Logo

Vihor, Kragujevac

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Postod 586 » Čet Feb 23, 2012 6:32 pm

To mora da se javio Taco! ! Nemoj mu zameriti, ne zna covek sta da radi u takvim situacijama,a inace ,nije to los covek :)
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Sponzor

Postod enter » Čet Feb 23, 2012 7:27 pm

Ako ne zna kako treba da reaguje u ovakvim situacijama, onda se ne treba baviti ovim poslom, a iz iskustva znam (jer se bavim istim poslom) da je ovaj problem vrlo lako resiti ako ti je stalo do putnika, a mislim da se za svakog putnika treba boriti u ovoj situaciji u kakvoj se trenutno svi nalazimo!!!! Pokusacu jos jednom da odem do agencije da resimo problem u suprotnom svakako cu se obratiti inspekciji...
enter
Član

Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:39 pm

Postod 586 » Čet Feb 23, 2012 7:30 pm

Ma bas njega briga i za putnike i za autobus :D , njegovo je samo da otera to do Brodareva :D , vidjala si ga sigurno, dobar covek , ali mora i tako po nekad da se reaguje :!:
Korisnikov avatar
586
Član

Postod sasa-74 » Pet Feb 24, 2012 10:54 am

ne mozes tako nesto das pises ,odaklie znas da je bio Taco i da li ga je briga ili nije . Linija je delom njegova i kako ga nije briga. Od toga zivi i ako nema putnika i vozi prazan kako ce da odrzava liniju i svoju porodicu. Nije njegovo samo da otera bus do Brodareva.......
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod garavi94 » Pet Feb 24, 2012 2:41 pm

sasa-74 je napisao:ne mozes tako nesto das pises ,odaklie znas da je bio Taco i da li ga je briga ili nije . Linija je delom njegova i kako ga nije briga. Od toga zivi i ako nema putnika i vozi prazan kako ce da odrzava liniju i svoju porodicu. Nije njegovo samo da otera bus do Brodareva.......

Tako je Sale !
vozicu ti, al s putnicima ne razgovaram ...
garavi94
Član

Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 5:15 pm

Postod enter » Pet Feb 24, 2012 3:19 pm

A kako onda vi(Kondukter i Saša) komentarišete to što ne želi da vrati novac, jer je polazak bio otkazan?
enter
Član

Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:39 pm

Postod 586 » Pet Feb 24, 2012 4:48 pm

sasa-74 je napisao:ne mozes tako nesto das pises ,odaklie znas da je bio Taco i da li ga je briga ili nije . Linija je delom njegova i kako ga nije briga. Od toga zivi i ako nema putnika i vozi prazan kako ce da odrzava liniju i svoju porodicu. Nije njegovo samo da otera bus do Brodareva.......

Ma salim se, narano da ga je briga, a i sam kaze da bi rado prestao da se bavi ovim poslom,kad bi umeo nesto drugo da radi!
Ali kazem treba coveku progledati kroz prste, ipak je to problem, ,mora se nekad i oprostiti!
Korisnikov avatar
586
Član

Postod zarepp » Pet Feb 24, 2012 4:59 pm

Hteo bih da kažem nešto više u vezi linije Kragujevac-Brodarevo koju održava Vihor (druge linije ovog prevoznika ne znam)
Vrlo je žalosno šta ljudi rade sve za rad opstanka i novca.Putovao sam sa njima 5-6 godina, uglavnom zbog jeftinije karte od konkurencije.
Autobusi su u stanju raspada,kvare se često(nešto slično kao Vot Turist Pljevlja).Unutra autobus haos, nafte se nagutaš za ceo život.
Posebna priča ima za ulazak u Čačak. Kad idu iz pravca KG onda ulaze u ČA jer znaju da će imati putnika ka Prijepolju, dok putnike iz pravca Brodareva(Prijepolje) ostavljalju na obilaznici oko ČA, kombinuju nešto sa taksistima,menjaju tablice zbog policije,pišu kartu do Požege.
Sad nema više ništa ni od taksista jer im je zabranila policija,pa te izbace na brzinu kod prvog semafora (juče sam putovao sa njima).Ne ulaze u grad jer znaju da autobusi od ČA ka KG idu skoro na svakih sat, ali to nije razlog da se putnici ostavljaju po obilaznici.
Ako neko ne veruje nek isproba jedan dan, jer zaista mislim da ovo nije korektno prema putnicima.
Korisnikov avatar
zarepp
Član

Pridružio se: Ned Nov 27, 2011 9:23 pm

Postod zarepp » Pet Feb 24, 2012 5:11 pm

Juče u priči sa kondukterom, kad je rekao ovo za tablice verovatno je mislio na tablu za relaciju KG-Brodarevo, a da menjaju tablice autobusa to bi već bio akcioni film
Korisnikov avatar
zarepp
Član

Postod sasa-74 » Pet Feb 24, 2012 7:00 pm

enter je napisao:A kako onda vi(Kondukter i Saša) komentarišete to što ne želi da vrati novac, jer je polazak bio otkazan?

To cete resiti s njima tako sto ce verovatno da vas voze sledeci put besplatno . Ako se vidite negde na stanici mozda vam vrate i novac nece sigurno da vas otkace mada je tako izgledalo preko telefona.

@zarepp... da odgovorim i tebi. To sto tako rade je borba za goli zivot a delimicno i njihov vid organizovanja odrzavanja linije . Naravno takvo je stanje na terenu sto ne opravdavam ali uz onu gore opasku i da se bore sa medjugradskim CA-KG i sa konkurencijom za Pljevlju koja ide ispred ili iza njijh 5min. Taj polazak je dozivljaj i ko to nije doziveo ne zna sta je muka :wink: I sami vlasnici linije bi voleli da polazak nije usiljen da nema svih tih peripetija da voze lagano i ulaze u sve stanice. Onda bi i putnici bili zadovoljniji ovako se desava to sto se desava , da ne duzim ovo je zemlja SRBIJA. :mrgreen:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod zarepp » Pet Feb 24, 2012 11:19 pm

Saša razumeo sam šta si hteo da kažeš, teško je i njima mada mora postojati način da se zaštiti putnik,koliko toliko na normalan ljudski način da dođe na destinaciju.
Ali kao što si i sam rekao, sve se može u ovoj našoj lepoj Srbiji, ali bukvalno sve.
Korisnikov avatar
zarepp
Član

Postod 586 » Sub Feb 25, 2012 1:46 pm

sasa-74 je napisao:
enter je napisao:A kako onda vi(Kondukter i Saša) komentarišete to što ne želi da vrati novac, jer je polazak bio otkazan?

To cete resiti s njima tako sto ce verovatno da vas voze sledeci put besplatno . Ako se vidite negde na stanici mozda vam vrate i novac nece sigurno da vas otkace mada je tako izgledalo preko telefona.

@zarepp... da odgovorim i tebi. To sto tako rade je borba za goli zivot a delimicno i njihov vid organizovanja odrzavanja linije . Naravno takvo je stanje na terenu sto ne opravdavam ali uz onu gore opasku i da se bore sa medjugradskim CA-KG i sa konkurencijom za Pljevlju koja ide ispred ili iza njijh 5min. Taj polazak je dozivljaj i ko to nije doziveo ne zna sta je muka :wink: I sami vlasnici linije bi voleli da polazak nije usiljen da nema svih tih peripetija da voze lagano i ulaze u sve stanice. Onda bi i putnici bili zadovoljniji ovako se desava to sto se desava , da ne duzim ovo je zemlja SRBIJA. :mrgreen:

Hahahahahah,moram da se nadovezem, putovati sa njima je stvarno pravi dozivljaj,imaju dva polaska,i u oba se trkaju sa nekim,i u odlasku,i u povratku :!:
I da, zna li neko sta je sa tom skaniom sto su kupili od Morave, bilo je reci na forumu o njoj :?:
Korisnikov avatar
586
Član

petar

Postod petar » Sub Feb 25, 2012 5:44 pm

Nazalost pratim rad dva prevoznika koji se zadnjih 6,7 godina bore za svakog zivog putnika a idu na istoj relaciji a to su Lepenica i Vihor meni je jako zao sto ta dva coveka nemogu da nadju zajednicki jezik i da te dve linije kragujevac-brodarevo drze zajednicki jedan dan jutarnji polazak jedan prevoznik a u podnevim casovima drugi prevoznikm i tako menjaju po danu.
Proslo je vreme damping cena gde se konkurencija utrkuje ko ce jeftinije da prevozi putnike.
Jasno je da putnike netreba drati ca cenom ali neka ekonomska racunica mora da postoji jer u suprotnom ispastaju krajnji korisnik putnik(bezbednost,sigurnost,udobost i sl.putnika).
Ja sam predao ispred Janjusevica predlog novog polaska za Kragujevac jedan je u 14.30 iz Pb-a tj.15.00 iz Prijepolja 15.35 iz Nove Varosi za Kg i rezervna varijanta u 18.15 iz Priboja 18.45 iz Prijepolja i 19.30 iz Nove varosi za kg a povratak iz Kragujevca u 08.45 ne znam dali ce proci to cu znati za mesecak dana posle usaglasavanja.
Pa eto zare ako bog da prodje imaces sa kim d aputujes tj.da biras izmedju vise prevoznika.Kako rece neko nista bez zdrave konkurencije.

Zare sto se tice ulaska u Cacak ljudi bi ulazili ali u dolasku iz Prijepolja nemaju ulazak u Cacak inace bi rado ulazili!
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

redovi voznje LEPENICA I VIHOR

Postod petar » Sub Feb 25, 2012 5:51 pm

Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod 586 » Sub Feb 25, 2012 6:56 pm

Na njih sam i mislio :!: Sada je Lepenica u prednosti(kao) ,a radije dok je Lepenica radila Bijelo Polje, Vihor je imao prednost :!: Ovo je za jutarnji polazak,a za popodnevni se trkaju sa Novo prevoz BP, i tu Vihor ima prednost :wink:
Korisnikov avatar
586
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije