Slike i rasprave o kamionima.
Čet Okt 30, 2008 6:23 pm
Da li je neko cuo nekad za Skodine kamione?
Čet Okt 30, 2008 8:15 pm
Ja sam cuo i video Skoda XENA i prjatno se iznenadio izgledu i enterieru a ima DETROIT DIESEL motor
Pet Okt 31, 2008 10:05 am
Samo ne znam gde moze nesto vise da se sazna o njoj
Ned Sep 06, 2009 1:42 pm
volvos je napisao:Samo ne znam gde moze nesto vise da se sazna o njoj
Mislim da se ovoga proizvelo vrlo malo.Ja sam samo jedanput jednu vidio u Mađarskoj i to prije 6-7 godina.A evo i
nešto o tome
Pet Sep 11, 2009 4:23 pm
sanos_a je napisao:posto ne znam model stavicu ovaj kamion tu pa urednik nek premesti gde treba da stoi

Pet Dec 18, 2009 10:32 pm
O vo nije skoda,ovo je IFA!!! Fabrika iz bivseg DDR-a koja je proizvodila Wartburg i Trabant. Imali su dvotaktne dizel motore,ne znam kako to radi ali sam taj podatak negde procitao.
Ned Okt 16, 2011 5:04 pm
Ako se dobro secam ovaj kamion je imao oznaku "IFA V50L" i jedan takav primerak imala je davno stamparija u Svilajncu.Davno je to bilo,vidjaju se i danas neki primerci po Madjarskoj, ali to je ipak bila samo pokrivena metalna kutija koja se zvala kamionom,daleko,daleko ispod proseka tog vremena,cak je i rijecki Torpedo bio kamion za ovo vozilo.
Ned Okt 16, 2011 5:09 pm
Što bi rekli madjari Ifika ima ih i danas uglavnom solaši sandučari 4x2 ima i verzija kipera 4x4. Prisutne su u Madjarskoj,Poljskoj ima vojnih verzija u Rusiji nalik Tam-u 110 4x4
Ned Okt 16, 2011 5:41 pm
Ti si naravno u boljoj prilici da ih cesce i u vecem broju vidjas,ovde ih nisam sreo vise od 20 godina a i nije ih ni bilo puno na ovim prostorima.Svakako je deo automobilske istorije medjutim, zaista je bio metalna kutija na tockovima, previse grubo i prosto uradjena i dimio je za sve pare,nije mu bilo ravnog naravno sudeci po primerku koji je vozen kod mene u mestu.
Ned Okt 16, 2011 5:44 pm
Ovi koji se voze su četvorotaktni troše naftu sada je euro dizel ide 70km/h i kraj