Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz ostalih zemalja Evrope.
Odgovori

PINKBUS

Ned Jul 07, 2019 12:24 am

Image

PINKBUS,posle BlaBla ,je druga kompanija za prevoz putnika ,koja je pocela da obavlja linije u Nemackoj.
Na pocetku bice povezani samo tri grada, Düsseldorf,Berlin i Münche...a kasnije imaju u plan Frankfurt,Stuttgart,Hamburg itkd.
Poslovanje ove firme" PINKBUS" razlikuje se od Flixbusa i BlaBla u tome sto su se odlucili samo za jednu marku i modela busa,a to je novi Skyliner.Pored toga,razlikuju se i po tome sto ce voziti direktno od jednog grada do drugog ,bez presedanja i poputnih stanica,i sto je najvaznije cena karte kostace 25 Eura ,bez razlike u koje vreme ,koji dan i u kom gradu se putuje.
Takodze se moze bespplatno rezervisati sediste ,besplatno se moze ponjeti dva prtljaga ,besplatan WiFi ,i jos puno toga,od kojeg treba se spomenuti da svaka seta voznja je poklon od firme ,tj besplatna.
Jedino sto je isto kao kod Flixbusa ,da za njih isto vozice razne firme i da ce kod njih pocetna saatnica za vozace biti nesto vise od 12 eura po satu.
Evo neki linkovi informacije:
https://www.startupvalley.news/de/pinkb ... henstopps/
http://www.pinkbus.de
Slika autobuse...
Image
Image
Image
Image
i neke stvari koje su besplatne
Image
Izvor slika: PINKBUS fb
Temu sam otvorio bez nijedne licne slike ,ako misle gazde i administratori drugacije onda neka postupe tako ,jer ipak pravila su najmanje tri slike od tri razlicina vozila...ali nadam se da ce ovde biti dosta matreala .

Re: PINKBUS

Ned Jul 07, 2019 1:59 am

Jako im je zanimljiv koncept direktnih linija vec sad nekim danima su popunjeni i ne moze da se nadje karta.
Isto je zanimljivo da su se odlucili da voze iskljucivo sa Neoplanom Skylinerom, u medijima se moglo procitati da su se odlicili samo iz razloga boljeg osevtljenja za njega umesto konkurencije. Fin marketing da se izraze da nisu hteli da uzmu druge zbog cene :D

Ned Jul 07, 2019 11:15 pm

Koncept im je puno bolji od Flixbusa.Na bilo koju relaciji da utipam polaske sa Flixbusom za dva persona ,meni izadje puno skuplje nego da idem autom.To za sitne pare je bilo samo marketing da privuku sto vise putnika,ali kod Pinkbusa se zna unapred ,toliko je cena i zdravo.
Oko odabira vozila,tu se moze diskutirati,ali sa druge strane dobro je sto ce biti ista marka.
Na kraj krajeva videcemo kako ke se sve to odvijati,aili da budem iskren ,raduje me sto Je Flixbus dobio konkureniju...

Ned Jul 07, 2019 11:39 pm

To je dobro slazem se sto im je fiksna cena posto cene u flixbusu jako variraju.
I to za marku jednu je dobra odluka dobice sigurno vece popuste onda .
I dosad koliko se moze procitati imaju dosta dobru popunjenost.
Slazem se da je uvek dobro imati konkurenciju ali tesko ko moze da ugrozi znacajnije Flixbus jednostavno su previse jaki.

Ned Jul 07, 2019 11:53 pm

Zasto da ne mogu ugroziti Flixbusa?
I ovi traze vece investitore za da bi se razvijali,a i prevoznici koji voze za Flixa ,vozice i za njih,mozda ne svi ali sigurno jedan dobar deo...
Samo ako razviju dobar sistem rada i prosire ponudu na sto vise gradova,ne vidim neki problem,stime sto voze direktno ,tu za sada mu nemoze parirati Flix.
Flix je i onako ukinuio veci broj polazaka tamo gde nema konkurencije i gde nije isplatljivo.

Pon Okt 07, 2019 11:18 pm

Moj prvi susret sa Pinkbusom ...Linija je Minhen - Berlin
Image
nesto minuta kasnije i drugi
Image

Uto Okt 22, 2019 12:34 pm

Nadam se da ova tema nece morati pod kljuc u istoj godini kada je i napravljena.8.10 cijena je spustena na 17€ za ostatak zime.Dok zadnjih dana nije moguce rezervisati od 2.12..S obzirom na vremenski period 2 mjeseca rezervisanja trebalo je biti omoguceno do 23.12 .. Mozda obustave preko zime,pa nastave opet na proljece,ali zvanicnih informacija jos nema..AL nisam nesto optimistican za ovoga prevoznika..
Moje misljenje,da su gresku napravili u izboru autobusa,za pocetak je bolje voziti s Lions Coach (ako vec mora NeoMan grupa) na 13m s 49 sjedista ,jer su njegovi troskovi sigurno manji.Deker tek kada se linije razrade.Ili,uvesti Frankfurt na liniji Minhen-Dusseldorf te tu steci jos kojeg putnika,a vremenski ne gubiti puno.
Licno sam ispratio neke njihove polaske,popunjenost i nije bila bas dobra,oko 20tak putnika..Mozda losi dani bili,al' zato skoro svaki Flixbus vrlo dobro popunjen..
I da,Flixtrain linija Dusseldorf-Berlin bi im mogla ozbiljno nastetiti (ako vec nije),jer se dosta karti moze naci za 30€ a vremenski se ustedi skoro 2 sata i 30 minuta..Flix cesto nudi i popuste,kupone preko određenih stranica,ili mailom dobijete (ja sam vec nekoliko puta dobio na mail Flix popust od 10%,postoje i veci),tako da cijena moze jos nize otici koji euro..

Uto Okt 22, 2019 8:35 pm

Sve je moguce u ovoj danasnici....
O odabiru busa,mislim da nisu napravili gresku,jer ovo sto sam ja slikao, linija...Mihen-Berlin ,dva busa,jedan iza drugog...jer za razliku od Flixbusa jos nisam video do sada dva dekera tj dva busa (bis) na istoj liniji...
Videcemo ,pokazace vreme ...Vidim i blabla bus radi dobro,barem ova linija Minhen-Paris .

Ned Nov 10, 2019 1:19 am

Jedan Neoplan Skyliner od Pinkbusa.
Neoplan Skyliner EURO 5.
Prevoznik:Pinkbus, Nemacka.
Image

Ned Jan 19, 2020 9:44 pm

Eh ovako,Pinkbus je ukinuo liniju Berlin-Düsseldorf .Te polaske sam ja vidjao,te su fakat bili lose popunjeni ..Za liniju Münich-Düsseldorf kao da su me poslusali.Uveden je Frankfurt,al' na drugaciji nacin.Napravljene su 2 linije, Düsseldorf-Frankfurt (dolazak u Frankfurt 11:20) (cijena 5 €) , Frankfurt-Münich (polazak iz Frankfurta 12:15) (cijena 9 €) .Sve od 1.2.2020. Linija Münich-Frankfurt 1.2.2020 je vec prodana,a i sutradan je vec dobro popunjena..Takodjer 4.2 i 5.2. su isto prodani.Slicno je i prema Düsseldorf.

Gledao sam popunjenost linije Münich-Berlin na njihovom sajtu sljedecih dana,najvise 23 putnika..Vjerujem da je bolja sezona ljeti kada je Goran vidjao,a s obzirom da je nisu ukinuli ili modifikovali,isplativosti na toj liniji je bilo..

Jedan od glavnih razloga ukidanja linije Berlin-Düsseldorf je sigurno Flixtrain..Spominju se linije nove Flixtrain-a koje bi mogle nastetiti Pinkbus-u, al' o tome,ipak ide post u Flixbus temi..

Koncept sigurno ima potencijala,pocetak je najtezi,te kad se on izdrzi,sigurno ide bolje.Svakako cu opet napisati sta god kada bude novosti.

Sre Apr 22, 2020 3:00 am

Trenutno Pinkbus ima nesto slicno kao mesecnu kartu 69 eura i moze se voziti koliko hoce na njihovim linijama. :D

Sre Apr 22, 2020 3:08 am

Evo jedan prelepi Skyliner od Pinkbusa :D
Neiolan Skyliner Euro 6.
Prevoznik:Pinkbus,Nemacka.
Image

Sub Sep 12, 2020 2:42 am

Zanimljiva desavanja u zadnjem periodu oko ovog Prevoznika.
Deutsche Telekom ih je tuzio Sudu zbog slicnosti boje Pinkbusa i njihovog mobilnog brenda Magenta, posto je ta boja zasticena od njihove strane Pinkbus je morao da skloni folije sa buseva i trenutno voze beli busevi. Dogovorili su se da boja buseva vuce vise na ljubicasto. :D

Ned Sep 20, 2020 9:29 pm

Berlin,21.08.2020 ...
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pon Okt 12, 2020 7:26 pm

Image