Logo

VEOLIA Transport Litas, Požarevac (2)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Re: VEOLIA Transport Litas, Požarevac (2)

Postod negas » Sub Mar 30, 2013 12:20 am

Nemogu da verujem da 3 dana cepas MANčugom, ali ako! E neka te sačekaju naši forumaši i nek rokaju fotke :D .
Verovatno ovi iz milanovca nisu ni tražili bus, ono bolje daćutimo, nemamo auto, taman da se odmorimo malo heheh...

Ja nisam video poslednjih 10 godina da neki auto ode iz RJ DM da radi za RJ PO, jedino leti H.NOvi, ali je posada iz DM.
Sa kim sada deliš 2023, sa tvojim vozačima iz RJ PO. Da ga nisu prebacili skroz u PO.

Biće slika posle :D

Da, evo EDIT:

Prvo MAN unutra, pa Temsa:

1. MAN

Fotka sa sedištem bez prozora, da smo mi to uradili, pao bi forum, misli se na prozor ispred drugih vrata

Image

Dalje, isto malo je skučena prostor (ali imajmo na umu da je prigradski auto, mada sa drugim izborom sedišta bi verovatno to bolje izgledalo, ergonomski, na to mislim). Jedino stvarno su visoki podesti, što se i vidi, i baš smetaju. Navika iz Temse je da nigde ne zapne noga i td, e u MAN-u nije tako, po meni loše rešeno.

Image

Detalj hodnika, padajući, što je OK,

Image

Detalj vrata, dobra širina vratiju, broj stepenika nešto mani i veća visina. Sto štapova/šipki za ova vrata! (kanta oborena, prilkom vonje, izleteo na putu u sred mraka još kada smo krenuli, neidentifikujući trčeći objekat, majstor na kočnicu i ode kanta u pm... :D )

Image

Detalj drajvera, koliko toliko (opali mi blic u sred mraka, :D :lol: :shock: , ali drajver je lik, nije ni primetio :D ). Krenuh u 05.50, a relacija Kladovo-BGD

Image

2.Temsa RD

Dosta dobra ergonomski rešena unutra, prostrana, odličan izbor sedišta, podolita, galerija, širine prednjih i zadnjih vrata, broju stepenika. Ono što ne valja, da kada koči motorom koliko primetih (Bane će da ispravi ako grešim) treska ona plastika pozadi u pm...Loše je na galeriji što nema drugojačije rešenje za regulaciju duvaljki klime, al ajd sad, neka mana mora da postoji. Kod Banetove Temse, dakle Temse starije generacije od ove, su duvaljke mnogo, mnogo bolje rešene. Na ovima nikako nećete moći zatvoriti dovod hladnog vazduha, dok na predhodnoj seriji dosta lakše. Ovakve loše duvaljke koristi i Berkof:

Vrata, odlično rešen ulaz, širina /visina, broj i širina i visina stepenica:

Image

Dobro osmišljen prostor i za sedišta ispred vratiju:

Image

Detalj preglednog prozora iznad srednjih vrata i prelep pogled na dolazni peron AS Požarevac:

Image

Prostran hodnik, odlična sedišta:

Image

Hodnik, klasičan, nije padajući, ali su čak tri ili 4 reda sedišta odmah na početku zadnjeg prepusta na podestu, što je ok (vidite dole kako ima stepenika da tako kažem i to pogledajte, ne na prvom redu sedišta sa ove slike dole, nego odmah na drugom primetićete stepenik kod mesta vezivanja sedišta za pod :shock: :wink: ):

Image

Image

Galerija i pregled unutrašnjosti u visini glave putnika:

Image

Naravno imam fotek ulaza/izlaza, dosta je i ovoliko :lol:

Rezime: MAN bolja tabla za vozača, bolje se vozi, lagan za vožnju/vozača (sve ovo treba Bane da potvrdi sem table, rekao je), Temsa dobro ergonomsko rešenje prednjeg prepusta, udoban za putnika, nema visoke podeste, bučan u nekim trenucima vožnje (kočenje motorom, ili već veća brzina a neadekvatna brzina kretanja busa za istu :roll: :wink: - Bane nek potvdri - mada tvoja bane ne drnda sa tom plastikom...nema je :D )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

401-kec i 103-jka u selu kod vozača, završava oko 16.30h, biće priče o njima i još koja slika.
Možda sam 401-ca stavljao, pre njega ovde je bio Sanos (ima ga na forumu) koji je pre toga radio 3 ili više godina svaki dan PO-KG-PO

Image
Image

Amatik je peglao u Januaru po starom BGD 19.30 - Kladovo:

Image

Iz Kladova je došao IK-103 sa klimom, jer deca nisu išla u školu, raspust za decu, raspust za njega :D :

Image

I opet leto 2012, ovu fotku sam možda postavljao, ne sećam se:

Image
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod djole » Sub Mar 30, 2013 11:28 am

MILE je napisao:Svaki Lion's Regio je avion za Trendlinera.

Nije tacno, identicni su. Isto kao sto je slucaj sa Lions coach-om i Tourliner-om :wink:. Mada bi trebalo da je Man jeftinija varijanta Neoplana,ako po nicemu drugome, onda bar po kvalitetu enterijera
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod BaNe_PO » Sub Mar 30, 2013 3:05 pm

@negas
Diplomirani mašinski inženjer:
Rezime: MAN bolja tabla za vozača, bolje se vozi, lagan za vožnju/vozača (sve ovo treba Bane da potvrdi sem table, rekao je), Temsa dobro ergonomsko rešenje prednjeg prepusta, udoban za putnika, nema visoke podeste, bučan u nekim trenucima vožnje (kočenje motorom, ili već veća brzina a neadekvatna brzina kretanja busa za istu :roll: :wink: - Bane nek potvdri - mada tvoja bane ne drnda sa tom plastikom...nema je :D )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka cast Negase,dobro i slikovito sve objasnjeno :) ....potvrdjujem rezime....ali moj izbor izmedju Temse i MANa je ipak MAN...ne bih se bunio da nasledi Temsu.Slike iz Majdanpeka su vrh,bas skoro pricam sa kolegom iz LUVa i pitamo se gde je 02 i eto ga....juce su u Litas pristigla jos tri Ikara iz Luva #10,#O7 i #05...pitas sa kime sam radio na MANu,pa sa kolegama sa AS D.Milanovac.
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod MILE » Sub Mar 30, 2013 4:03 pm

djole je napisao:
Nije tacno, identicni su. Isto kao sto je slucaj sa Lions coach-om i Tourliner-om :wink:. Mada bi trebalo da je Man jeftinija varijanta Neoplana,ako po nicemu drugome, onda bar po kvalitetu enterijera
Možda je Neoplan jeftinija varijanta MANa? Vozio sam se i u Neoplani i u MANu, MAN je mnogo udobniji, jači motor ima, bolje startruje od Neoplana.... Vozio sam se baš u ovom SR2023 koji je nenormalno brz i meni je ostavio puno bolji utisak od Neoplana.

@negas
Temsa je dobar auto u svakoj varijanti ako se o njemu vodi računa.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod djole » Sub Mar 30, 2013 4:37 pm

Nemoj da te cuju Neoplandzije da je Neoplan jeftina varijanta MANa :mrgreen: :mrgreen:
Ja sam se vozio u Jugoprevozovom Trendlineru, i nije nista losiji od ovog Banovog MAN-a (koliko sam video u mraku), cak Jugoprevozov mozda ima i malo bolju opremu (ima TV). Sto se tice udobnosti, na Neoplan nisam imao zamerki osim malo tvrdjih sedista i malog razmaka izmedju istih (ima cini mi se 55 sedista). U Banovom MAN-u su ista sedista, samo mi se cini da ima malo vise razmaka. Pogledaj na mobile.de i uporedi oba busa, kasce ti se samo :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod negas » Sub Mar 30, 2013 4:59 pm

BaNe_PO je napisao:@negas
Diplomirani mašinski inženjer:

Svaka cast Negase,dobro i slikovito sve objasnjeno :) ....potvrdjujem rezime....ali moj izbor izmedju Temse i MANa je ipak MAN...ne bih se bunio da nasledi Temsu.Slike iz Majdanpeka su vrh,bas skoro pricam sa kolegom iz LUVa i pitamo se gde je 02 i eto ga....juce su u Litas pristigla jos tri Ikara iz Luva #10,#O7 i #05...pitas sa kime sam radio na MANu,pa sa kolegama sa AS D.Milanovac.

Hm, ni oni skoro nikad ne rade relaciju iz RJ PO. Kako se menjas sa njima onda, dokle ti vozis dokle oni?
Dakle MAN se mnogo lakse vozi od Temse. A jer ne bi uzo ni nisku Temsu, na primer nova niska Temsa i novim MAN, opet bi MAN-a vidim ja. Sto je OK, jer nama trebaju informacije od onoga ko to koristi i znamo šta je šta!
negas

Postod BaNe_PO » Sub Mar 30, 2013 6:59 pm

Pa opet MAN... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Postod kovacnuno » Sub Mar 30, 2013 8:27 pm

MILE je napisao:
djole je napisao:
Možda je Neoplan jeftinija varijanta MANa? Vozio sam se i u Neoplani i u MANu, MAN je mnogo udobniji, jači motor ima, bolje startruje od Neoplana.... Vozio sam se baš u ovom SR2023 koji je nenormalno brz i meni je ostavio puno bolji utisak od Neoplana.

@negas
Temsa je dobar auto u svakoj varijanti ako se o njemu vodi računa.

I Lions Regio i Trendliner imaju u ponudi nekoliko motora i vise vrsta sjedista tako da brzina i udobnost nisu isti u svakom, a inace im je vecina karakteristika ista.
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

Postod BaNe_PO » Sre Apr 03, 2013 6:41 pm

Na insistiranje jednog od clanova(prepoznace se sam :wink: ) evo po koja slika unitrasnjosti Man Lion's Regio...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Postod BaNe_PO » Sre Apr 03, 2013 6:47 pm

I jedna pred polazak 13h.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Postod petar leskovac » Sre Apr 03, 2013 7:25 pm

Lepo Bane!
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

Postod negas » Sre Apr 03, 2013 7:35 pm

BRAVO Bane za fotke!

Mozda je tj jeste kada ti kazes da je preglednija instrument tabla MAN-a i tu nema sta da se zameri, ali polozaj sediste/tabla/menjac, i sva ta visina i prostor oko toga, kod Temse niske za mene mnogo bolji! Tj bez konkurenta !!! :lol: :D :wink:
negas

Postod BaNe_PO » Sre Apr 03, 2013 8:05 pm

Pa to da...RDka ima prostora kolko hoces....ja sam poredio MANa sa Temsom koju ja vozim.Ali za sve drugo MAN je prva liga... :wink:
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Postod BaNe_PO » Čet Apr 04, 2013 8:53 pm

Negas ce se najvise obradovati ovim slikama,a ni Mickey nece ostati ravnodusan....za njih,a i ostale koji gotive Ikare....IK 412 Veolia Litas... :wink:
Image
Image
Image
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Postod petar leskovac » Čet Apr 04, 2013 10:23 pm

U Bane brate ni ja nisam ostao ravnodusan,prelep IK,koje je godiste?ocuvan je svaka cast :!:
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije