Logo

Scania

Slike i rasprave o kamionima.

Postod Ikaca201 » Uto Sep 20, 2011 10:24 pm

Nisam bio u Italiji pa ne bih govorio kako im izgledaju kamioni.
Skoro sam pricao sa jednim vozacem vozio je covek za Italiju kaze da se dosta tamo kradu kamioni,tj uzimaju kartice i dokumenti,krade gorivo i dr.,ne diraju robu u vecini slucajeva.
Zaista sam se iznenadio kada sam to saznao,da se toliko kradu ovaj obijaju ti kamionu po Italiji,gori su nego u Srbiji.
Ikaca201

Sponzor

Postod Siera » Sre Sep 21, 2011 6:30 pm

Nije to bas tako kako se prica, krade se nije da se ne krade ali za 12 godina intezivne voznje na Italij ( sa severa do Sicijlije Pujle, Napolija) i sa 3 kamiona bio je 1 pokusaj otkljucavanja odnosno obijanja kabine na bp Frata. Robu koju sam vozio znala je cesto da kosta po 200-400 hiljada eura. Kamion se neostavlja bez nadzora, po onoj (neka ga na parkingu a ja odoh do prijatelja pa cu doci veceras, e tad je verovatnoca velika da ce biti problem) Mnogo vise i drskije se kamioni obijaju u F,B,NL,E nego u Italiji.
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod Ikaca201 » Sre Sep 21, 2011 7:21 pm

Ma Nemacka zakon i njihovi autpoutevi,niko im nije ravan u Evropi.
Malo smo se udaljili od teme o Skaniji,tako da nema potrebe da sada debatujemo o bezbednosti parkiralista...
Ikaca201

Postod kosmajac » Pet Sep 23, 2011 8:58 pm

Siera je napisao:Nije to bas tako kako se prica, krade se nije da se ne krade ali za 12 godina intezivne voznje na Italij ( sa severa do Sicijlije Pujle, Napolija) i sa 3 kamiona bio je 1 pokusaj otkljucavanja odnosno obijanja kabine na bp Frata. Robu koju sam vozio znala je cesto da kosta po 200-400 hiljada eura. Kamion se neostavlja bez nadzora, po onoj (neka ga na parkingu a ja odoh do prijatelja pa cu doci veceras, e tad je verovatnoca velika da ce biti problem) Mnogo vise i drskije se kamioni obijaju u F,B,NL,E nego u Italiji.

Ja sam jedanput stao na prosirenje pored puta Kraljevo-Trstenik da spavam. Slucajno je naisla patrola,i policajac je stao,i rekao mi da pazim,jer se tu obijaju kamioni. Posto su mi vrisnule 2 gume na slepi,nisam imao kud,a mrtav umoran,noc,kisa pada. Uzeo sam spaner,i zategao vrata. Ostavio sam zavesicu malo razmaknutu,da mogu spolja da vide spaner. Ujutro kad sam ustao video sam tragove obuce na braniku,neko se peo da pogleda kroz soferku.
:? :?
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod najsporiji » Pet Sep 23, 2011 11:06 pm

U kabini skanije r serije nije potreban spaner,pojasevima sa vozacke i suvozacke strane se tako obezbede vrata, da od nasilnog otvaranje nema nista.Najbolje i najefikasnije resenje bez dodatne sigurnosne opreme.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod Ikaca201 » Pet Sep 23, 2011 11:15 pm

Mog rodjaka su na pumpi prosle godine na auto putu ka Zagrebu nedaleko od Sida,dok je odmarao u Actrosu tj.bio na putu za Sloveniju (odakle mu firma potice),ubacili kroz bravu gas koji ga je uspavao u roku od 5 minuta...
Kada se probudio video je da mu hvale kartice,mnogo dokumenta,uzeli mu ***CENZURISANO*** skoro sve sto je imao...
Uzas zaista su izlozeni vozaci velikim rizicima,ne samo ovde u ovoj lopovskoj Srbiji nego i u zemljama EU.
Sraca pa ga nije otrovao gas,bio je mamuran kada se proudio,nije mogao ni da vozi par sati.
Ovo predstavlja ozbiljan problem,vozac ne moze sada nista "domacim" lopovima,a zasticeni su kao polarni medvedi.
Ikaca201

Postod kosmajac » Pet Sep 23, 2011 11:37 pm

Meni se srecom nije desilo,ali sam cuo da gas uduvavaju kroz keder od vrata. Po prici starijih kolega,najbolje je ne obezbedjivati vrata spanerom ili pojasevima,jer ako ne uspeju da otvore vrata,mozes da se ugusis u kabini. Ma nek nose pare,licna dokumenta ako im trebaju,samo nek ostave CMR.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod najsporiji » Sub Sep 24, 2011 12:22 am

Osvetljen parking ili mesto gde se parkiras,po mogustvu sto blize turskim kamionima ili izmedju njih uz naravno malo srece,nemas problema sa obijanjem kabine kamiona.Turci su provereno najsigurnija opcija uz izvinjenje sto ovaj post ne pripada temi.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod milos265 » Sub Sep 24, 2011 2:06 pm

Nije problem sto post nije skroz posvecen temi. Ako zelite da detaljnije razmenite iskustva na tu temu, imate pricaonicu a mozemo otvoriti i novu temu. Bitno je samo da postoji volja da se pise o tome, tema je vise nego bitna, samo napred :wink:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Sotir » Ned Sep 25, 2011 7:02 pm

Image
Image
Image
Scania 164G v8 580 na ulazu na carinu.
Korisnikov avatar
Sotir
Član

Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 9:33 pm

Postod Aca » Uto Sep 27, 2011 1:23 am

na terminalu u Campu Galijanu (i) prelep kamion
Image
Poslednji put menjao Aca dana Uto Sep 27, 2011 1:32 am, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Aca
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 10:23 pm

Postod Aca » Uto Sep 27, 2011 1:31 am

samo da ste culi zvuk ovog nabildovanog grubijana to je trebalo da se cuje, na terminalu u Canpo Galijanu (i)
Image
Korisnikov avatar
Aca
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 10:23 pm

Postod mikivs » Pet Sep 30, 2011 7:48 pm

Image
Image
Image
Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Postod trucker_sd » Sub Okt 08, 2011 5:28 pm

Pozdrav za sve kolege, nov sma ovde pa i da se predstavim, red je valjda :)
Vec 8 godina taljigam, prvo po ovoj nasoj Srbiji a 5 godina vec i medjunarodno. Matori tera firmu jos od 1981 a ja se samo prikljucio.
Evo nesto slika kamiona koji vozim, uzeta je sa predjenih 370tkm pre godinu i par meseci i mogu samo da se pohvalim i sa potrosnjom i sa pouzdanoscu koju pruza. Bio sam tvrdi zagovornik Volvo-a jer sam s njima odrastao ali sad sam samo tvrdi zagovornik svedjana hehe
Inace je u pitanju Scania 124L 420, 2004.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Evo i malo zanimljivosti s puta ;)

Image
Image

I par grka naravno

Image
Image
iako nemam prednost - umrlice se pisu drugima...
Korisnikov avatar
trucker_sd
Član

Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 4:52 pm

Postod Marko » Pon Okt 10, 2011 2:42 pm

Image
Scania 124L 420 u Krivoj Palanci
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni