volan.Da skratim,podsetio sam se nekih vremena kada je ovo gore pomenuto bila normalna pojava a ne naucna fantastika kao kod ovih instant vozila za jednokratnu upotrebu koja se raspadnu posle 100.000 km!!!!!! Onaj 305 koji je presao bar 2.000.000km moze da parira bilo kojem novom autu. To znaci da bi ga trebalo odvesti u IKARBUS,staviti sve one inzenjere unutra pa ih provozati pa pokazati temperaturu koja ne mrda ni uz brdo ni niz brdo e onda uzeti stanglu pa udri gde stignes dok im ne dodje u glavu da su pre 20 god pravili nesto sto je vredelo. A SAD?!?!?!

Ovo na kraju mi se sviđa. Potpuno si u pravu.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod neMANja » Čet Maj 20, 2010 11:18 pm

Dobro je da ste me podrzali jer ja sam vec poceo da se pitam da li sam ja lud ili sta je!!Pa bre ispadose kola od pre 20 god bolja nego ova nova,ali stvarno je tako i kod putnickih je ista stvar.Nije samo taj nesrecni IKAR(B)US u promasaju,sta je SANOS pravio a sta se sad desava sa ovim privatnickim.Eno svi popucali i presavili se ko kifle,ovi nasi N se bar drze na okupu(jos uvek). :lol: I drago mi je sto hvalite moje "nocne" slike ali mora da bude malo drugacije posto je i auto James Bond limited edition(BG*460-007).
neMANja
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Pet Maj 21, 2010 6:40 am

Kritično je kada se pravi sopstvena šasija,bez dovoljnog ispitivanja i serijske proizvodnje sa jakim motorima je tragedija.
Za Seriju S-213 govorilo se da su DAF-motori od ako se ne varam 330 konja lomili šasije i kidali diferencijale na Privatnim autobusima.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod mihajlo » Pet Maj 21, 2010 7:49 am

neMANja je napisao:posto je i auto James Bond limited edition(BG*460-007).

respect. :wink:
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod profa_chb » Pet Maj 21, 2010 8:25 am

avramovicsasa je napisao:Kritično je kada se pravi sopstvena šasija,bez dovoljnog ispitivanja i serijske proizvodnje sa jakim motorima je tragedija.
Za Seriju S-213 govorilo se da su DAF-motori od ako se ne varam 330 konja lomili šasije i kidali diferencijale na Privatnim autobusima.

meni izgledaju kao da su kamionski motori, jer zadnji deo busa je nabudžen, ne može ni da se sedi, ni da se stoji :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan » Pet Maj 21, 2010 2:52 pm

Gb.4161 na liniji 78 Slikao moj drug
Image
Unutasnjost
Image
Tablica Proizvodjaca
Image
Image
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod Stefan » Pet Maj 21, 2010 2:56 pm

Gb.381 na liniji 704
Image
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod neMANja » Sub Maj 22, 2010 12:43 am

profa_chb je napisao:
avramovicsasa je napisao:Kritično je kada se pravi sopstvena šasija,bez dovoljnog ispitivanja i serijske proizvodnje sa jakim motorima je tragedija.

meni izgledaju kao da su kamionski motori, jer zadnji deo busa je nabudžen, ne može ni da se sedi, ni da se stoji :roll:
Za Saleta:na ovim novim sanosima nije njihova sasija nego licencna.Za profu:u kamione i buseve se ugradjuju isti motori(obicno je tako),jedino za gradske kad je postavljen centralno onda ide lezeci motor. 8)
neMANja
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu