od Lazar KV » Pet Jan 20, 2012 10:39 pm
Ja koliko se sećam, a sećam se veoma dobro, #715 je bio u RJ Brus pred seču, umesto njega je otišao #742, tj. #476, nešto kratko, bio je u lošem stanju, što je i za očekivati za bus sa gb-om 4xx i sećam se da mu je rasveta na zadnjem delu, za razliku od ostalih bila složena u dva reda po dva. Vozač koji je vozio #715 preuzeo je #749 kad je msm Slava otišao u penziju. Znači možda 4-5 god. Najbolje je za ovo pitati nekog iz RJ Brus. Inače prvi u nizu bez Mercedesovog motora, sa onim dubljim staklom do vrata, starim felnama(žabicama) i spuštenim podom. #716 sam video pred samu seču, imao je sve ove karakteristike koje sam nabrojao, tj koliko sam tada uspeo da vidim. Tako da cenim da su #715 i #716 bili isti. Inače fora kod ovih buseva je ta, da kada se uđe na prva vrata, levo, do vrata ne postoji rukohvat od poda do plafona, već tik do vrata od poda pa presavijeno ka šasiji. Na tu foru su svi ti sa spuštenim podom (msm i na zadnjem točku) #538, do skoro je postojao #749, pretpostavljam i 753 u AC-u, s obzirom da ima spušten pod, nekada #476 i #482, za #480 i #481 nzm, takođe #757. Sećam se da je i #644 imao ,, žabice'', msm, imao i je i #538, čak i posle karosiranja, pa su promenjeni točkovi dok je radio liniju 7. Inače sad razmišljam, moguće je, kako ti Boki napisa da je #723 uzet od nekog.