Aleks_BGD je napisao:Moj zet koji vec godinama zivi u Novoj Vicenci(15 km juzno od Vicence) kaze da je istina ovo sto pise kurir.Ali da je i problem u Italijanima.Naime sve je pocelo onogo trenutka kad su Rumunija i Bugarska usle u EU.Tada su pomahnitale komsije nagrnule u Italiju.Doslo je do velike konkurencije,smanjenja cene rada.Zatim do falsifikovanja papira.Rumuni su naime cak i pljackali po Italiji,krali kamione,autobuse..pravili razne bahanlije.Ono sto pise Kurir da Italijani odbijaju da potpisu papire sa nasom zemljom je samo gnev i bes,i nacin da najure strance iz Italije.Sve zahvaljujuci nasim susedima,koji su imali "bahato"ponasanje..
ivemaster je napisao:krle mozes li mi naci ove nalepnice,trebaju mi u sto vecoj rezoluciji
Krle je napisao:Aleks_BGD je napisao:Moj zet koji vec godinama zivi u Novoj Vicenci(15 km juzno od Vicence) kaze da je istina ovo sto pise kurir.Ali da je i problem u Italijanima.Naime sve je pocelo onogo trenutka kad su Rumunija i Bugarska usle u EU.Tada su pomahnitale komsije nagrnule u Italiju.Doslo je do velike konkurencije,smanjenja cene rada.Zatim do falsifikovanja papira.Rumuni su naime cak i pljackali po Italiji,krali kamione,autobuse..pravili razne bahanlije.Ono sto pise Kurir da Italijani odbijaju da potpisu papire sa nasom zemljom je samo gnev i bes,i nacin da najure strance iz Italije.Sve zahvaljujuci nasim susedima,koji su imali "bahato"ponasanje..
Nije tacno to sto pricas-moj cale je tamo od 2000., i cim je dobio "rezidencu", imao je rok od godinu dana da polaze za voznju, sto je i ucinio i ako je ovde 20 godina radio kao profesionalni vozac i posedovao sve kategorije(osim "A")-ispolagao je i tamo sve kategorije(opet osim za "A"(iz nekog razloga ne voli motore)), a poseduje i "profesionalnu dozvolu"-znaci od 2002/03., a kao sto znas BG i ROM su pristupile EU 01.01.2007.
Aleks_BGD je napisao:Krle je napisao:Aleks_BGD je napisao:Moj zet koji vec godinama zivi u Novoj Vicenci(15 km juzno od Vicence) kaze da je istina ovo sto pise kurir.Ali da je i problem u Italijanima.Naime sve je pocelo onogo trenutka kad su Rumunija i Bugarska usle u EU.Tada su pomahnitale komsije nagrnule u Italiju.Doslo je do velike konkurencije,smanjenja cene rada.Zatim do falsifikovanja papira.Rumuni su naime cak i pljackali po Italiji,krali kamione,autobuse..pravili razne bahanlije.Ono sto pise Kurir da Italijani odbijaju da potpisu papire sa nasom zemljom je samo gnev i bes,i nacin da najure strance iz Italije.Sve zahvaljujuci nasim susedima,koji su imali "bahato"ponasanje..
Nije tacno to sto pricas-moj cale je tamo od 2000., i cim je dobio "rezidencu", imao je rok od godinu dana da polaze za voznju, sto je i ucinio i ako je ovde 20 godina radio kao profesionalni vozac i posedovao sve kategorije(osim "A")-ispolagao je i tamo sve kategorije(opet osim za "A"(iz nekog razloga ne voli motore)), a poseduje i "profesionalnu dozvolu"-znaci od 2002/03., a kao sto znas BG i ROM su pristupile EU 01.01.2007.
E tacno je.Sinoc sam razgovarao sa zetom.Covek kaze da svi oni vozaci koji su dosli sa prostora ex YU vise nemaju pravo da voze sa nasim 'crvenim dozvolama'.Usvojen novi zakon koji striktno nalaze svim starnim drzavljanima koji sada imaju prebivaliste u Italiji da moraju nanovo da polazu kompletan vozacki ispit.To se odnosi na sve kategorije,a ne samo na vozace kamiona i autobusa kao sto je naveo dnevni list Kurir.Pre usvajanje tog novog zakona postojala je opcija kojom si mogao da sa nasom dozvolom upravljas motornim vozilom na godinu dana.A onda bi morao da polazes,a sada sa ovom izmenom vozaci vise nemaju pravo na to.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju