od Bruce Walter » Ned Nov 15, 2015 7:59 pm
Tu sam druže, nemam razloga da napuštam forum. Ima mnogo toga zanimljivo da se pročita i eto pratim sve šta ljudi pričaju kada je ova naša muka od posla u pitanju. Naravno, najviše me zanima prevoz u BG koji je neiscrpna tema i tu uvek ima nešto da se kaže. Korupcija u punom sjaju kao iz udžbenika je na delu. Jako mi je krivo što se nikad nećemo iščupati iz kandži tog zla koji upropašćava naš kvalitet života u ovom gradu. Jedno je sasvim jasno. Grad Beograd je projektovan za 800K do 1M ljudi i jednostavno komunalno i infastrukturno ne može da izdrži ovoliki broj ljudi a da se oni kvalitetno opsluže. Metro je difinitvno rešenje ali jedno se moramo zapitati oko toga. Znamo da je u vreme kada je izgradnja metroa cvetala u prestonicama širom evrope, i u BG bilo bezobrazno bogatih ljudi koji su to mogli da isfinansiraju a da ne osete da im manjka keša. Znam provereno od ljudi koji imaju doktorat sa građ. fakulteta da je takvih planova bilo početkom 30-ih ali da (teški podzemni metro) jednostavno nije moguće da se napravi u BG zbog geologije tla i ogromne količine vode koja je pod BG.
Kako će se rešiti transport 2,5M ljudi u narednom periodu bez metroa to mi nije jasno. Još jednom kažem, imam utisak da se ništa ne rešava ali da je ipak neko tu opasno dobar. Bitno da farbamo kola u crveno (to je tek posebna priča kako se došlo do toga) i odmah je sve lepše i bolje...
Pozzz i tu sam svakako....
Never rat on your friends and always keep your mouth shut