Sorry, slabo pratim ove teme pa vidim da ste malo zapeli oko slika, oko aparata itd...
Evo nešo je već napisao da sam se s njim čuo u vezi toga na pp - aparat je Panasonic Lumix FS35 (provjerio sam nakon nešinog upita)
http://freemarket.kiev.ua/images_goods/ ... FS35-1.jpgCijena mu je bila kad sam ga ja uzimao oko 200 eura, sad vjerojatno i manje... Bio sam skeptičan kod uzimanja, ali kolegice navalile ajde uzmi toga, vidiš da ima veći optički zoom nego canonovi i ostali u toj sorti... U biti vrlo zadovoljan sam jer je vrlo kvalitetnim se pokazao... Na prvom kojeg sam kupio leća nešto zapela, poslao na servis, ali nisu mogli popraviti ili im se nije dalo i nakon puna dva mjeseca pošalju mi novi, ovaj model....
Sve je stvar zapravo u fotkanju, bez obzira koji aparat, dok se ne naučiš s njime koristiti džaba ti bilo kakva uputa i sugestija... Modovi su tu za različite upotrebe, od svih tih modova ja u biti koristim 3-4... Inteligent auto, koji se ne pokaže baš uvijek najinteligentnijim rješenjem, Aerial photo koji slici daje određenu bolju oštrinu i tamnije su, Sport za fotkanje u vožnji, noćna za noćne.... Ali sve je u biti u oku i u glavi, uočiti na vrijeme bus, pripremiti se i stablizirati fotku.... Ja bus na autoputu "namirišem" na daleko... nekad me i zezne kamion, pa se bzvz troši baterija....
Fotkanje nije samo izvaditi aparat i škljoc.... Tu mnogi od vas pogrjieše... I ne možeš očekivati nakon 100 fotki da to bude super... meni je trebalo više desataka tisuća... sa ova dva Panasonicova - onaj vraćeni i ovaj dosad napravio sam oko 30 000 fotografija, možda i više.... A prije toga sa Olympusom i Canonom brljavio cca 20 000 fotki...
Volio bih i ja neku bolju stvarčicu, ali kad bude bilo para... ali opet će mi trebati vremena da se naučim, a ovaj mi je super jer je "džepni"...
Imam i ja i loših fotkih, ali nisu sve da se moraju "okačiti" po forumu i po netu.... Proberi malo...