Logo

FLiXBUS (D)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz ostalih zemalja Evrope.

Re: FLiXBUS (D)

Postod mate » Ned Nov 26, 2017 8:52 pm

Upravo ti, isli su i u BiH, mnogi koji su za DT vozili su presli voziti za Flixbus, jedan od novih prijevoznika koji vozi za Flix je i tuzlanski Transturist
mate
Član

Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 9:42 pm

Sponzor

Postod Goran sk » Pon Nov 27, 2017 7:37 pm

Za sekund dva zakasnio :)
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod VTX » Uto Nov 28, 2017 2:02 pm

Gorane,jesu poceli u tvojoj regiji vozovi od Flixa voziti?Vidim u NRW-u rezervacija moguca od 22.12. :)
VTX
Član

Pridružio se: Ned Apr 05, 2015 2:43 pm

Postod Sloba » Uto Nov 28, 2017 10:47 pm

Flix vozovi? :shock:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod MILE » Uto Nov 28, 2017 10:55 pm

Aha, rešili da unošte i DB.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Goran sk » Sre Nov 29, 2017 12:00 am

Postavio sam negde link koji je sve finanser Flix-a ,pa sada vi pisite i dalje...
VTX ,kod mene nisam jos primetio
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod VTX » Sre Nov 29, 2017 2:20 am

Prica oko vozova je pocela ovo ljeto jer je prema mojim informacijama Flixbus preuzeo zeljeznickog prevoznika Locomore koji je bio pred bankrotom,osnovana je i kompanija Flixtrain GmBh.Preko sajta flixbus-a je moguce rezervisati i za voz,ima posebna naznaka da je u pitanju voz.Ispravite ako grijesim posto je i meni ovo jos svjeze,pa ne znam jesam li sve dobro pohvatao,jer ipak iz BIH pratim situaciju :)
Flix se zali da DB skriva podatke o Flix(Locomore) vozovima,da ne prikazuju redove voznje.Kao sto kaze @Mile rijesi da uniste DB.Linija koja vec postoji je Stutgart-Berlin,ali po mom zakljucku jos nece biti zeleni vozovi.Linkovi s informacijama slijede
http://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.locomore-von-stuttgart-nach-berlin-wieder-aerger-mit-der-deutschen-bahn.0acb3242-34ba-4c19-be1d-41e81d9a6af1.html
http://www.neuepresse.de/Region/Laatzen/Nachrichten/Flixbus-verlagert-Haltepunkt-zum-Messebahnhof-Laatzen
https://pressebox.de/boxid/881091
http://www.lead-digital.de/aktuell/mobile/flixbus_chef_die_customer_happinez_ist_entscheidend
https://www.berliner-zeitung.de/wirtschaft/locomore-privater-fernzug-berlin-stuttgart-soll-wieder-fahren-28176398
http://app.handelsblatt.com/unternehmen/handel-dienstleister/hamburg-koeln-express-flixbus-laesst-den-hkx-wieder-fahren/20530924.html
Puno linkova,oni koji znaju njemacki mogu za 5-10 min sve skontati,dok sam ja prevodio na engleski.
Izmedju ostalog pominju se i novih 140 mjesta u Njemackoj koja ce biti povezana,sirenje na Ameriku,istrazivanje putnika o vozu-autobusu.Imaju kooperante u vozovima Leoexpress i HKX koliko sam skontao.Takodjer i Flixbus je ove godine ostvario profit i zadovoljni su situacijom.
Ovo sve dovodi do jasnog cilja Flixa u Njemackoj kao prvo,povezivanje u jedinstvenu mrezu linija autobusa i vozova.Tu im je veliki konkrent DB te ako ovu bitku dobiju,DB se nece pisati dobro,a ako izgube onda ce osjetiti dobar pad u svemu.Po meni,mislim da ce vlada Njemacke vise stititi DB nego dati sav prevoz Flixu(Amerikancima koji su vecinski vlasnici).S obzirom da je ovo tek pocetak bitke oko preuzimanja zeljeznickog saobracaja ozbiljnije rezultate necemo ocekivati ubrzo,vec mozda nakom 3-4 godine ocekujem rasplet situacije,Slicno se desilo i s pocetkom Flixa 2012-te,ozbiljni rezulati su se desili 2015-te te se kroz zadnje 2 godine nastavljali.Sad je situacija oko autobusa u Njemackoj prilicno stabilna ali eto pocinje bitka za vozove.Izvinite na duzem postu,nadam se da ce neko izvuci jos koju bitniju informaciju iz linkova i nadopuniti svojima,tako da bi imali jednu vecu sliku trenutnu.
VTX
Član

Postod MILE » Sre Nov 29, 2017 2:08 pm

Opasno su se razvili, ovo će biti gadan rat za putnike. Koliko ja znam red vožnje se baš dobro krije.
MILE
Član

Postod Goran sk » Sre Nov 29, 2017 4:08 pm

Ja licno sam skeptican sto se tice Flixbusa (posle prodaje Touringa rodio se novi Touring koji je malo svetlo zeleniji od prvog i opet pod nemackim rukama...sve je isto samo malo modernije )

Ja cu i dalje samo da ih slikam i gledam kako se Ne/razvijaju(bar tamo gde ja zivim ,jer su poceli sa, set-sedam, polazaka dnevno ,nakon sto su pokupovali sve ostale konkurente ,smanjili sa samo dva polazaka ,osim petkom i subotom po tri ).
Evo dve slike Hrvatskog Flixbusa...
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod VTX » Sre Nov 29, 2017 8:52 pm

Dobio sam pojasnjenje u vezi ovoga,dakle Flixbus je pomogao Locomore-u koji je bio pred bankrot i zaustavio zeljeznicke linije,tako sto su poceli prodavati karte za njih ,Flixbus vrsi marketing i prodaju za njih,te ih je veoma dobro krenulo i uspjeli su prodati 30000 karti za 4 sedmice na liniji Stuttgart-Berlin.Jos jedno ime je tu,Leo Express koji je vlasnik Locomore vozova.Osoba od koje sam dobio pojasnjenje smtra da bi mogli i vozovi postati zeleni,al zvanicno jos nista nema.
https://mobil.n-tv.de/wirtschaft/Locomore-erfreut-sich-hoher-Nachfrage-article20045668.html
Image

Ono sto je po meni velika prijetnja Flixu je politika.U Italiji su zamalo izbjegli da im zabrane promet(da ih ugase u Italiji),ali nije iskljuceno da se to i desi ubrzo posto italijanska politika opet im kuha.Isto se moze desiti u bilo kojoj drzavi,da im na neki nacin zabrane promet.
Sto se tice DB-a,licno sam se imao priliku uvjeriti u organizovanost u NRW-u,sve su ekstra povezali(autobuse,vozove),ne znam kako moze bolje od onoga.Zaista fenomenalna organizacija transporta.
VTX
Član

Postod Mare66 » Sre Nov 29, 2017 9:36 pm

Biće i zelenih aviona kako su krenuli.
Mare66
Član

Pridružio se: Uto Dec 01, 2015 7:02 pm

Postod Sloba » Sre Nov 29, 2017 11:41 pm

"Zeleni" avioni već postoje pod imenom Ryanair, wizzair, easyJet itd. To je tržište na koje Flix neće nikad moći da uđe, ali uspešno primenjuje njihov koncept na zemlji.

A što se tiče Italijana, mogli bi više da se bave svojim kompanijama. Prodaše Alitaliju Etihadu pa je ista bankrotirala u rekordnom roku. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod MILE » Čet Nov 30, 2017 12:20 am

I sam Etihad jako loše stoji, tu sesvašta sprema ali se prava istinavešto skriva.
MILE
Član

Postod Goran sk » Čet Nov 30, 2017 12:56 am

https://www.flixbus.de/locomore?departu ... gLiXfD_BwE
VTX,nije samo u NRW-u, svukud u DE je 99% isto povezano...Voz/bus...
70 do 90 % putnici Flix busa su isti od zeleznice...
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Postod VTX » Čet Nov 30, 2017 1:51 am

Vjerujem,ja sam eto imao priliku u NRW se uvjeriti u uskladjenost.
Propao Air Berlin,vozovi dobili jos vise putnika,a mozda manjim dijelom i autobusi.
Italijani su spremno docekali Flix,kompanije su se dosta ojacale njihove.VIdjeti cemo rezultate :)
VTX
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz ostalih zemalja