ivemaster je napisao:E ljudi trebam info za za jednog druga a tice se ova dva kamiona
FAP 1414/koji je motor,brzine,menjac,godina kada je izasao i kada je prestao da se pravi/
TAM170/njuskas dajc,tegljac,koji je motor,brzine,menjac,godina kada je izasao i kada je prestao da se pravi,dali je Tam-ov motor ili sta ,kako ...
ako neko zna bio bih mu zahvalan za info,hvala
Ja mogu da ti pomognem oko fapa 1414 posto sam neko vreme imao taj kamion.
Ovako: motor je FAMOS po licenci suarera,fabricka oznaka je FB 117(nisam 100%siguran ali tako nesto),ima 8.200ccm i 145 ks.Nije veliki potrosac i veoma je zahvalan,ja sam imao diferencijal od sanosa tako da je potrosnja bila od 17 do20l/100km.Motor je bio rad da upali na bilo kojem minusu.Menjac je po ZF-ovoj licenci,6MS80.kvacilo mehanicko,vazdusna rucna,pozadi triskop cilindri.E ja sam imao budzenu zadnju osovinu sa sirokim paknovima i brzim srcem diferencijala tako da je putna brzina mogla da bude komotno 80-90 km/h a da ti ne ogluvis od motora i da potrosnja bude u grnicama prihvatljivog.Sad zamisli csenu kad ides auto putem i stizes nesto sa 400-500 konja sto ima blokadu i krenes da ga obilazis?!?!Inace je jeftin za odrzavanje i relativno fini za voznju,ima jak servo,pregledan i ako ima njusku,nikada nece da se pregreje i ako ga ganjas uz brdo itd.Ako te jos nesto zanima pitaj.