mislim da je tema rashodovana vozila za slike vozila koja su u trenutku slikanja bila u rashodu, a tema stara vozila za slike vozila koja su rashodovana, ali su bila u saobraćaju u trenutku slikanja
Znaci da je udruga ljubitelja tramvaja Tramclub Basel ipak imao pravo pre par godina da se ne zna jel ce ga rashodovati ili ne. Ja im nisam verovao, ali ako mi ti to kazes znaci da je verovatno istina
Jeste ležao je jedno vreme u parku u Zmijarniku na Dorćolu,nije bitnije rasturan,znam da mu je falilo jedno zadnje staklo i mislim far,posle toga su ga ako se ne varam i remontovali i sada radi kao sat.
607 je vrlo ozbiljno bio kandidat pored 631 za seču,pa smo se svi iznenadili da je prohodao dok je 640 bio pošteđen čerupanja,verovatno je čekao neki deo.
Znam da je 620 imao tezak sudar u Bazelu 17. 08. 1992 kad je citav prvi zglobni deo bio rasturan, morali su ga prakticno ponovo sagraditi za jednu tadasnju cenu od otprilike proracunato 40'000'000 dinara
Znam da je to ogromna suma, ali to je isto i nas profit.
Kad se dogodio taj udes, tramvaj je bio niti ni 25 godina star. To je za Bazel dosta malo, tamo su neki tramvaji cak i trajali 60 godina
Bazel jos tada nije mislio da dade divage beogradu
To in je bilo jeftinje nego kupiti novi tramvaj. Na Primer: Onaj bazelski combino je kostao otprilike 3'000'000 eura, i to 2000.godine A Bazel NIKAD ne rashoduju tramvaje posle jednog " roka". Tako nekih drugih 56 tramvaje bili od 1948 do 1997 svi zivi, onda su svih digli u poslednih 3 godine iz prometa
-Da,u civilizovanim zemljama se gleda da li se isplati popravka ili nabavka novog vozila.
Kod nas su mnoga vozila posle teških sudara i nedostatka para znala da se gurnu u neki ćošak,travu i trule po desetak godina da bi se posle opravdano rashodovala zbog starosti.