Logo

Autotrolej Rijeka

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Autotrolej Rijeka

Postod Berlingo » Pon Maj 13, 2013 3:54 pm

Tada se ukrcavam u prvi gradski koji dodje, dosla sugava dvojka, i svercam se par stanica da bi dosao do Korza. Tamo izlozena 2 minibusa, isto im je pogon na plin, isto su ih odvojili kao i autobuse, ali ovima pocinnje garazni broj s 2.

202
Image

201
Image

115
Najvjerovatnije ce biti taj garazni broj jer ljudi kazu da je ovdje unutra obican dizel. Kombi sluzi za prijevoz osoba s invaliditetom i dar je tvrtke Autobusi d.o.o iz Zagreba.
Image
Dakle svi nose marku Iveco. 10 autobusa, trebao bi doci jos jedan, 10 minibusa i taj bijeli kombi. Nije lose, lijepo to sve izgleda. Reakcije ljudi po gradu su vise nego pozitivne. Vidjet cemo kako budu sluzili.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 13, 2013 7:12 pm

Berlingo sve pohvale za ekskluzivnu reportažu sa svečane promocije novih Iveco-Irisbusa! :)
Neka vas dugo i sa srećom služe! :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod profa_chb » Pon Maj 13, 2013 9:40 pm

svaka čast! nek' vas lepo služe! :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Berlingo » Uto Maj 14, 2013 1:04 am

Hvala na pohvalama, nije bilo tesko. A sreca ce trebati Autotroleju, volio bi i ja da ih sluze. Ma nebi ja isao u grad, nego Dora bila u nedjelju zlocesta. Cvili i cvili. Nahranili je, presvukli, ali ona i dalje. Rekao sam joj kad odraste da cu je zaposliti u Autotrolej. To ce joj biti najveca kazna. I navecer kazem zeni kako idem u grad pa cu poslje na biro rada po mjesecni pecat. Joj kad se pocela ljutit. A ono javi se Dora, tata idi, ja te pustam, nemoj me u Autotrolej, molim te! :D
Berlingo
Član

Postod Alpino » Uto Maj 21, 2013 1:39 pm

Ovo sa bojom buseva je čisto glupiranje, dovoljno bi bilo da su stavili kao u Ljubljani manju oznaku da se javi o ekološkim busevima. Veseli me što se govori da jako dobro vuku uz brijeg i da je dobra autonomija.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod Berlingo » Pet Jun 07, 2013 11:26 pm

Vozio se i ja ovaj tjedan u njima. 810 i 811. Idu solidno. Mjenjac je s 6 brzina i vrlo lako dodje do cetvrte. Za cas. Zadnje dvije su puno duze. Ali kao da ima trzaja izmedju prve i druge. Idu jako dobro, mislim da je u njima 310 KS. No na blagoj uzbrdici se nije uspio pribliziti zglobnome citaru zadnje generacije, znaci oni jaci sta se kvare. Unutrasnjost mi se jako svidja. Ona folija sta mu narusava izgled izvana unutra ne djeluje tako lose, cak se stekne dojam da je staklo zatamljeno. Vozacevo mijesto nisam uspio vidjeti, no znam da u odnosu na druge autobuse ono je dosta poviseno. Postoji unutra i radio ali na moje dvije voznje se nije korostio. Klima mi cudna, cas puse toplo da stvarno ponestaje zraka, onda je odjednom ugodno. Prozori su zakljucani. Ne izgleda to lose, ali mislim da je sta se tice solo buseva conecto i dalje najbolji rijecki autobus. I da, sirena. To mu je najbolji dio. Rastura!
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Pon Jul 01, 2013 11:35 pm

Berlingo
Član

Postod Berlingo » Čet Jul 04, 2013 5:02 pm

Danasnji 1A. Na zalost u Autotroleju rade deebili, jer kako objasniti ljudima da se ta linija forsira, sacuvaj boze, pa tu zivi elita, s druge strane jedno vece naselje poput Zapadnog Zameta, po rijecki su Zavidovici, dobiju prekidnu liniju sa cak 7 polazaka dnevno. Vidjao sam svasta, ali ovakvo ignoriranje putnika nema nigdje na svijetu!!!

803
Image
print screen windows xp

587
Image
screenshot tool

655
Image
image upload
Ovaj sa zadnje slike u sred spice, kad ljudi idu s posla dolazi na okretiste u 14.55 i ima pauzu do 15.10. Tako je to kad keeteni rade raspored!
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Uto Jul 09, 2013 6:04 pm

Evo malo rijecke, ne tako davne proslosti. Vozila koja vise ne voze, a pronasao sam ih na facebooku.
Image
screen capture program

Image
small screenshot software
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Uto Jul 16, 2013 9:45 pm

112
Image
image upload
Inace iz Rijeke nevjerovatna prica. Napadnut je ovih dana jedan kontrolor od jedne zenske osobe. Nije ga udarila, ali ga ugrizla. Problem je u tome sta je to narkomanka i mogla bi biti zarazena.
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Čet Jul 18, 2013 8:58 pm

Berlingo, imaš li neki album ili nešto slično di se može pogledat još koji filmić ?

http://www.youtube.com/watch?v=GbmRhIFcfF4
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Postod Berlingo » Ned Jul 21, 2013 1:02 am

Imamo ponovo autobus na probi. Vjerujem da ce vecina znati o kojem se radi i ciji je. Decki kazu da je u brdo katastrofa. Ja sam ga uhvatio na liniji 32,Rijeka-Opatija-Lovran. Cista ravnicarska dionica. Pa da se ih nabavi 10-ak komada i nebi bilo lose. Tako smo nekad imali Sanose za ravnicarske dionice.
Image
screenshot program windows
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Pon Jul 22, 2013 1:47 pm

FiuMAN je napisao:Berlingo, imaš li neki album ili nešto slično di se može pogledat još koji filmić ?

http://www.youtube.com/watch?v=GbmRhIFcfF4

Nisi li malo isao van teme? Da postoji link, ali zasto bi se vi u troleju smijali onome sta ja volim i sta biljezim? Kao da je neznam sta se tamo prica o meni. Kad god netko na vasoj facebook stranici napise nesto da dvojka ili 2A ne stima, sta ustvari je istina, onda se prica da Berlingo ide po Zametu i nagovara ljude sta da pisu.
Berlingo
Član

Postod Шоми303 » Uto Jul 23, 2013 12:36 am

Како су се показали зглобни Цителиси? Реално, у ЗЕТ-у их нису ни успели поштено тестирати због недостатка пумпе :D
Сва права задржава Somi303, за коришћење контактирати-> www.flickr.com/people/somi303/
profa_chb je napisao:Preterano mašinski razmišljam? Reci mi, molim te, imaš li neki lek za to? Da se učlanim u tvoj Nezavisni sindikat nezadovoljnih suvozača koji poznaju pravo stanje?
Korisnikov avatar
Шоми303
Član

Pridružio se: Pet Jul 27, 2012 4:19 pm

Postod Berlingo » Uto Jul 23, 2013 2:57 pm

Kazu decki da je u brdo los. Po ravnom jos nekako. No to nista ne znaci, moze Rijeka uvijek uzeti jaceg! Realno i treba joj.
Berlingo
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu